Preskoči na glavno vsebino

Najbolj vroč trend iz Koreje: Kako pričarati glass skin?

12. september 2022Notino
Hrepenite po čisti in sijoči koži? Koža, ki je gladka in brezhibna? To bo od vas zahtevalo veliko časa ter popolno predanost, a rezultati bodo govorili sami zase. Tukaj je preizkušen vodnik za vašo glass skin rutino!

Za vas smo pripravili nabor izdelkov, ki vam bodo pomagali do tako imenovane “glass skin”. Kaj to sploh je? Gladka in sijoča ​​koža z enakomernim tonom. Tako brezhibna, da je videti, kot bi bila iz stekla.

Korejski sistem nege vam bo resnično všeč. In ti rezultati! Potrebna je le potrpežljivost, ne obupajte takoj, vzemite si čas in izberite prave izdelke ter sledite vsem potrebnim korakom. Postopek bo dolgotrajen, vendar pa vas na cilju čaka čudovita nagrada – sijoča in čista koža.

Kako do “glass skin” – korak za korakom

 1. Brez čiščenja ne bo šlo 

Dvojno čiščenje je temelj korejske nege kože. Najprej s pomočjo čistilca na oljni osnovi s kože odstranite ličila in SPF, nato pa kožo očistite s čistilcem na vodni osnovi. Zjutraj je dovolj, da kožo očistite z nežno čistilno peno ali gelom.

2. Eksfoliacija je mali čudež

Z redno eksfoliacijo boste s kože odstranili odmrle kožne celice, njen ton bo bolj enakomeren in koža bo bolj sijoča. Pomagate si lahko s pilingom ali z eksfoliacijsko esenco za odstranjevanje odmrle povrhnjice. Raje uporabite piling s kemičnimi encime za odstranjevanje odmrle povrhnjice in ne takega, ki vsebuje mehanske delce. Vendar ne pozabite, da z nobeno stvarjo ni dobro pretiravati in da lahko pretirana uporaba eksfoliacije poškoduje zaščitno pregrado kože. Zato, odvisno od tipa kože, ta korak izvajajte dva- do trikrat na teden, in vedno zvečer.

Čiščenje in piling

3. Se tonik še vedno uporablja?

Da! Tonik uporabite tiste dni, ko ne uporabljate pilinga za odstranjevanje odmrle povrhnjice. Uravnava pH kože in deluje protivnetno. Kožo hkrati pomirja, jo vlaži in pripravi na druge izdelke, ki jih boste nanašali na kožo. Na kožo ga zjutraj ali zvečer nanesite s prsti ali s kozmetično blazinico.

4. Izum, imenovan esenca

Esenca je posebnost korejske kozmetike. Je koncentriran izdelek, ki okrepi učinek seruma. Kožo vlaži in ji pomaga pri obnavljanju celic. Zjutraj in zvečer esenco s prsti nanesite na obraz in jo dobro vtrite v kožo.

Toniki in esence

5. Serum; in ne samo eden

Serumi so koncentrirani pripravki, ki koži zagotavljajo tisto, česar ji trenutno primanjkuje. Zato si zagotovite več različnih vrst, ki jih boste uporabljali skladno s trenutnim stanjem vaše kože. In kako boste vedeli, kaj vaša koža v nekem trenutku potrebuje? Če se boste zjutraj pogledali v ogledalo in bo vaša koža zgledala bleda in siva, potem izberite serumu za posvetlitev. Vidite luske? Potrebujete vlaženje. Gube? Pigmentni madeži? S pravim serumom ne bo težav!

6. Maska? Le sheet maska

Za vas imamo nasvet, kako še dodatno izboljšati njeno učinkovitost. Kupite masažni valjček za obraz ali masažno ploščico Gua Sha in masko vtrite v obraz. Končno vam zvečer pred televizijo ne bo dolgčas!

Ne pozabite na serum in masko

7. Kaj pa predel okoli oči?

Kupite si kakovostno kremo za predel okoli oči! Te kreme imajo lažjo teksturo, da po nepotrebnem ne obremenjujejo tanke kože okrog oči. Zjutraj in zvečer manjšo količino izdelka nežno vtrite v kožo, najbolje s prstancem.

8. Krema je vaša odeja

Krema je pravzaprav kot pokrivalo. Ali zgornji del sendviča. Vse prekrije in poskrbi za to, da izdelki delujejo. Izberite jo glede na svoj tip kože – mešana, suha, mastna ali dehidrirana.

Katere kreme uporabiti?

9. Zaščitite se s SPF kremo

Mažite se, mažite se, mažite se. To je mantra vseh korejskih žensk, moških in otrok. Kako drugače do večne mladosti, kakor z izogibanjem soncu? Če ne želite vse življenje živeti zaprti v temi, se vsako jutro dobro namažite s kremo z zaščitnim faktorjem 50+. In ne pozabite, da morate tekom dneva sloj redno osveževati!

Preberite si več