Čar dišečih sveč

Dišeče sveče
Sveče so že od nekdaj močan simbol pri različnih ritualih in pomembnih dogodkih. Njihova svetloba je že v poganskih časih ponazarjala življenje in njegovo krhkost. V današnjem času najdemo plamen sveč skoraj povsod, kjer želimo pričarati posebno ozračje, na primer pri nedavnem praznovanju dneva vseh svetih ali v trenutnem adventnem času. S svečami praznujemo tudi rojstne dni, ker simbolizirajo izpolnjene želje. Velja namreč, da dim upihnjenih sveč odnaša naše želje k zvezdam.

Kako diši božič?

Eden od načinov za pripravo na najlepše praznike v letu je poleg majhnih prazničnih podrobnosti tudi izbira sveč. Majhne, velike, okrogle in oglate, dišeče ali brez vonja, v različnih barvah, oblikah in velikostih, sveča je skratka nenadomestljiv dodatek in dekoracija za vse praznične priložnosti. Sveče delajo iz hiše dom.
 V današnjem času se vam ni treba zanašati na tradicionalne sveče na adventnih vencih. Sestavite si svoj venec po lastnih željah in z njegovo dišavo vsako adventno nedeljo drugače napolnite dom. Dišeče sveče poleg očiščujoče in pomirjajoče moči plamena zagotavljajo tudi terapevtski učinek dišavnih esenc.
Če želite ustvariti pravo božično vzdušje, preizkusite na primer sveče ameriškega podjetja Bath & Body Works. Warm Vanilla Sugar vas bo navdahnila z uravnoteženo dišavo vanilje, kokosa, riža in sandalovine z blagimi cvetnimi podtoni. Sveča A Thousand Wishes vas bo razveselila s sestavo sandalovine, sladkorja, jantarja, mandlja in mošusa. V njeni topli esenci boste začutili tudi šampanjec in kutino. Obe sveči sta predstavljeni v čudovitih kozarčkih, ki ju sestavlja tudi pokrovček za enostavnejše shranjevanje.
Bath & Body Works sveče
Dišeče sveče so tudi idealno darilo ne glede na vaš proračun. Kot luksuzna dekoracija so vam na voljo tudi niche sveče, kot so na primer sveče Byredo ali Diptyque. Preizkusite na primer Muguet, prvorazredno aromatično svečo z dišavo šmarnice ali Oranger znamke Diptyque. Oranger ima čudovito, polno dišavo pomaranče in cvetov pomaranče, tako da ne boste le odišavili svojega doma, ampak boste zagotovo navdušeni tudi nad originalnim, minimalističnim dizajnom.
Diptyque sveče
Če radi krasite z več svečami hkrati, se obdajte kar z luksuznimi, a cenovno dostopnimi Luminum Candle. Odkrijte novo, mehko božično dišavo sandalovine s  Premium Aromatic Sandalwood ali Premium Aromatic Vanilla z bogato, kremno dišavo vanilje. Te sveče gorijo čisto in dolgo, in to predvsem zaradi uporabe kakovostnih sestavin pri njihovi izdelavi. Zahvaljujoč preprostemu dizajnu jih lahko kombinirate in sestavljate v dekoracije po lastnih željah.
Luminum sveče Priljubljena božična klasika so tudi svetovno znane sveče Yankee Candle. Masleno, z vaniljo odišavljeno aromo božične slaščice ponuja sveča Christmas Cookie, Red Apple Wreath pa dnevno sobo odišavi s praznično aromo sladkih jabolk, cimeta, oreha in ingverja. Podjetje Yankee Candle ponuja tudi voske za aroma lučke. Preizkusite čarobno dišavo cimeta in nageljnovih žbic Sparkling Cinnamon. Kot cenejša različico Yankee Candle ponuja tudi manjše, votivne sveče, ki gorijo do 15 ur. Na primer votivno izvedbo prefinjene dišave Winter Glow, ki vzbuja zasanjano razpoloženje zamrznjenih listov na zasneženih drevesih v hladnem zraku.
 
Če vas naš seznam ni povsem zadovoljil, lahko še več dišavnih radosti za nekaj evrov najdete tudi tukaj.
 
Yankee Candle sveče
Sveče so preprosto nepogrešljiv del domačega vzdušja in božiča. In kako bodo dišale vaše?
 

Denisa