Božanska borba – Eros versus Olympea

Leto 2015 je prineslo dolgo pričakovane parfumske novosti od dveh znanih blagovnih znamk – Versace in Paco Rabanne. Pokazalo se je, da imata poleg časa uvedbe na trg ti novosti mnogo več skupnega. Lahko samo primerjamo njuni reklamni kampanji in bo takoj jasno, da je ustvarjalce povezala neka skrivnostna telepatija. Obe blagovni znamki sta namreč ustvarili dišavi za „sodobne boginje“ in njuni kampanji črpata iz antičnih motivov. Katera od boginj bo zmagala v tej borbi?

parfumi

Versace Eros Pour Femme

Dve leti po uvedbi moškega parfuma Versace Eros na trg se je italijanska blagovna znamka odločila uvesti tudi ženski ekvivalent te dišave. Parfum Versace Eros Pour Femme se je v Italiji pojavil že decembra leta 2014, ampak do ostalih držav je prispel šele na začetku leta 2015.

Po nekaj manj uspešnih parfumih si je zastavila blagovna znamka Versace ambiciozno nalogo, in sicer ustvariti lahko in svežo dišavo, ki bo hkrati čutna in ženstvena. Ali ji je uspelo?

Steklenička parfuma Eros Pour Femme je videti zelo luksuzna. Steklena steklenička je pozlačena. Sprednji del okrašuje tipična glava Meduze, ki jo obdajajo motivi grškega ključa. Ta isti motiv je tudi na pokrovčku. Steklenička je zavita v elegantni etui v obliki skrinjice, v kateri se po navadi shranjuje nakit.

Obraz dišave je postala znana holandska manekenka Lara Stone, ki utelešuje boginjo, ki je oblečena v beli obleki in zlatih gladiatorskih sandalih in igrivo zapeljuje boga ljubezni Erosa. Cilj kampanje je bil pokazati žensko moč v obliki čutne in igrive dišave. Parfum Eros predstavlja skušnjavo, zapeljivost in strast. To je dišava, ki je polna moči, zapeljivosti in individualnosti.

Novost Versace Eros

Zanimivo je tudi to, da so slike za kampanjo posneli v vodnem zbiralniku studia Pinewood v Londonu, kjer so snemali tudi filme o Jamesu Bondu.

Parfum Versace Eros Pour Feme je opredeljen kot cvetlično lesna dišava, ki jo dopolnjuje mošus. V uvodu dišave boste vohali aromo zrele, s soncem ogrete sicilijske limone in bergamotke iz Kalabrije, ki jo spremlja svež vonj granatnega jabolka. V srcu dišave se združujejo nežen cvet limonovca, svilnat jasmin in razcvetela potonika. Eleganco osnove ustvarjajo lesni toni, zlasti sandalovina, kremast mošus in ambroksan.

Dišava Versace Eros Pour Femme bo idealna za pomlad in poletje. Računajte se tem, da ne gre za navadno svežo dišavo, ker je hkrati zelo elegantna in čutna.

Paco Rabanne Olympea

Približno pol leta po premieri dišave Vesace (avgusta leta 2015), se je na trgu pojavila konkurenca v obliki parfuma Olympea od Paco Rabanne. Gre za ekvivalent moškega parfuma Invictus iz leta 2013, ki je simboliziral idejo tekme in zmage.

Motiv zmage je bil ohranjen tudi v primeru ženske dišave, ampak v malo spremenjenem smislu. Kampanja se nanaša na misel sodobne boginje, ki ji ni nihče enakovreden v zapeljevanju in ji vsi moški padajo k nogam. Obraz tega parfuma je postala brazilska manekenka Luma Grothe.

Novost Paco Rabanne Olympea

Ustvarjalca te dišave, ki je oblikovana kot cvetlično orientalska, sta Loc Dong in Anne Flipo. V zgornjih notah dišave boste zaznali tone sveže mandarine, ki jih dopolnjuje presenetljiva združitev jasmina in ingverja. V srcu dišave boste vohali nasprotne tone sladke vanilje in soli. Osnovo ustvarja aroma sandalovine in kašmir lesa ter ambre. Vse sestavine skupaj ustvarjajo harmoničen, topel in rahlo sladek vonj. Ne gre pa za gurmanski vonj, ki je v zadnjem času prevladoval v parfumerijah. Moč vanilje je bila tokrat malo pridušena s soljo, ki se bolj pogosto pojavlja v sestavi parfumov. Celoten vonj dopolnjuje aroma opojnih cvetlic.

Zelo vabljiva je tudi steklenička parfuma Paco Rabanne Olympea, ki je prefinjeno oblikovana do zadnjega detajla in je delo Marca Angeja. Elegantno roza-breskvino stekleničko okrašujejo prvine, ki spominjajo na lovorov venec. Naslednja prednost je škatlica, ki se odpira na nenavadni način kot raztegnjena krila.

Moj osebni zmagovalec je parfum Paco Rabanne Olympea, ki ima po mojem mnenju veliko priložnost, da lahko postane bestsellerjem prejšnje jeseni in zime, prav tako kot so postale tudi ostale dišave iz delavnice Paco Rabanne.

In kakšno je vaše mnenje o teh dišavah? Ste že kupili nekatero od njiju?

Denisa