Ali dobro spite? Vaši lasje mogoče ne

Kako urejate lase preden greste spat? Spenjate lase mokre brez ureditve? Nepočesane - s tem, da jih uredite zjutraj? Posebno če imate dolge lase in si želite preprečiti njihovo poškodovanje, bi bilo treba skrbeti za njihovo nego tudi med spanjem. V nadaljevanju boste brali, kakšnim napakam se je treba izogibati.

spanje z mokrimi lasmi

Mokri lasje

Med pogoste napake spada spanje z mokrimi lasmi, zlasti, ko jih pustite, da se posušijo na naraven način. Mokri lasje so bolj nagnjeni k lomljivosti. Med nočnim prevračanjem se lasje drgnejo ob blazino in se s tem mehanično poškodujejo. Če lase spnete v sproščen čop ali jih spletete v pletenico, se toliko ne poškodujejo. Boljše je pustiti lase pred spanjem posušiti, vsaj dokler niso polsuhi.

Ureditev las

Pred spanjem ne pozabite lase razčesati z nežno krtačo. Priporočamo na primer Tangle Teezer ali drugo krtačo, ki vam popolnoma ustreza. Prvič boste prihranili čas, ki bi ga rabili za ureditev las zjutraj, drugič ni primerno iti spat z nepočesanimi lasmi. Lasje se potem dalje zapletajo in nepovratno poškodujejo.

Morda niste vedeli, da se s česanjem enakomerno razporedi sebum, ki se ga je v laseh nakopičilo skozi ves dan. Sebum namreč ščiti lase pred lomljivostjo. Če uporabljate pripravke za oblikovanje (lak, penasti utrjevalec), je pomembno, da jih zvečer iz las izčešete.

NASVET: Uporabite satenasto prevleko za blazino. Ta tkanina preprečuje prekomerno drgnjenje las.

Zbudite se z lepimi lasmi - kozmetika za nočno nego

Če zvečer že vnaprej veste, da boste imeli zjutraj dovolj časa za ureditev las z umivanjem vred, lahko izkoristite čas med spanjem za globinsko regeneracijo las. Privoščite si na primer kuro, ki jo sestavljajo olja za lase in vaše priljubljene maske za lase. Ne pozabite lase zaviti na primer v oprijemljivo folijo in utrditi z naglavnim obročem ali z večjo kapo.

Bodite pogumni, v masko lahko primešate kokosovo olje, ricinovo olje, avokadovo olje, olje iz koruznih kalčkov, makadamijevo olje, ali preverjeno deviško olivno olje. Olja naj bi bila hladno stiskana. Maska naj bi bila zvečine čista naravna. Nekateri proizvajalci ponujajo neposredno nočne kure za lase. Dovolj vam bo pa kakršnakoli maska, sestavljena iz naravnih sestavin. Priporočamo na primer preverjeno masko z mangovim maslom Klorane, ki je rabite le trohico. Sploh najboljše za vaše lase bo, ko zmešate olja skupaj in masko za lase uporabite le za zgostitev - tako, da vam ponoči olje ne teče navzdol iz las. Kuro ne nanašajte na korenine, samo od ušes proti konicam, da korenine las preveč ne obtežujete.

Kam dalje? Obiščite našo kategorijo izdelkov za nego las ali si preberite naslednje članke o negi za lase.