Blagovna znamka COURRÉGES proizvaja nenavadno modo in dišave. Jo poznate?

Ustanovitelj blagovne znamke je André Courréges, modni ustvarjalec, arhitekt in kipar. Svoj lastni salon je odprl leta 1961 v Parizu. Izkušnje je pridobil v modni hiši slavnega španskega oblikovalca Cristobala Balenciage.

parfumi za ženske

Modna ustvarjalnost

Velik prelom v njegovi karieri je bilo leto 1964, ko je uvedel na trg svojo modno kolekcijo SPACE AGE. Njegov stil je bil za takratne pogoje v modni industriji še bolj kot šokanten. V prvih kolekcijah je za ustvarjanje modelov uporabljal vinil, papir, plastično maso in druge nenavadne materiale. V modo je vnesel sveže prvine kot so na primer beli gumijasti škornji, mini krila iz plastične mase, dežni plašči okrašeni s kovino in plastično maso in mnogo drugih novih trendov. Vplival je na celo generacijo oblikovalcev vključno z Yvesom Saint Laurentom, ki je izjavil: "Potapljal sem se vedno globlje v tradicionalno eleganco in Courréges me je izvlekel iz tega prepada!"

Leta 1994 je Courréges povezal svoje izkušnje s Charlesom de Castelbajac, s katerim je ustvaril skupno kolekcijo, katera je uspela. Nato se je posvetil lastnemu ustvarjanju, arhitekturi in dizajnu interierjev.

Dišave in parfumi

Leta 1970 je André Courréges vstopil v svet kozmetike in je postopno uvedel na trg dišave kot so Empreinte, Eau de Courréges, Courréges In Blue, Sweet Courréges, Courréges 2020, Generation, Rose Courréges, moško dišavo Niagara in druge. V nadaljevanju vam bom predstavila dve najbolj znani dišavi od Courréges in eno novost leta 2012. Prva dišava je Empreinte (sled). Za ustvaritev dišave je Andréja, kot velikega futurista, navdihnil pristanek na Mesecu leta 1969. Izoblikoval je zelo enostavno stekleničko zlate barve s pokrovčkom v obliki krogle, ki naj bi spominjala tako na Mesec kot na čelado astronavtov. Dišava je bila v obdobju svojega nastanka uvedena kot moderna chypré in je bila zelo priljubljena v Evropi in tudi za veliko lužo, kamor se je blagovna znamka razširila. V isti obliki stekleničke kot Empreinte se danes prodajajo vse dišave Courréges. V osemdesetih letih je bila najbolj prodajana dišava znamke In Blue, ki je bila kot edina ženska dišava od Courréges nameščena v drugo obliko stekleničke - ravno, pravokotno izbrušeno, s tipičnim logotipom AC in zlatim pokrovčkom.

produkt

Parfumska voda za ženske Courréges Empreinte

Prva dišava, ki vam jo bom predstavila, je danes že legendarna Empreinte iz leta 1970, ki je bila preoblikovana leta 2012. Prvotna verzija spada v skupino klasičnih, poštenih chypré dišav. V Empreinte se po prvotnem suhem chypré tonu razvije izrazit akord usnja in se pridružijo cvetlični toni skupaj z zeliščnimi. V srcu dišave boste vohali zlasti vrtnico in trohico pudraste perunike. Kasneje postane vonj bolj nežen in iz ozadja izstopajo lesni toni, ki dišavi dodajajo nežen dimni pridih. Poskusila sem tudi novo verzijo in moram priznati, da dišava Empreinte niti po predelavi ni izgubila svojega prvotnega čara. Odvzeli so malo aldehidov in dodali več pačulija, ki se lepo združi s cvetličnimi in lesnimi toni. Po mojem je Empreinte elegantna chypré dišava z odlično obstojnostjo, primerna tako za dnevno kot večerno nošenje.

produkt

Parfumska voda za ženske Courréges In Blue

Druga zelo znana dišava je Courréges In Blue iz leta 1983, ki je bila tudi preoblikovana, in sicer leta 2013. In Blue je cvetlično-akvatična dišava, ampak bolj jo označimo kot cvetlično-zeliščno. Začeten vonj je zlasti po aldehidih in vrtnem ognjiču, prav takšnem, ki ga poznamo iz mazil in različnih kozmetičnih pripravkov. Kasneje zadišijo cvetovi. Najbolj izraziti sta vijolica in nežna vrtnica. Nato se pridruži izrazit ton črnega ribeza, ki ga kasneje dopolni akord lesa in vetiverja. Čeprav je dišava z začetka zelo cvetlična, kasneje omehča. In Blue je zelo dobro izdelana in posamezne sestavine se lepo prekrivajo. Courréges In Blue je zelo ženstvena dišava, ki je primerna za vsakodnevno nošenje.

produkt

Parfumska voda za ženske Courréges Rose

Tretja dišava ni tako zelo znana - Rose de Courréges. Gre za novost leta 2012, ki lahko pritegne pozornost zlasti mlajše generacije in žensk, ki dajejo prednost čistim, cvetlično-sadnim dišavam. Rose sem poskusila letos spomladi 2014 in moram priznati, da me je v poplavi novih dišav zelo prevzela. Začetek je sočen in prevladuje zlasti rožnata grenivka, h kateri se v nekaj minutah pridruži svež ton bambusa, ki je znan iz gelov za prhanje. Nekje v ozadju lahko vohate ton sladkega sadja. Čeprav je v oficialni sestavi navedena breskev, bi bolj rekla, da gre za maline. Nato se pridružijo toni cvetov, med katerimi prevladuje nežna vijolica. V osnovi se kasneje pojavita akorda mošusa in ambre, ki dišavi dodata popolnejši ton. Rose de Courréges je čista, vesela, mladostna in poletna dišava.

In katero od dišav Courréges imate radi vi?