Barvi leta sta letos dve – kako ju nositi?

Podjetje Pantone izbere na koncu vsakega leta barvo, ki bo zaznamovala naslednjo sezono. Barvi leta sta letos prvič v zgodovini postali dve. Gre za kombinacijo pastelnega roza odtenka Rose Quarts in svetlo modrega Serenity.

barva leta 2016

Hrepenenje po miru in varnosti je v ospredju naše pozornosti. Rose Quarts in Serenity predstavljata notranje ravnovesje med vročim roza tonom in hladnim tonom modre. Združitev teh dveh barv ustvarja popolno harmonijo, ki je videti odlično. Barvi se uporabljata in kombinirata v modi, ličenju, stanovanjskem dizajnu in opažamo ju tudi v svetu dišav. Ti dve barvi opozarjata na trend prekrivanja moškega in ženskega sveta, ki skupaj lahko ustvarjata eno harmonično celoto, v kateri se izgubljajo razlike med spoloma. Po desetih letih so spet na vrsti bolj svetle barve, pastelne, nežne in to je prijetna sprememba.

Barvi leta v ličenju

Ti dve miroljubni barvi lahko učinkovito izkoristite pri ličenju. V nasprotju z lansko izrazito barvo sicilijskega vina Marsala, ki se je odlično ujemala zlasti s posebnim večernim ličenjem, sta letošnji barvi idealni za vsako priložnost. Prav zdaj, ko prihaja pomlad, s katero nastopajo v ličenju vedno sveže barve, sta odlična izbira. Pomladni trendi v ličenju za letošnje leto so nežno roza lica in ustnice, ki razsvetlijo vaš obraz. Ni nujno uporabljati rdečil, osvetljevalci (ki so navadno svetlejši od rdečil) predstavljajo hit letošnje pomladi.

Če ste mislile, da se modra senčila za oči ne bodo nikoli vrnila, potem to letos zagotovo ni res. Praznujejo svoj veliki povratek. Pastelni odtenki modre v kombinaciji s črno črto dopolnjuje svetlo roza odtenek v očesnih kotičkih in vse skupaj je videti fantastično. S to novo in nenavadno kombinacijo bo razcvetela vsaka ženska.

Za navdih sem za vas pripravila primer takega ličenja in spodaj sem izpisala izdelke, ki sem jih uporabila.

Trendi v ličenju

Manekenka je naličena z izdelki:

  1. tekoči puder – Kripa Total Revive dolgobostojni tekoči puder odtenek 20 Light Beige
  2. senčila za oči – Bobbi Brown Pastel Brights Eye Palette paleta senčil za oči
  3. črtalo za oči – theBalm Schwing tekoče črtalo za oči
  4. maskara – theBalm What's Your Type? maskara za podaljšanje trepalnic
  5. rdečilo – Kripa True Brilliance rdečilo odtenek 01 Silver Pink
  6. sijaj za ustnice – Kripa Volume Intense sijaj za volumen ustnic odtenek 02 Playful Pink

bobbi brown eyeshadows

Pomladno ličenje dopolnite s pravilnim lakom za nohte

Pokazala sem vam, da na področju lepote lahko izkoristite barvi leta za ličenje. Ti dve barvi pa odlično pristajata ne le vašemu obrazu, ampak tudi vašim nohtom. Izbrala sem eno od najbolj kakovostnih blagovnih znamk lakov za nohte OPI, da bi vam pokazala, kako lahko izgledata barvi leta na vaših nohtih. Pustite se navdihniti! Nežno in elegantno roza barvo izberite na primer za v službo, modro lahko za večerno zabavo.

Trendi laki za nohte

modraOPI Infinite Shine 2 lak za nohte odtenek To Infinity & Blue-Yond

roza – OPI Soft Shades Collection lak za nohte odtenek Sweet Memories

Barvi leta v dišavah

Lani, ko je zmagala barva sicilijanskega vina, so bili trendi orientalske dišave, težke in sladke. Letos je popolnoma drugače. Svetlo roza barvi Rose Quarts odgovarjajo nežne, cvetlične dišave. V njihovi sestavi prevladuje vedno bolj popularna vrtnica in druge cvetlice, kot so potonike, perunike, šmarnice, češnjevi cvetovi ... Vse to je začinjeno na primer z roza poprom ali osveženo s citrusi.

Moj nasvet: Novost – parfumska voda za ženske Lancome La Vie Est Belle Intense

Modra barva Serenity je bolj sveža in se ujema s sadno-cvetličnimi dišavami, v katerih prevladujejo sestavine sadnih sokov in cvetlic. Naslednja izbira za letošnje leto so rahlo cvetlično-vodni parfumi, ki v sebi skrivajo osvežujočo kombinacijo vodnih cvetov, zelišč, lubenice in nežnih belih cvetov.

Barvi leta lahko izkoristimo ne le kot navdih, ampak tudi kot nasvet pri izbiri originalnih daril, novih oblačil ali kozmetike.

Denisa