Preskoči na glavno vsebino
Ne puli si obrvi in nanesi tisto šminko. Kaj bi mlajši različici sebe sporočili vi?
1. 3. 2023Iva Davies
5 minut branja
Pred davnimi, davnimi časi smo bile mlade in lepe in smo se ukvarjale s stvarmi, ki se nam danes zdijo smešne. A jasno je, da so bile takrat presneto pomembne. Po drugi strani nismo veliko pozornosti posvečale stvarem, ki bi nam lahko koristile. Preberite, kaj bi v uredništvu sporočili mlajši različici SEBE.

Mladost bi morala biti brezskrbna, a priznajmo si, da s starostjo pridobivamo znanja in vpoglede, ki nam pomagajo pri reševanju res pomembnih zadev. Veliko »težav«, ki bi jih v mladosti s prijatelji ali prijateljicami reševali tedne in mesece, zdaj rešujemo z nasmeškom na obrazu. Kaj bi želela (ali morala) slišati naša mlajša različica?

Obrvi pusti pri miru, pedikura je osnova

Jana U., Spletna urednica

Draga Jana, vsak večer pravilno in temeljito odstrani ličila. Za odstranjevanje ličil z oči uporabljaj izdelke za občutljive oči, pij veliko (vode!) in se zaščiti pred soncem (tudi ušesa in ustnice). Izdelke za sončenje, balzame in maske za lase vzemi s seboj tudi na pohode. Ne boj se rdeče šminke, pristaja ti. Obrvi si nikar ne puli sama, kozmetičarki natančno povej, kaj želiš. 90. leta bodo spet modna, a ni ti treba slediti vsakemu modnemu valu. Osredotoči se na pedikuro, s kopitki boš težko hodila! 

Če si ne barvaš las, je življenje lažje

Jana P., Spletna urednica

Ne barvaj si las! Imaš čudovite rjave lase z veliko odtenki, ki se naravno prelivajo drug v drugega. Tvoja hčerka bo imela enake, le v umazano blond različici, ti pa boš od njenega petega leta odgovarjala na vprašanje, ali ima pramene. In tako kot ona pri petih ne bo imela pramenov, se jim izogibaj tudi ti. In tudi drugim eksperimentom: oranžna, blond, črna? Nobena od teh barv ni zate. Imej rada svoj naravni videz in namesto barvanja las investiraj v njihovo zdravje ter kakovostne šampone in balzame. Življenje brez barvanja je veliko bolj enostavno!

Jane bi si v mladosti želele:

Odstranjevanje ličil je osnova

Diana Č., Projektni vodja

Res razmišljaj o čiščenju kože vsak večer! Imaš čudovito mlado kožo, zato se požvižgaj na plasti nekakovostnih ličil, ki jih zvečer tako ali tako ne boš pravilno odstranila. Odstranjevanje ličil šele zjutraj? Kdo je že slišal za kaj takega? Če torej ne želiš imeti uničenih trepalnic, zamašenih por in grde kože, se vsak večer odpravi v kopalnico in si zrecitiraj čistilno mantro: s prvim čiščenjem odstranim ličila, z drugim očistim kožo. 

Sladkor ne sodi na krompir

Alice R., Vodja vsebinskega trženja

Ne barvaj las na zeleno. Res je, da boš prvih 14 dni v šoli faca, potem pa bodo trajalo zelo dolgo, da se boš te zelene znebila. Če hočeš uporabljati črtalo za oči, potem raje uporabi kaj umirjenega, ni treba, da si videti kot Drakula. Ne jej krompirčka s sladkorjem in nehaj se izgovarjati na nosečniška hrepenenja. Z dojenjem ne boš shujšala.

Alice in Diana bi bili veseli:

Zaščitni faktor ni samo za stare 

Iva D., Spletna urednica

Nauči se prepoznati, kaj pravzaprav želiš, in živi skladno s svojimi željami. Čim prej! Prav tako si postavi trdne meje, ko ti ne bo težko reči »ne« ali »pojdi k vragu«. Požvižgaj se na to, kaj si mislijo drugi. Na svetu je samo nekaj ljudi, katerih mnenja bi nam morala biti pomembna. Drži se jih.

Maži se s kremami z visokim zaščitnim faktorjem. Vedno! Ni pomembno, če te bodo ljudje po prazniku dopustu spraševali, zakaj si bela kot stena. Eksperimentiraj z lasmi. Blond, kratki, dolgi, karkoli. Kdaj, če ne zdaj? 

Ne drži se diet. Uničile bodo tvoj odnos do hrane in telesa. Dobro si čisti kožo. Vsak dan! Ne boj se izrazitih šmink. Živiš samo enkrat in škoda se je omejevati pri nečem tako božanskem, kot so šminke. 

Ljudem, ki jih imaš rada, to povej. In objemaj jih. Nikoli ne veš, kdaj bodo za vedno odšli. In še enkrat ponavljam: maži se z zaščitnim faktorjem. Seveda.

Alkohol? Tudi v odstranjevalcu ličil ne!

Lenka, Urednica spletnih vsebin

Ne uporabljaj odstranjevalcev ličil z alkoholom. Kdo za vraga ti je to svetoval? Ličila odstrani, tudi če pred tem ob treh zjutraj vsebino svojega želodca izprazniš na mamin skrbno urejen skalnjak. Na svoji čvrsti, mladi koži ne uporabljaj tone ličil. Svoje ustnice obrobi tako, kot teče njihova linija, ne tako, kot bi si želela, da teče. In punca, takoj (res takoj!) odkrij, kaj so kreme z visokim SPF, in jih uporabljaj vsak dan povsod tam, kjer ti koža kuka izpod oblačil.

Las si nikar ne barvaj sama doma in ko se boš naročila pri frizerju, ne bodi lena in se odpelji k preverjenemu, ne k tistemu za vogalom. Tako ne boš ob pol svojih las že takoj po dvajsetem. In poišči izdelke proti izpadanju las. Pa ne bodi tako pridna, živi tukaj in zdaj in daj prostor tistim pravim mislim. Naj življenje teče! Hawk!

Iva in Lenka bi zagotovo potrebovali:

Ste našli navdih? Kakšni bodo nasveti vaši mlajši različici sebe?

Preberite si več