Barva leta 2018: V svetu mode, ličil in parfumov prevladuje ultravijolična

Barva leta 2018
Mistična, vizionarska, izvirna in dramatično izzivalna. Po lanskoletni sveži greenery je postala barva leta izrazita ultravijolična. Vijoličen odtenek bomo letos srečevali pri vseh modnih trendih: od notranje opreme in oblačil pa vse do skrivnostnega vijoličastega ličenja, lakov za nohte in parfumov.
 
Barva leta 2018
Nova pantone barva leta jasno napoveduje, da letošnje leto v svetu lepote ne bo dolgočasno. Vijolična barva je barva velikih sprememb, poleg tega pa poosebi vsak videz. Vseeno je, ali izberete vijolično šminko, čevlje ali uhane, zagotovo boste zanimivi. In kako pravilno nositi ultravijolično?

Barva leta in moda

Lanska barva leta prav gotovo ni bila za vsakogar, medtem ko si lahko ultravijolično privošči prav vsakdo. Še posebej nežni spol s svetlejšo poltjo naj se ne boji seči po vijolični obleki, plaščku ali puloverju. Če pa se vam zdi to predrzno in je vaš moto manj je več, poskusite z vijolično torbico, čevlji, šalom ali kapo. Popoln modni dodatek bodo vijolična očala ali uhani kot pika na i.
 
Čar ultravijolične pa je tudi v pravilni kombinaciji z ostalimi barvami. Odlično se ujema na primer s sivo barvo, saj ta kombinacija deluje zelo prefinjeno. S kovinskimi odtenki dobi vijolična barva vtis razkošnosti. Kombinacija z zeleno doda vašemu videzu globino in eteričnost. Če pa želite prepričati na prvi pogled, in tako malce provocirati, dodajte k vijolični malo kontrastne rumene. Prav gotovo vas nihče ne bo spregledal.
 
Barva leta 2018

Ultravijolična in ličenje

Vijolična je kot ustvarjena za izrazito zapeljivo ličenje. Vijolična senčila za oči ne bodo videti odlično samo na zelenih očeh. Zadostuje, da jo spretno kombinirate z bolj nevtralnimi odtenki in zablesteli boste. Poskusite na primer s kombinacijo rjave barve, ki jo enostavno pričarate s paleto Makeup Revolution Pro HD v odtenku Dynamic.
 
Ali so vijolična senčila za vas premočne? Poskusite zamenjati klasično črno črtalo za oči z vijoličnim in se pustite presenetiti. Stilisti letos uporabljajo tudi vijolično maskaro. Ni je treba uporabiti na celih trepalnicah, za dober učinek jo nanesite samo na konice!
 
Uporabite lahko tudi vijolično šminko ali sijaj, ki bo glavni hit predvsem v jesenskih mesecih. Enkratno je videti šminka s sijajem L'Oréal Paris Infallible v odtenku Violet Parfait. Za razliko od vijoličnega make-upa oči so vijolične ustnice primerne za temnejšo polt. Ne pozabite na roke. Vijolični lak za nohte je videti odlično za vsako priložnost.
 
Barva leta 2018

Vijolični parfumi

Leta 2018 bodo zelo očitno prevladovali globoki vijolični parfumi. »In« boste s parfumi z izrazitimi toni vijolic. Vijolica, iris, žajbelj ali sivka bodo letos zmagovalke. Kaj pa če preizkusite na primer parfum Bvlgari Omnia Amethyste z elegantno iris in s prefinjeno stekleničko v barvi ametista?
 
Dišeča esenca številka ena za to leto je tudi jasmin, ki je priljubljena sestavina čutnih orientalskih parfumov. Prav takšni parfumi, pogosto pakirani v zanimivih vijoličnih stekleničkah, bodo letos narekovali ton.
 
Naš nasvet: Če ste barvo leta vzeli popolnoma resno, dodajte vijolične tone tudi v lase: na primer s pomočjo pršila L'Oréal Paris Colorista Spray v odtenku Lavender. Mi mislimo, da je vijolična barva v laseh videti odlično. Kako pa je barva leta 2018 všeč vam?
 
Denisa