5 najboljših parfumov zvezdnic!

Zvezdnice so modne ikone in vzori za številne od nas in zato ni nič čudnega, da se je veliko od njih odločilo za ustvarjanje lastnih parfumov. Trg parfumov je dobesedno poplavljen z dišavami od uspešnih zvezdnic, kot je na primer Madonna, Beyoncé ali Jennifer Lopez. Svoje parfume pa ustvarjajo tudi manj sijoče zvezdice, kot je na primer Paris Hilton. Ta trend pa se ni pojavil od nikjer, temveč sega več kot 60 let v preteklost. Prva zvezdnica, ki je izdala svoj lastni parfum že leta 1957, je bil slavni Elvis Presley. Presley je svoj parfum poimenoval Teddy Bear Eau de Parfum po enem od svojih hitov. Naslednja je bila igralka Sophija Loren. Leta 1980 je uvedla na trg dišavo z enostavnim naslovom Sophia. Sledili sta ji na primer še Cher (svojo dišavo Uninhibited je izdala leta 1987) ali slavna igralka Elizabeth Taylor.

parfumi

V zadnjih letih število zvezdnic, ki izdajajo svoje parfume, hitro narašča. Nekatere dišave so res odlične, pri nekaterih gre le za reklamno potezo in znotraj stekleničke ne boste našli ničesar posebnega. Zato smo se odločili, da vam predstavimo pet parfumov zvezdnic, ki so res odlični, da vam lahko olajšamo orientacijo in izbor. Gre za najboljše od najboljših! Kateri so to?

5. mesto: Britney Spears – Midnight Fantasy

Midnight Fantasy je četrta dišava od ameriške pop pevke Britney Spears. Izdala jo je leta 2006. Steklenička predstavlja modro verzijo prvotne roza stekleničke starejše dišave z enobesednim naslovom Fantasy. Vsi parfumi od Britney Spears so namenjeni za mlajšo generacijo. Gre za bolj sladke, sadne in cvetlične dišave. Parfum Midnight Fantasy ni izjema. Gre za precej sadno dišavo. V sestavi prevladujejo češnje, maline in slive. Celotno kompozicijo dopolnjuje še vanilija. Čeprav vse kaže, da je dišava preveč sladka, ni tako. Midnight Fantasy je prijetno sladka. Dišava je namenjena zlasti za večerno nošenje, zato oblika stekleničke spominja na nočno nebo – steklenička je temne barve in je pokrita s kamenčki Swarovski, ki simbolizirajo zvezde. Blagovna znamka Britney Spears je izdala že 18 parfumov in Midnight Fantasy velja za enega od najbolj posrečenih. Tako da ga zagotovo poskusite.

4. mesto: Jessica Simpson – I Fancy You

Jessica Simpson je ameriška pop zvezda in televizijska igralka, ki se posveča tudi modi. Ima v lasti zelo uspešno blagovno znamko Jessica Simpson Collection, ki prodaja oblačila, torbice in čevlje. Na trg parfumov je Jessica Simpson vstopila leta 2004 in od tega časa je ustvarila že 16 dišav. Parfumska voda za ženske I Fancy You je pridobila največji uspeh in gre za četrti najboljši parfum od zvezdnic. Samotna pastelna steklenička opozarja, da gre za zelo nežno dišavo. Po sadnem začetku dišave postopno prevladujejo cvetovi (tuberoza in šmarnica) s poudarkom mošusa in sandalovine. Dišava je primerna za vsakodnevno nošenje, tako da jo poskusite!

3. mesto: Jennifer Lopez – Live Luxe

Jennifer Lopez je rekorderka med zvezdnicami, ki ustvarjajo parfume. V zelo kratkem času, od leta 2002, ji je uspelo uvesti na trg 26 parfumov in vsi so izredno kakovostni. Njena prva dišava, Glow, je postala takoj po uvedbi na trg velika uspešnica. Krivulje stekleničke spominjajo na postavo pevke, ki ji je zagotovila slavo. Najbolj prefinjena dišava od Jennifer Lopez, parfum Live Luxe, je navdihnjena s pevkino strastjo do plesa in luksuza. Njegova sestava je zelo dinamična in temperamentna – na začetku prevladujejo citrusi in ananas, nato se razdišijo cvetovi (frezija in potonika) in celotna kompozicija je uravnotežena zaradi vanilje, sandalovine ter mošusa. Izredno lepa je tudi steklenička parfuma, ki je bila ustvarjena tako, da če bi jo pogledale proti svetlobi, bi lahko občudovale lesketajoče vijolične, rumene in zelene žarke. Prepričajte se!

2. mesto: Madonna – Truth of Dare

Za slavno ameriško pevko velja, da česar koli se loti, ji vse uspe. To velja tudi za njene parfume. Parfumska voda za ženske Truth of Dare je bila uvedena na trg leta 2012 in gre za prvi Madonin parfum. Pri ustvarjanju parfuma je Madonno navdihnila njena mati oziroma njen vonj, ki sodi med Madonnine prve spomine. Sama pevka je o parfumu rekla: „Moja mati je vedno dišala kot gardenija in tuberoza. To je bila očarljiva mešanica ženstvenosti in skrivnosti. Hotela sem ponovno ustvariti njen vonj in sem v njega hkrati vložila tudi nekaj novega in sodobnega, nekaj naravnega in hkrati pogumnega – od tod izhaja tudi naslov parfuma.“ Kot ena od redkih zvezdnic je Madonna zelo iniciativno osebno sodelovala pri mešanju parfuma s priznanim parfumskim mojstrom Stephenom Nilsenom. Rezultat je odlična ženstvena kompozicija, ki je polna belih cvetov in je zagotovo vredna poskusa.

1. mesto: Beyoncé – Midnight Heat

Najboljši parfum med parfumi od zvezdnic – dišava Midnight Heat od pevke Beyoncé – nadaljuje tradicijo prvega parfuma, ki je nastal leta 2010 pod naslovom Heat. Parfum Midnight Heat je takoj pridobil izreden uspeh, ker je zelo ženstven in čuten. Samotna pevka je o njem rekla: „To je nekaj, česar se ne morete naveličati. Dišava je žareča in seksi. Počutili se boste, kot da bi imeli vročino.“ Dišava Midnight Heat je pa še bolj čutna. Gre za najbolj seksi dišavo. V odlični steklenički, ki spominja na vitko žensko silhueto, je skrita sadno cvetlična in hkrati lesna dišava. Po mnenju Beyoncé ta parfum poveča samozavest, seksepil in karizmo vsake ženske. In to je zagotovo razlog, zakaj ga morate poskusiti.

Denisa