Barva letošnjega leta je Marsala! Kako se ličiti v njenih tonih?

Kot barva za letošnje leto je bila izbrana Marsala. Marsala je temno bordo barva s pridihom rjave. Ime je dobila po slavnem rdečem vinu iz Sicilije. Ta barva v sebi skriva eleganco. Izžareva zaupanje in verodostojnost. Marsala letos prevladuje v modi, pohištvu in tudi ličenju.
Marsala je barva, s katero lahko uživate v svetu ličenja. Dobro izgleda kot senčilo za oči, rdečilo, šminka in tudi lak za nohte. Pogumne ženske si lahko pobarvajo tudi lase.
Ta barva je univerzalna za vse vrste ljudi, zato ne skrbite, da ne bi ustrezala. Ni ekstravagantna, kot klasična rdeča, zato bo všeč tudi ljudem, ki so sramežljivi. Po drugi strani to ni klasična rjava, torej bo naredila veselje tudi ljudem, ki ljubijo eksperimente. Poleg tega, da je Marsala ena, lahko uporabite tudi podobne odtenke. Torej vam ni treba zamenjati ličil. Poglejte v svojo garderobo, sigurno najdete podoben odtenek. In če ne, tukaj je nekaj nasvetov o tem, kaj je možno v tej trendi barvi kupiti.

Marsala

Senčila za oči

Bordo barva za oči je morda malo nenavadna, ampak če boste pozorni, potem vas bo presenetila in sigurno se v njo preprosto zaljubite. Če ste ljubitelj precej bolj nevtralenega ličenja, kot osnovo izberite svetlo rjavo ali rozasto. Rjavo-bordo uporabite samo v pregibu očesa. Priporočam narisati črno črto nad zgornjo veko. Če ne želite črne črte potem priporočam, da uporabite rjavo. Moja priljubljena paleta za to ličenje je Nude Tude od The Balm. Paleta vsebuje veliko nevtralnih barv, ki so primerne kot osnova in tudi nekaj lepih temnih barv. Za črne črte priporočam serijo Black Sensation od Dermacol, ki je odlična za uporabo.

Rdečilo

Za rdečilo priporočam barvo Marsala izbrati po barvi vaše kože. Če ste toplejši temnejši tip, izberite klasično barvo Marsala. Priporočam na primer Estée Lauder Pure Color v odtenku Rebel Rose ali od Mac odtenek Raisin. Če ste hladnejši tip ali je vaša koža zelo svetla, klasična Marsala lahko deluje trdo. Izberite raje odtenek, ki bo vseboval manj rjave in več bordo barve. Priporočam na primer Soft Cardinal od Max Factor.

Šminka

Pri šminki se lahko eksperimentira, saj ima vsak od nas različno barvo ustnic in ista šminka lahko ustvari na različnih ljudeh različno barvo. Lahko izberete od bordo rdeče, preko Marsala do rjave. Poskusite klasiko Rimmel Lasting Finish v odtenku ali si privoščite malo luksuza od Helene Rubinstein. V njeni kolekciji Wanted Rouge najdete več Marsala odtenkov. Odtenki Magnetize, Arouse ali Possess.

Lak za nohte

Pri lakih to je zelo enostavno. Odtenek Marsala je zelo eleganten, ampak hkrati decenten. Bo ustrezal vsem in je primeren za vse situacije, od običajnega delovnega dneva do zabave. Imam jasnega favorita. Novi laki Maybelline Colorama so odlični. Zdržijo res dolgo. Osredotočite se na odtenek 16, ki je popolnoma barva Marsala.

Denisa