Sijoča koža: Kako uporabljati osvetljevalec

27. maj 2021Notino
Svet osvetljevalcev in pudrov za osvetljevanje je tako raznolik kot svet bronzerjev in rdečil. Toliko tekstur, odtenkov in finišev, da se ti zvrti ... Imate tudi vi včasih občutek, da se v ponudbi highlighterjev ne znajdete?

Če je vaš odgovor da, pridite z nami pogledat, kako izbrati osvetljevalec glede na ton vaše kože ali glede na tip tekočega pudra, ki ga uporabljate. Seveda vam bomo ponudili tudi natančno navodilo, kam na obrazu osvetljevalec nanesti.

Izbira osvetljevalca glede na odtenek kože

Včasih je skoraj nemogoče ugotoviti, katera varianta vam bo najbolj pristajala. Še posebej, če se odpravljate kupit svoj čisto prvi osvetljevalec. Kako prepoznati tistega pravega? Predvsem mislite na to, da bo odtenek, ki ga boste kupili, za en ton svetlejši kot vaša koža.

Je vaša polt svetla do bleda? Izbirajte predvsem osvetljevalce v hladnih odtenkih s srebrnim, bisernatim ali rožnatim pridihom.

• Imate srednje temno polt? Stavite na zlat ali marelični highlighter.

• Se ponašate s temno poltjo? Obsijte jo z osvetljevalcem v barvah brona ali bakra.

• Celo olivni podton? Lahko eksperimentirate in preizkušate vse odtenke od zlatega do rahlo bronastega. Samo hladnim tonom se raje na veliko izognite.

• Se vam o tem ne da toliko razmišljati? Posezite po univerzalnem osvetljevalcu, ki pristaja vsem barvnim tipom. Odličnega družabnika boste denimo našli v theBalm Mary - Lou Manizer. Njegova naslednja odlična lastnost je, da ga lahko brez težav uporabite ne samo za posvetlitev kože, ampak tudi kot učinkovita senčila za oči.

Kdaj izbrati tekoči osvetljevalec in kdaj posvetlitveni puder?

Najsi se odločite za kateregakoli od njiju, mislite na to, da se pudri najraje družijo z drugimi izdelki „v prahu“. Tekoči osvetljevalci pa se uporabljajo predvsem v kombinaciji s tekočo in kremasto dekorativno kozmetiko.

• Imate mastnejšo kožo. Če se vaš obraz in predvsem T-cona naravno svetita, potem najverjetneje prednost dajete pudrastim make-upom, ki kožo lepo matirajo. Enako zdaj pristopite tudi k izbiri highlighterja. Odlična izbira za vas bo lahki osvetljevalec za oči in lica Shiseido Aura Dew Face, Eyes, Lips z vsebnostjo japonskih biserov. Ne obremeni niti problematične kože, če pa obožujete multiličila, boste nori nanj. Nanesete ga namreč lahko na oči in na ustnice.

• Vaša koža je bolj suha. Potem je najboljši osvetljevalec, tako kot make-up in korektor, za vas tekoči. Verjamemo, da vam bo odlično delati s peresom Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch. Po zaslugi njegove tanke konice boste enostavno posvetlili kupidov lok („srček“ zgornje ustnice) ali hrbet nosu in z njim uspešno skrijete tudi drobne gubice. Da vaše kože ne bi izsušil, je obogaten s hialuronsko kislino in tokoferolom.

Naš nasvet: Pri mastni koži pred nanosom osvetljevalca fiksirajte make-up, korektor in rdečilo s pudrom, pri suhi izberite fiksator v pršilu.

Kratka navodila za nanos osvetljevalca

Pri uporabi osvetljevalca je domišljiji puščena prosta pot, mislite pa na to, da naj bi ga nanašali na tiste predele obraza, kamor naravno pada svetloba. Za bolj dramatičen videz si privoščite kompletno konturiranje.

• Ustrezen pripomoček. Da boste z izdelkom lahko dobro delali, boste potrebovali kakovosten „brush“. Lahko se tega lotite tako kot znani vizažisti in zagrabite pahljačasti čopič ali za bolj natančen nanos izberete tanjšega. Mi ne moremo prehvaliti čopiča za osvetljevalec Notino Master Collection s sintetičnimi japonskimi ščetinami ecolon. Pozornost si zasluži tudi super tanek BrushArt Everyday Collection, ki najde prostor v vsaki torbici.

• Poudarek ličnih kosti. Razmišljate, kako se osvetljevalec uporablja za posvetlitev lic? Enostavno vodilo bo rdečilo. Highlighter preprosto in enostavno nanesite nad njega. Torej na predele, kjer lične kosti najbolj izstopajo. Zelo privlačno bo na njih izstopal posvetlitveni puder Bobbi Brown Highlighting Powder. Vendar pozor! Na razpolago je v štirih odtenkih, ki se jim ne da upreti.

• Neboleča korekcija nosu. Če se vam zdi, da je vaš nos preširok, ga lahko s pomočjo osvetljevalca preprosto zožite. Nanesite ga po celotni dolžini sredine nosu. Če želite, da bi vaš nos deloval bolj ljubek, nanesite higlighter samo na njegovo konico.

• Polne ustnice. Hrepenite po zapeljivih ustnicah? Za povečanje zgornje ustnice zadostuje, da osvetljevalec nanesete do sredine njene zgornje linije. Spodnja ustnica bo delovala bolj čutno, če boste nežno bleščanje dali svoji bradi. Zares izrazit učinek vam pri tem zagotovi metaličen Yves Saint Laurent Couture Highlighter. Enostavno se razmaže in se lahko uporabi na suho in na mokro.

• Spočite oči. Če niti korektor ne zadostuje, da bi skril znake utrujenosti, boste rešitev našli prav v osvetljevalcu. Nanesite ga k notranjim kotičkom oči, pa tudi pod in nad obrvi. Zagotavljamo vam, da boste videti popolnoma prebujeni in energični. To še vedno ni to? Optično svoje oči odprete še bolj, če highlighter nanesete na sredino zgornjih vek. Za prekrivanje podočnjakov si osvetljevalec namažite kar pod oči.

• Ne pozabite na čelo. Ja, osvetljevalec nanesite tudi tja. Še posebej, če ste navdušena oboževalka konturiranja in ste na sence že prej nanesli bronzer. Izjeme veljajo samo za ženske, katerih čelo se prekomerno sveti in tega dejstva ne želijo še bolj poudarjati.

• Gre tudi brez make-upa. Za to, da bo vaš obraz dobil svetlost, vam ni treba biti obsedeni z ličenjem. Celo nasprotno. Highlighter lahko na obraz nanesete takoj po vpitju kreme za obraz in že gremo ven, jupi. Želite dobiti čim bolj naraven finiš? Toplo vam priporočamo pečeni posvetlitveni puder MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish. V njegovi sestavi se skriva kompleks 77 mineralov in negovalni vitamin E.

https://www.youtube.com/watch?v=zi5LCqdWL2o

Dajete prednost nazornim predstavitvam? V videu vam bomo predstavili, katere dele obraza posvetliti s highlighterejem za popolnoma mladosten videz.

Kam in kako nanašati osvetljevalec, kar se tiče obraza, je že jasno. Pa ste vedeli, da ga hollywoodske zvezde nanašajo tudi na ključne kosti, ramena, roke in noge? Kot smo že povedali, domišljiji je puščena prosta pot – tako da kar pogumno!

Preberite si več