Preskoči na glavno vsebino

Zakaj se veselimo leta zmaja in kaj bo (med drugim) prineslo v našo lepotno rutino

7. 2. 2024

Jana Krajco

3 minute branja

Horoskop je prav posebna zadeva. Svojega življenja mu sicer običajno ne podrejamo, vendar ko kakšnega zagledamo, se mu ne upiramo in ga preberemo. Pogled v prihodnost je preprosto preveč mamljiv. Uprli se mu nismo niti tokrat. Pogledali smo si, kaj nas (in našo lepotno rutino) čaka v letu zmaja! Po kitajskem luninem koledarju se začne 10. februarja 2024.

Zmaj prinaša upanje

Hrepenite po pozitivnih novicah? Izvolite. Zmaj je v kitajskem horoskopu simbol izjemne moči, blaginje in sreče. Letos je povezan tudi z elementom lesa, kar pomeni napredek in rast. To pa zveni več kot spodbudno. S tem prihaja idealno obdobje za nove začetke in pomembne življenjske odločitve. Veselite se lahko številnih priložnosti, ki samo čakajo na to, da jih zgrabite.

Namig: Ali v sebi že dolgo skrivate sanje, ki jih za zdaj še niste izpolnili? Zdaj je pravi trenutek za vaš prvi korak. Na poti do uspeha boste, razumljivo, potrebovali veliko energije. 

Tehnologija in zeleni pristop

Kaj se pa zgodi, če zmaja spustite v svojo lepotno rutino? Pomagal vam bo pokukati iz ustaljenih tirnic in končno ponuditi priložnost novostim. Novo kitajsko leto namreč daje prednost eksperimentom in inovacijam, novih tehnologij pa ne boste našli le v svetu IT, ampak tudi pri negi kože. Ste že preizkusili moč krtačk za čiščenje obrazaultrazvočnih lopatk ali svetlobne terapije? Prisluhnite zmaju in poskusite. Z uporabo sodobnih naprav boste zlahka ustvarili ritual, ki vas bo zabaval, z LED-masko na obrazu pa se boste tudi izvrstno spočili (misliti je namreč treba tudi na dobro duševno počutje). 

Poskrbite zase z novimi tehnologijami

Element lesa, ki ima na zmaja velik vpliv, je tudi dobra novica za okolje. Skupaj z zmajevim smislom za napredek in vse, kar je novega, je namreč pričakovati še večji poudarek na zelenih tehnologijah, obnovljivih virih in splošni trajnostnosti na vseh področjih. Ta pristop lahko preprosto dodate tudi v videz svoje kopalnice.

Namig: Podprite znamke, ki jim planet pomeni več kot milijonski dobički. Zmanjšajte količino odpadkov in izdelkov za enkratno uporabo. Ločujte embalažo ali poskusite čim bolj varčevati z vodo. 

Srečne barve

Če vam je moč zmaja všeč in si želite pridobiti njegovo naklonjenost, to storite z barvami. V skladu s kitajsko astrologijo vplivajo na številna področja našega življenja, ker v ravnovesju ohranjajo pomembne energije. Vsako leto je povezano s specifičnim odtenkom. Če se boste obdali z njim, boste podprli svojo splošno harmonijo. Letošnji odtenek najbrž ne bo presenečenje. Energija, ekologija, inovacije – pravilno ugibate, vse to kliče po zeleni, konkretno v smaragdnem odtenku. Če pa to ni ravno po vašem okusu, lahko stavite na živo rdečo in zlatorumeno, ki jo dopolnjujeta. 

Namig: Te tone vključite ne le v garderobo, ampak tudi v ličenje. Smaragdno črtalo za oči, rdeča šminka in zlati nohti – to zveni kot popoln party look! 

V barvah zmaja

Kaj menite, boste spustili zmaja v svoje življenje? Poskusite, škoda bi bilo zavrniti njegovo energijo. Če pa že nič drugega, je to vsaj dober razlog, da končno začnete uresničevati svoje dolgo odlašane načrte in sanje.