Preskoči na glavno vsebino

Lepotni trendi leta 2022? Grafično črtalo za oči! Naučili vas bomo

8. junij 2022Notino
Imate radi izzive? Dobro, gremo. Vsakič, ko posije sonce, nenadoma dobim veliko željo po eksperimentiranju. Ne le z oblačili, temveč tudi z make-upom. Je to zato, ker je okrog nas kar naenkrat toliko barv? Mogoče ... pa jih lahko uporabimo na na očeh! Tokrat z grafičnimi črtali za oči. Nekateri jih imajo radi, nekateri pa jih ne prenesejo. Jaz vsekakor spadam v prvo skupino. Ko vam pokažem, kako jih uporabljati, jih boste tudi vzljubili tudi vi. Verjemite mi.

Metalna grafična črtala za oči 

Verjetno ste včasih mnogi večinoma uporabljali klasična črtala za oči. Zdaj bomo črto zapeljali malo drugače, črno barvo bomo zamenjali s svetlejšo in preizkusili čisto nov trend ličenja.

Pri grafičnih črtalih za oči gre za preciznost in žal se vidi vsaka majhna napaka. Ampak brez strahu! Vse se lahko naučite. 

Vzemite tekoče črtalo za oči NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner v odtenku Gun Metal in z njim naredite klasično črto. Začnite pri notranjem kotičku očesa in preidite proti zunanjemu delu. Priporočam, da ne delate preveč močnih linij. Zakaj? Takoj vam bom razložila. 

Izdelki

Na vrsto namreč prihaja črtalo številka dve. Čopič znova postavite na veko. Vendar tokrat ne v kotiček očesa, ampak med gibljivi del veke in obrv. Linijo potem povlecite glede na obliko očesa in na koncu povežite s spodnjo linijo. In voilà – nov trend ličenja je rojen! 

NASVET: Dovolj bo, če ta izstopajoč make-up look dopolnite le s sijajem za ustnice z vinilnim leskom UXI BEAUTY Plumping lipgloss

Barvna črtala za oči 

Za trend ličenja 2022 bi označila tudi katerokoli kombinacijo roza in rdeče. Tudi s tema dvema barvama bomo ustvarili odlične grafične črte. 

Najprej uporabite belo črtalo za oči Shiseido Kajal InkArtist, s katerim boste pripravili podlago. Barve, ki jih naneset na belo podlago, so veliko bolj poudarjene. 

Svinčnik zopet postavite med gibljivi del veke in obrv ter naredite krivuljo, ki na koncu ni privihana navzgor. Krivuljo enostavno povežite z zunanjim kotičkom očesa. 

Nato naredite popolnoma identično krivuljo, le malo nižje (ali višje, odvisno od tega, kje ste začeli). 

Ko bosta nastali dve beli črti, bomo barvali! Do lepih in izrazitih barv vam bo v pomoč paleta Makeup Revolution Graphic Liners, ki ima priložen majhen čopič. 

Eno belo črto prekrijte z roza odtenkom, drugo pa z rdečim… in to je to! Vam je všeč rezultat? 

NASVET: ta make-up look dopolnite s sijajem za ustnice Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump za polnejši videz vaših ustnic.

Svetle grafične črte

Bele linije so že precej dolgo stalnica v lepotnih trendih in ne le zato, ker so videti odlično. Posezite po tekočih linijah s pridihom srebne – NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner v odtenku Silver Metal. Linijo na klasičen način ponovno potegnite od notranjega kota očesa proti zunanjemu. Osredotočite se na to, da bo linija res tanka in da bo debelina linije po celotni dolžini enakomerna. Tako bo rezultat boljši.

Izdelki

Tudi drugo linijo peljite od notranjega kota navzven, vendar neposredno po liniji gibljivega dela veke. Predstavljajte si, da želite uokviriti celoten gibljivi del veke. Potem je vse, kar potrebujete, malo maskare in končali ste. 

NASVET: pri svetlih linijah se ne bojte uporabiti malo bolj izrazito šminko, kot na primer NOBEA Day-to-Day v odtenku Scarlet Red. 

Kakšno je vaše mnenje o grafičnih linijah? Jih boste vključili med trende ličenja, ki jih morate preizkusiti?

Preberite si več