Amouage Epicparfumska voda za ženske

1×
Amouage Epic parfumska voda za ženske
Amouage Epic parfumska voda za ženske
Brezplačna dostava
Priporočena maloprodajna cena
305,00

Prihranite 21%
100 ml
240,90

Koda: AMU0149 | 2 kos na zalogi
1
DPD
torek 2. 6. 2020

Opis parfuma Amouage Epic
Sestava

Luksuzna parfumska voda Amouage Epic je navdihnjena z legendarno arijo Turandot od slavnega skladatelja Puccinija. Legenda pravi, da je skladatelj enega dne zakopal nedokončano arijo v pesek nekje blizu Svilne ceste.

Prav mistično vzdušje Svilne ceste zvesto posnema parfumska voda Amouage Epic. Dišava simbolizira pot, po kateri so potovale karavane, ki so uvažale svilo in drugo dragoceno blago stotine in stotine kilometrov. Čaj, zlato, bisere in druge dragocene kamne iz Kitajske so zamenjali za dragoceno kadilo iz Omana – legendarne pokrajine, kjer se ta zelo cenjena sestavina nahaja, in ki se bogato izkorišča pri ustvarjanju parfuma Epic.

Sestava

Tako imenovane zgornje note – začutite takoj po nanosu. Ustvarjajo prvi vtis in so običajno zelo intenzivne in hitro izhlapijo.
Zgornje note
oleander, kumina, cimet
Tako imenovane srednje note – srce parfuma nastopa po nekaj minutah, po zgornjih notah. Trajajo ponavadi 2-3 ure.
Srčne note
čaj, jasmin, damaščanska vrtnica
Tako imenovane spodnje note – zadnja in najdaljša faza parfuma. Trajajo približno 4 ure, lahko pa tudi ves dan.
Bazne note
agarovina, koren irisa, jantar, kadilo, mošus, les gvajaka
Vrsta dišave
orientalske, cvetlične

O blagovni znamki Amouage

Luksuzne dišave Amouage odlikujeta izjemna edinstvenost in značilna eleganca. Neodvisna blagovna znamka teh razkošnih nišnih parfumov ima danes sedež v Londonu, toda njene korenine segajo daleč na Bližnji vzhod.

Amouage navdih črpa iz bogate in raznolike dediščine svojega kraja nastanka – sultanata Oman. Blagovno znamko je leta 1983 ustanovilo njegovo veličanstvo Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid, član omanske kraljeve družine, ki je želel oživeti slavo arabskih dišav. Filozofija blagovne znamke je ustvarjati parfume resnično umetniške vrednosti. Amouage strogo izbira le najkakovostnejše eksotične sestavine, med katere sodi srebrno kadilo iz Omana, edinstvena omanska vrtnica ali mira.

Nišni parfumi Amouage so proizvedeni v južnofrancoskem Grassu, ki velja za svetovno prestolnico parfumov in zagotavlja garancijo za najvišje standarde. Od tod dišave potujejo v proizvodnjo v Omanu, kjer približno dva meseca poteka maceracija sestavin. Pred odpošiljanjem prestanejo vsi parfumi Amouage najstrožjo kontrolo kakovosti, pakirajo pa se skoraj izključno ročno.

Recenzija Amouage Epic