Preskoči na glavno vsebino

Kozmetična torbica za na pot: kaj v njej ne sme manjkati

22. junij 2022Notino
Poletje je v polnem zagonu in to pomeni samo eno – odločiti se moram, kje bom preživela dopust. Kamorkoli se že bom odpravila, bom s seboj zagotovo vzela nekaj pomembnega - svojo kozmetično torbico. S katerimi izdelki jo napolniti in kako poskrbeti za to, da se na poti ne bo nič polilo ali razsulo? Vse to vem in vam z veseljem povem!

Izberite pravo torbico za kozmetiko 

Osnova je seveda izbor take spremljevalke, v katero boste udobno spravili vse in v kateri boste lahko hitro kaj poiskali. Nekaterim zadostuje ena manjša kozmetična torbica, druge (kot jaz) pa potrebujejo dve konkretni torbici. Ena je nenazadnje namenjena izdelkom za nego kože in telesa, druga pa za make-up, mar ne? 

Moja prva izbira je tako kozmetični kovček Notino Charm Collection. Vanj „stlačim“ vse potrebno in včasih sploh ne potrebujem druge torbice! Vse stekleničke zložim pokončno, ima štiri predalčke, nekateri izdelki pa gredo vanj celo v polni velikosti. 

Če niste takšni lepotni navdušenci kot jaz in vam zadostuje nekaj manjšega, priporočam prozorno kozmetično torbico BrushArt Berry. Imeli boste pregled nad tem, kje je kaj, obenem pa je torbica enostavna za čiščenje. 

Torbice za kozmetiko in nakit

Ko boste tako izbirali nekaj zase, si oglejte tudi potovalno opremo za svojega partnerja – morda še ne ve, vendar mu bo zagotovo všeč, da se njegova kozmetika ne bo valjala po celem kovčku. Moška toaletna torbica Notino Men Collection je manjša, preprosta, hkrati pa gre vanjo vse kar potrebuje. 

NAMIG: če sem že pri temi izbiranja različnih potovalnih bonbončkov, ne morem mimo tega, da ne bi omenila svojega najljubšega – potovalno škatlo za nakit Notino Classy Collection. Je ravno prav velika za malo nakita, ki ga vzamem s seboj na pot, zapira pa se na zadrgo, zato je ravno pravšnja za potovanja. 

Must-have vsake potovalne kozmetične torbice 

Priporočam, da se pri pakiranju odločite za eno izmed dveh možnosti. Ena možnost je, da si priskrbite majhne potovalne stekleničke za kozmetiko za večkratno uporabo, v katere prelijete izdelke. Druga možnost pa je potovalno pakiranje kozmetike, ki jo običajno uporabljate. 

Minus potovalnih pakiranj je lahko morda le ta, da nimajo vsi izdelki svoje mini različice.

Zato je treba pogosto poiskati alternativo. Če želite biti prepričani, da boste lahko s seboj vzeli svoje najljubše lepotne izdelke, si priskrbite prazne potovalne stekleničke za kozmetiko Notino Travel Collection in si potovalno pakiranje preprosto naredite sami. Prav tako lahko s svojo najljubšo dišavo napolnite polnilno razpršilo in ne bo vam treba iskati manjše različice parfuma. 

Na tem področju sem malce lena in kar takoj poiščem miniature svoje kozmetike. Ogledujem si predvsem nego za telo in lase, a tudi nekatere izdelke za ličenje. Embalaža v polni velikosti bi mi namreč zavzela preveč prostora. 

In čeprav gre pri celotnem pakiranju najbolj za to, da bom veliko na soncu, vseeno mislim tudi na izbiro nege. Vsi tipi las bodo veseli potovalnega seta kozmetike za soncu izpostavljene lase Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect. Vsebuje šampon, tretma in pršilo, ne manjka pa niti lastna torbica! 

Za lase, ki se izsušijo ali poškodujejo tudi brez sončnih žarkov, preizkusite set Moroccanoil Repair ali Moroccanoil Hydration. V obeh setih boste našli kar štiri izdelke, zapakirane v čudovito torbico. Teh seveda nikoli ni dovolj. 

NAMIG: želite s seboj na pot vzeti ličila, pa ne bi radi vzeli skoraj nobenega izdelka v polni velikosti? Tudi to je preprosto. V setu Shiseido Benefiance boste namreč našli vse, kar potrebujete za vsakodnevni preprost make-up look na dopustu. Na primer svinčnik za oči, šminko, osvetljevalec, masko in serum za obraz. Vse to v eni lično zapakirani torbici – tako je videti resnično odlična potovalna kozmetika. 

Kako spakirati kozmetiko za na pot? 

Zadnje vprašanje je, kako vse skupaj spakirati, da se na poti ne bo nič razbilo ali razlilo. Razumem, da delavcem na letališču ali železniški postaji ni dosti mar za moj najljubši osvetljevalec ali micelarno vodo – zato moram sama poskrbeti za to, da se jima pri ravnanju s prtljago nič ne zgodi. 

Potovalni seti

Kakšna so osnovna pravila? Ne jemljite ničesar, kar ima nekakovostno pakiranje in bi se na poti lahko hitro odprlo. Taki izdelki naj na vas počakajo doma na polici. Kaj še lahko naredite, da bo vse prispelo tako, kot ste spakirali? 

  • Vzemite običajen lepilni trak in zalepite senčila, palete, osvetljevalce in tako dalje. Tako se ne bodo odprli in umazali ostale opreme.
  • Če s sabo jemljete tonik, čistilno peno ali karkoli tekočega s pokrovčkom, poskusite pokrovček napolniti z vato in po zaprtju znova zalepiti z lepolnim trakom. S tem boste poskrbeli, da se ne bo odprl, in tudi če bi malo vsebine steklo ven, bo vata zaustavila tekočino!
  • Obenem priporočam, da date vse tekoče izdelke posebej v vrečko z zapiranjem.
  • Prozorna vrečka za zapiranje vam bo v vsakem primeru prišla prav! Če potujete z letalom in samo z ročno prtljago, je pri sebi dovoljeno imeti tekoče izdelke le v količini do 100 ml. Vse morate imeti pregledno zloženo prav v prozorni vrečki in pripravljeno na pregled na letališču.
  • Ne jemljite ničesar v stekleni embalaži, saj se hitro lahko razbije, vi pa boste ostali brez svojega najljubšega izdelka in s torbico, polno črepinj.

Ste torej pripravljeni na poletni dopust ali bo treba še poiskati kakovostno torbico za ličila in potovalni kozmetični set?

Preberite si več