Preskoči na glavno vsebino

Pomirjujoče dišave za spalnico. Z zeliščnimi boste lažje zaspali, bombažne bodo prinesle občutek varnosti

22. 5. 2023

Jana Potuznik

3 minute branja

Predstavljajte si svojo spalnico kot popolno oazo miru, v katero lahko vstopite in takoj začutite, kako se vaš srčni utrip umiri, samodejno globoko dihate, se sprostite ... Da boste v trenutku zlahka zaspali. Neuresničljive sanje? Sploh ne. Pogosto zadostuje le prava dišava za spalnico!

Aromatska antistresna terapija

Vsako noč se ponovi. Telo je napeto po celodnevnem stresu, možgani se kuhajo zaradi opravljenih in neopravljenih nalog. Kaj pa šele misel na naslednji dan! Sestanki v službi. Izpiti v šoli. Veliko obveznosti doma. Namesto da bi se sprostili, možgani delajo s polno paro.

Potem pa greste spat in ne gre. Človek pa bi tako potreboval počitek! Več kot je stresa, težje je zaspati. Pomagajo vam lahko pomirjujoče dišave. Katere to so?

Zeliščna sprostitev deluje na vsakogar

Če je le mogoče, stavite na zelišča. Zvečer si pripravite dober zeliščni čaj za spanje. Kamilica, sivka, melisa in baldrijan vas ne bodo razočarali, mešanicam za spanje pa dodajajo tudi konopljo in mak … 

Nato pa zeliščne vonjave povabite tudi v spalnico. Najbolje deluje pršilo za na blazino s sivko. Resnično ga samo razpršite in se prepustite sladkemu vonju sivke. Hitra rešitev, ki jo lahko vzamete tudi na pot. Prav tako pa tudi sproščujoče pršilo za dom.

Pršilo za blazino ali pršilo za dom?

Ultrazvočni difuzorji za mešanje značilnih dišav

Še niste preizkusili ultrazvočnih difuzorjev? V njih lahko mešate dišavne mešanice glede na trenutno razpoloženje. Če se sprašujete, kako zvečer odišaviti spalnico, med eteričnimi olji za spanje ne sme manjkati sivka. Njene harmonizacijske moči so skoraj mistične! 

Med olji se dobro obnese nežna melisa, tudi majaronovo olje lahko pomiri živce (in spodbuja umirjeno dihanje), če ne morete nehati razmišljati, pa v difuzor kapnite vaniljo ali benzoin. 

Priporočamo vam, da kupite povsem naravna eterična olja. Delujejo in z gotovostjo veste, iz česa so narejena – iz čiste narave.

Izberite si svoj difuzor in eterična olja

Vonj po bombažu, čistem perilu in gorskem zraku

Samo spomnite se, kje in kdaj najbolje spite ... Je to v gorah, v gozdovih, v objemu tega posebnega vonja svežega zraka? Se vam ne zdi, da sta spanec in sama noč veliko lažja, če imate sveže rjuhe?

Tako pač je. Med božansko pomirjujoče dišave spada vonj po svežem zraku, gozdu, vonj po morju, pa tudi po bombažu in sveže opranem perilu. Vsi delujejo kot dišave za boljši spanec. Odlično je, da jih lahko prenesete v spalnico z dišečimi svečami, razpršili ali paličnimi difuzorji.

Dišeče sveče & drugi izdelki za miren spanec

Prefinjene dišave za zahtevne zaspance

Če niste ljubitelj preprostosti in imate radi prefinjene dišave z veliko umetelno sestavljenimi sestavinami, lahko pri iskanju pomirjujoče dišave za spalnico posežete tudi po njih. Ali morda dišavo za ustvarjanje intimnega vzdušja ...

Privoščite si malo prefinjenosti v spalnici

Mimogrede, veliko teh pomirjujočih dišav bi lahko bilo elegantno darilo, se vam ne zdi? Za vse, ki so vam blizu …