Preskoči na glavno vsebino

Zaljubljena ... v serum za obraz. Pridite in izberite tudi vi. In plastite ga!

5. 9. 2023

Jana Potuznik

4 minute branja

Iščete čudež? Za obraz? Dobili ga boste. Izberite pravi serum (in se naučite, kako ga plastiti) in ga vzljubite, tako kot sem ga jaz. Ker so serumi za obraz preprosto ... BOŽANSKI!

Nega v dobrem in slabem

Poznate občutek, ko ste v določenem razpoloženju in morate narediti točno določene stvari, da bi se počutili dobro? Z mojo kožo je enako. Glede na to tudi izbiram njej prilagojeno nego. Kako? Na primer kreme ne menjavate vsak dan. Določeno variabilnost predstavljajo maske za obraz, vendar jih ne nanašate vsak dan. Kaj pa serum za obraz? Eden ni nikoli dovolj. Njihovo menjavanje glede na trenutno razpoloženje – moje in moje kože – ustvarja prostor, da iz dneva v dan negujem svojo lepoto, kot potrebujem! 

Utrujene in sive dneve na bolje spremenijo posvetlitveni serumi. Antioksidantni ali vlažilni serumi so odlični za dneve, zapolnjene z opravki po mestu. Ko želim upočasniti svoja leta, imam serume proti gubam ... In ta variabilnost je nekaj, kar vam mora biti všeč, tudi če negi kože ne namenjate veliko pozornosti. Poznati morate le osnovna dejstva o izbiri in uporabi.

Nega kapljica za kapljico

Serum za obraz ima zelo visoko koncentracijo aktivnih sestavin in rahlo konsistenco, ki se zlahka vpije. Čeprav je običajno dražji, se naložbe ne bojte. Serum se uporablja dobesedno po kapljicah – le tri ali štiri kapljice, ki jih z blazinicami prstov nežno vtapkamo v kožo. 

Serumi za obraz, s katerimi lahko začnete

Zakaj uporabljati serum za obraz

Serum naj vedno pride na očiščeno, s tonikom oskrbljeno kožo, ki ga lahko dobesedno vpije v najgloblje plasti (kamor krema nikoli ne pride). Da, krema za obraz pride šele po serumu. Zjutraj in zvečer. Zjutraj imam rada vlažilne hialuronske serume, posvetlitvene in antioksidatntne serume z vitaminom C, serume za učvrstitev s kolagenom ali peptidi … Zvečer je čas za negovalni anti-ageing z retinolom (ne mara sonca, zato če ga uporabljate zjutraj, nanesite še SPF), piling z AHA kislinami ali regeneracijski serum. 

Kadar za svojo kožo želite nekaj posebnega

Enkrat ni nikoli dovolj

Kako pogosto uporabljati serum? Dnevno. Prav zato pa ga menjavajte. Naučite se jih tudi plastiti. Kajti ko se en serum vpije, koža po zaslugi njegove lahke konsistence zlahka sprejme še drugega. Boste preizkusili?

Zjutraj lahko suha koža dobi vlažilni serum s hialuronsko kislino, nato pa posvetlitveni serum z vitaminom C. Mastno kožo lahko navlažite na enak način, nato pa uporabite serum z niacinamidom za zoženje por. Zrela koža bo po vlaženju cenila odmerek kolagena ali serum za učvrstitev s peptidi. 

Serumi za obraz obstajajo tudi posebej za moške! Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate kožo napolni z energijo, Biotherm Homme Force Supreme pomlajuje, proti staranju pa deluje tudi Beviro Forever Young Elixir

Razmislite o nadaljnjem mazanju

Pri izbiri seruma za obraz se morate ravnati tudi po tem, kakšno kremo uporabljate. Njihove aktivne snovi se lahko ponovijo, tj. pomnožijo. Res pa je, da je vsega preveč škodljivo, zato bi se morale aktivne sestavine seruma in kreme medsebojno dopolnjevati. Če torej zvečer uporabljate serum z retinolom, ni nujno, da ga vsebuje nočna krema. 

Serumi, ki jih obožujemo v uredništvu

Kateri serum za kožo kupiti kot prvi? Začnite z vlažilnim. Pri drugih pa upoštevajte tip in potrebe svoje kože. Posvetujte se s kozmetičarko ali z dermatologom.