Preskoči na glavno vsebino

Senčila za oči: Katera so najboljša?

14. junij 2022Notino
Kako izbirate senčila za oči? Je morda edini kriterij ta, kako se barva senčila prilega barvi vaših oči, ali razmišljate tudi o drugih značilnostih? Dobro je razmisliti tudi o tem, kako se bo senčilo obneslo na veki, kako ga najbolje nanesti in kako dolgo se nanj lahko zanesete. Za vas imam odličen vodič po vseh možnih vrstah senčil.

Suha senčila za oči

To vrsto senčil za oči verjetno poznamo prav vsi. Najdemo jih lahko v vsaki drogeriji in salonu, najpogosteje kot palete v suhih stisnjenih oblikah. Po mojem mnenju je takšna paleta senčil za oči z vašimi osnovnimi barvami nekaj, kar absolutno morate imeti. Ponuja namreč veliko možnosti: uporabite lahko le eno senčilo ali pa ustvarite več različnih videzov, od naravnih do bolj izrazitih. 

Za nanos takšnih senčil najraje uporabljam čopiče s ščetinami iz naravnih materialov. So bolj grobi, senčila bolje vpijajo in delo z njimi je na mojih vekah prijetnejše.

NASVET: Želite, da bi bile sence kar najbolj intenzivne? Uporabite podlago za senčila, nato pa senčil ne razmažite, temveč jih preprosto vtisnite v kožo veke. Če pa imate raje nežno poudarjene veke, kot osnovo nanesite fino plast transparentnega pudra – potem se bo senčilo lepše »zabrisalo«.

Moja najljubša paleta je Bourjois Eye Catching – ne le zaradi idealne kombinacije odtenkov, ampak tudi zaradi vrtljivega ogledala. Zanjo se najde prostor tudi v manjši torbici, zato me skoraj vedno spremlja.

Če želite imeti na izbiro več odtenkov, kupite paleto Lorac PRO s kar 18 odtenki. Tam boste našli celo lestvico osnovnih barv, s katerimi boste na primer lahko pričarali čudovite zadimljene sence. 

Iščete nekaj drznejšega in barvitejšega za poletje? Potem vam priporočam paleto Makeup Revolution X Roxxsaurus ali enobarvna senčila NYX Professional Makeup Hot Singles™. Kdaj pa naj bi uživali v odštekanih odtenkih, če ne poleti? 

Paletke senčil

NASVET: Če nad paletami niste preveč navdušeni in vam zadostuje en sam odtenek, izberite denimo Clinique All About Shadow™ Single. Ima odlično teksturo in se lepo nanaša v več slojih, zato boste lahko z enim senčilom pričarali tako nežen dnevni kot drznejši večerni make-up. 

Senčila za oči v prahu 

Suha senčila za oči niso le v obliki palet. Na voljo so tudi senčila za oči v prahu, ki so lahko mat, še pogosteje pa jih boste našli v obliki čudovitega, svetlečega prahu. Z njmi lahko poživite svoj osnovni make-up in boste v nekaj minutah pripravljeni na zabavo.

»Mastna« senčila za oči 

Med tako imenovana mastna senčila za oči uvrščamo kremna in tudi gel senčila za oči, ki se od suhih razlikujejo po svoji konsistenci. Na veki so videti odlično, vendar jih ne bi priporočila za celodnevno nošenje, če se vam čez dan ne da ukvarjati z make-upom. Še posebej v toplem vremenu se senčilo hitreje zlije v neprivlačno črto. Lahko ga sicer enostavno popravite, vendar pa na to ne smete pozabiti. 

Za nanašanje preizkusite čopič za senčila za oči s sintetičnimi ščetinami ali pa jih nanesite s prsti. Na ta način boste ustvarili namenoma nepopoln, seksi videz.

Imate radi svetleča senčila za oči? Med čudovitimi odtenki NYX Professional Makeup Prismatic Shadows boste zagotovo lahko našli to, kar iščete. Ta senčila in njihova embalaža kar vabijo, da jih nanesete s prsti in tako ustvarite ležeren make-up look za na plažo.

NASVET: Če vam je všeč zaključni videz gel senčil, poskusite s suhimi senčili ustvariti podlago, ki bo zagotovila obstojnost, nato pa gel senčila nanesite na sredino gibljivega dela veke ali v notranji kotiček očesa. 

Senčila za oči

Senčila za oči v svinčniku

Senčila za oči v svinčniku predstavljajo še en enostaven način za nanos kremastih senčil za oči. Senčila s svinčnikom nanesite neposredno na veko in jih s prstom čimbolj razmažite, dokler skoraj ne zbledijo. Svinčnik je zelo priročen tudi za prenašanje v torbici – embalaža bo ostala zaprta in vsebina se ne bo kar tako razlila. 

Tekoča senčila za oči 

Morda ste to vrsto senčil že kdaj zamešali za sijaj za ustnice. Našli jih boste namreč v tubi z aplikatorjem, a naj vas to ne zavede – osredotočite se na oči! 

Zahvaljujoč aplikatorju je nanašanje super enostavno. Senčila bi se na veki morala hitro posušiti, vendar pazite, da ne nanesete predebelega sloja. Niso ravno med najbolj obstojnimi in se, tako kot gel senčila, hitreje zlijejo v veko. Če niso najbolj kvalitetna, lahko ustvarijo grde madeže. Meni se zdijo odlična, na primer za fotografiranje.

Vodoodporna senčila

Za konec sem prihranila še eno priporočilo, in sicer vodoodporna senčila. Prihaja poletje in zagotovo nameravate veliko časa preživeti ob vodi. Morda pa tudi ne? Pravzaprav ni važno! Vodoodporna senčila boste v poletnih mesecih cenili tudi med celodnevnim letanjem po mestu ali dnevom, polnim sestankov. To je ličilo, ki ga poleti vsekakor morate preizkusiti.

In vi? Nam že lahko poveste, katera so za vas najboljša senčila za oči? Ali pa morate prej še kakšna preizkusiti? 

Preberite si več