Preskoči na glavno vsebino

Kako izbrati najboljši primer za tekoči puder, senčila in šminko? Svetovali vam bomo!

4. 9. 2023

Iva Davies

5 minut branja

Kupite si lahko primer za obraz, za boljšo obstojnost senčil za oči in svilnate ustnice. Izbira je velika in izbrati najboljšo podlago zase je lahko precejšen izziv. Kako jo izbrati in kako jo pravilno uporabljati? Tudi pri izbiri vam bomo svetovali prek spleta!

Primer za tekoči puder

Primer za tekoči puder ima veliko različnih oblik in tekstur. Od gladilnih na osnovi silikona preko posvetlitvenih in vlažilnih vse do matirajočih. Poleg boljše obstojnosti ličil zagotavlja tudi sijočo, matirano ali poenoteno kožo. 

Primerje je med seboj mogoče preprosto kombinirati. Mat primer za T-območje in posvetljevalni primer za ličnice. Vlažilni za bolj suhe predele, obarvan pa denimo za prekrivanje pigmentnih madežev samo na predelih, kjer je potrebno. Ne bojte se igrati s pripravo kože. Pod primer seveda spada ustrezna skincare rutina, ki se zaključi z nanosom SPF

Na kaj morate biri pozorni pri izbiri primerja? 

Preden sploh začnete razmišljati o tem, kakšen primer kupiti, preverite, na kakšni osnovi je narejen vaš tekoči puder. Na silikonski ali vlažilni osnovi/z vsebnostjo vode? Silikon je pravzaprav olje in olje odbija vodo. Torej se vam lahko zgodi, da se bodo v primeru uporabe kombinacije silikona in vode ličila na vašem obrazu izsušila in ustvarila nevšečne madeže. Zato vedno raje uporabite kombinacijo voda/voda ali silikon/silikon.

Tudi tako zmaga ni povsem vaša, saj lahko, če pod silikonski tekoči puder uporabite debelo plast silikonske podlage, tekoči puder med nanašanjem na obrazu pušča grudice. Zato še vedno velja pravilo, da manj pomeni več.

Najboljši primerji za tekoči puder

Kako izbrati najboljši primer preko spleta?

Izbira primerja preko spleta je lahko izziv. Če pa boste prebrali naše nasvete, bi morali imeti svoj popolni primer izbran v hipu. Tukaj so:

  1. Določite svoj tip kože: če veste, ali imate suho, mastno, dehidrirano ali občutljivo kožo, ste na dobri poti do popolnega primerja.
  2. Razmislite o potrebah svoje kože: želite zmanjšati vidnost por, zgladiti kožo ali se znebiti rdečice? Je vaša koža premalo svetla ali pa je svetla preveč? Osredotočite se na primerje iz naslednjih kategorij.
  3. Pozorno preberite opise na izdelkih: v tem primeru vas morajo še posebej zanimati ključne besede, ki ustrezajo vašemu tipu kože in njenim posebnim potrebam. 

Prav tako ni slaba ideja, da preberete ocene posameznih izdelkov. Poiščite tiste, katerih pisci imajo enaka pričakovanja glede primerjev kot vi.

Primer za senčila za oči

Primer za senčila potrebujete, če se vam senčila za oči po nekaj urah na veki zlijejo v eno tanko črto. Primerjij za senčila za oči zgladijo veko in tako zagotovijo boljšo obstojnost senčil za oči ter ojačajo intenzivnost njihove barve.

Najboljši primerji za senčila za oči

Primerji za senčila za oči so lahko prozorne, kožne barve ali obarvane. Za vsakodnevno uporabo so primernejši prozorni primerji ali primerji kožne barve. Če želite zelo intenzivno barvo senčil za oči, si kupite primer ustreznega odtenka.

Za primer pod senčila za oči velja enako kot za podlago za ličila. Ne dajajte je preveč. Če je boste nanesli preveč, senčila ne bodo obstojna bistveno dlje kot brez primerja. Pri nanašanju je pomembna tudi hitrost. Primer mora biti nekoliko „lepljiv“, da se je senčila dobro oprimejo.

Primer za šminko

Najboljšo obstojnost šminke vam zagotovi črtalo za ustnice. Če pa želite imeti pod šminko, ki je zelo obstojna, svilnate ustnice, ne morete brez posebnih primerjev za ustnice. Ustnice nahrani, zgladi in jih odlično pripravi na šminko. Brez skrbi ga nanesite na ustnice na samem začetku ličenja, da bo primer imel dovolj časa čarati. Odvečnega izdelka ne pozabite odtisniti v papirnat v robček.

Najboljši primerji za ustnice

Primer za ustnice je odličen tudi, če želite uporabiti mat dolgoobstojno šminko, vendar veste, da vam po nepotrebnem izsušuje ustnice. Zagotovi potreben sloj vlaženja in prijetnejši občutek na ustnicah.

Primer za trepalnice

Če sanjate o dolgih in gostih trepalnicah, a vam maskara sama po sebi ne pomaga najbolje, poskusite pod njo uporabiti primer za trepalnice. Primer za trepalnice je običajno bele barve, tako da lahko vidite, kje ste ga že nanesli. Uporabite lahko tudi prozorno maskaro (ki jo lahko uporabite tudi za oblikovanje obrvi). Primerji trepalnice zgostijo, podaljšajo, nahranijo in jih negujejo ter podaljšajo tudi obstojnost maskare.

Za najdaljše trepalnice poskusite te primerje

Zdaj že veste, da vam glede primerjev ni treba skrbeti in da so odlični pomočniki za obstojnost ličil. Za katerega katerega ste se odločili?