Amouage Interlude Man je ukročen ogenj

Ali iščete dišavo, ki ima nenavadno moč, ampak jo zna uporabljati? Moška dišava Interlude od Amouage vam doda samozavest, ne da bi delovala arogantno.

niche parfumi Amouage

Pri ženskih dišavah se najbolj pogosto pojavlja kritika, da so preveč sladke. V nasprotju s tem so moške dišave najbolj pogosto kritizirane zaradi tega, da so preveč začinjene. Sladkost in začinjenost sta čarobni besedi, po katerih pogosto sežemo, ko se parfum upira temu, na kar smo navajeni. Imamo določene predstave o tem, kakšno mero posebnosti pri svoji dišavi prenesemo, in se bojimo prekoračiti svojih meja. Nato pride dišava Amouage Interlude Man in jih prekorači, kot da nikoli ne bi obstajale.  

Mnoge blagovne znamke niche parfumov sploh ne razlikujejo med moškimi in ženskimi dišavami in predvidevajo, da si ljudje lahko sami izberejo, kaj jim je všeč in kaj bi si želeli uporabljati. Parfumi Amouage, ki izhajajo iz Bližnjega vzhoda, so šli v malce drugo smer. V svoji ponudbi imajo dišave za ženske in za moške, ki po navadi ustvarjajo dvojice, ki so povezane na podlagi istega koncepta in delijo tudi isto ime. Tudi moška Interlude, o kateri se pravkar pogovarjamo, ima svojega ženskega dvojnika, ki temelji na podobni temi.

Čar smole

Tako kot je razvidno iz uvoda, Amouage ni nič za ustrašene uporabnike, ampak kljub temu se odlično nosi. Trik temelji v tem, da se je ne smete bati – ko zjutraj pridete ven iz hiše z dvignjeno glavo, ljudje se menda sem ter tja obrnejo, ampak nikomur ne bo prišlo na pamet, da vam ta živahni vonj ne pristaja. Nasprotno! Če vam bo pravkar manjkala trohica samozavesti, Interlude vas z veseljem spomni, da se lahko z vsakim problemom spopadete.

Parfumski mojster Pierre Negrin je vzel pri ustvarjanju tega parfuma tipično sestavino orientalskih dišav – ambro in je na njeni osnovi ustvaril kreacijo z dimljenim srcem in lesnimi podtoni. Legenda o parfumu govori o poti od kaosa v smeri proti pomirjenju. Začetek Interlude se lahko resnično zdi nepregleden zahvaljujoč kombinaciji težjih tonov s citrusno lahkoto bergamotke. Vsaka sestavina pa ima svoje mesto in skupaj ustvarjajo odlično usklajen akord.

Omenjena sladkost Amouage Interlude ne izhaja iz vanilje ali cvetov, tako kot je po navadi pri parfumih. Ta parfum ne poskuša vzbuditi vtisa, da ga lahko okusite – ne gre za gurmansko dišavo. Njegova sladkost je žametna in malce skrivnostna, prav takšna, ki jo lahko v parfumih pričara le edina kategorija tonov: smola. V tem primeru gre konkretno za kadilo opoponax, drugače poznano kot sladko kadilo. Ton kadila opoponax se navezuje na klasično kadilo (od tod že omenjen dimljen vtis) in ko se vonj razvija, nastopata agar les in sandalovina, ki jima sledita poper in pačuli, ki parfumu Interlude dodajata začimbno noto. 

Je močna, vendar ne napada

Kljub svoji moči in značaju je Amouage Interlude presenetljivo mirna dišava. Če ne boste pretiravali z nanosom, potem za vašo okolico ne bo nikakor vsiljiva in vas kolegi ne bodo vrgli iz pisarne. Ves čas nošenja bo ostala relativno blizu vaše kože in ljudje v vaši okolici jo opazijo le mimogrede.

Prav tako kot vsi parfumi od Amouage je tudi dišava Interlude cenovno malce dražja, ampak se splača zaradi kakovosti samotne dišave in tudi zaradi njene obstojnosti. Ta parfum je namreč neverjetno dolgo obstojen. Na koži ga boste vohali še drugi dan, na oblačilih bo ostal vse do naslednjega pranja – vse to le po enem nanosu. Sami verjetno veste, da vonj številnih parfumov izgine le v nekaj urah, ali je treba nanos vsaj nekajkrat ponoviti. S parfumom Interlud se s tem ne boste morali ukvarjati. Obstojnost je neverjetno dolga in zaradi tega vam steklenička zdrži zelo dolgo.

Za poletni večer ali jesenski dan

Za koga je torej Amouage Interlude Man najbolj primeren? Lesni parfumi podobnega značaja so seveda tradicionalno smatrani za moške dišave in iz tega izhaja tudi naslov parfuma. Ampak ni nikjer napisano, da se morate držati konvencij. Veliko bolj pomemben je vaš samosvoji stil in značaj. Interlude bo pristajal vsakomur, kdor se je že naveličal veselih poletnih dišav in daje prednost vonjem, ki spominjajo na pustolovska potovanja, vonj lesenih škatlic za začimbe in neznanih kotov sveta.

Ni treba, da se bojite kadila, ki ga parfum vsebuje, ki zagotovo ne prinaša učinka cerkvenega vonja. Ostale sestavine ga uspešno pomirjajo in namesto vtisa strogosti nastaja učinek skrivnostne sladke eksotike. Ne čakajte z Interlude na zimo in brez skrbi ga nosite že zdaj ob manj vročih poletnih dneh ali večerih.  

Denisa