10 trikov za odlične trepalnice, ki vam spremenijo življenje

ličenje oči

Lepe trepalnice so nedvomno osnova ličenja. Če ne boste uporabili nobenih drugih ličil, bo že samotna maskara razsvetlila in poudarila vaš obraz. Vsaka ženska ima svojo „najljubšo maskaro“, na katero prisega. Ampak jo znamo pravilno uporabljati? Za vas sem pripravila 10 trikov, ki jih je zagotovo treba upoštevati, če si želite imeti popolne in brezhibne trepalnice.

  1. Maskaro ne uporabljajte dlje kot 2–4 mesece. Po preteku tega časa se maskara posuši in ne deluje več, kot bi bilo treba.
  2. Ko nanašate več plasti, potem vedno pred naslednjim nanosom počakajte, dokler se prva plast ne posuši. Ne hitite in počakajte raje dlje časa. Medtem si lahko na primer očistite zobe, naličite ustnice ali uredite lase :-)
  3. Želite resnično veliko povečati volumen trepalnic? Potem nanesite na trepalnice pred uporabo maskare s pomočjo čopiča nežen puder in boste presenečene nad rezultatom!
  4. Raje uporabljajte posebno maskaro za privihanje trepalnic kot klešče za trepalnice. Ves čar je namreč v popolni krtački. Ta prava krtačka dvigne in priviha vaše trepalnice veliko bolj kot klešče.

Moj nasvet: Bourjois Mascara Volume Glamour Ultra-Curl ali legenda med maskarami Lancôme Virtuose.

  1. Ali si želite precizno naličiti tudi najbolj drobne spodnje trepalnice ali trepalnice v očesnem kotičku? Potem ne držite maskare vertikalno, temveč horizontalno, to pomeni vzporedno s trepalnicami. Z rezultatom boste zadovoljne.
  2. Ne pozabite redno čistiti krtačke. Edino tako bo popolnoma ločila posamezne trepalnice in pustila na njih pravilno količino barve. Zadostuje, da jo vsaj čas od časa namočite za 5 minut v vročo vodo. Odprto tubico z barvo prekrijte na primer z robčkom, da se maskara ne bi posušila.
  3. Ne uporabljajte vodoodpornih maskar. Posušijo se namreč veliko prej kot „navadne“ maskare.
  4. Nikoli ne premikajte s krtačko v tubi večkrat gor in dol. Na ta način pride v tubo več zraka in maskara se bolj hitro posuši.
  5. Namesto odstranjevalca ličil uporabite kokosovo olje. Njegove sposobnosti so pri odstranjevanju ličil enake in trepalnice hkrati hrani in vlaži.
  6. Maskaro uporabite namesto tekočega črtala, rezultat bo odličen. Zadostuje samo pravilni čopič, na katerega nanesete trohico barve iz maskare in to je to!

Moj nasvet: Čopič za ličenje oči da Vinci Classic.

 

Denisa