Daily routine: Nega rok pozimi

V zadnjem delu zimske oddaje Daily routine se bomo osredotočili na roke in mraz. Nege rok pozimi in skrbi za nohte ne smemo v tem letnem času nikakor zanemariti. Roke potrebujejo več nege, in ne samo zato, ker jih stalno uporabljamo, ampak tudi zato, ker je koža na rokah tanjša in slabše zaščitena kot drugje na telesu. In sedaj roko na srce – kdo med nami redno nosi rokavice? In kdo med nami si segreje zmrznjene roke pod vročo vodo?
 
Nego rok pozimi

Dnevna nega in česa se je potrebno izogibati

Korak 1: Prvi in pogosto pozabljen korak je temeljito umivanje rok. S tem odstranimo vse bakterije in roke pripravimo na kasnejše vlaženje enako kot je temu pri negi kože. Vendar pa pazite na temperaturne razlike, katerim so roke izpostavljene. Imeti premražene roke je resda neprijeten občutek, vendar pa segrevati roke pod toplo ali vročo vodo, je recept za katastrofo. Koža na roki se s tem zelo hitro suši in lahko pride do ozeblin. Če rokavice niso bile dovolj dobra zaščita proti mrazu, si roke umijte v mlačni vodi in jih segrejte z nežno masažo s pomočjo olja ali kreme.
 
 
Korak 2: Za vlaženje izberemo kremo, ki ustreza tako vremenskemu stanju kot tudi samemu stanju kože. Zmrzuje? Sije sonce? So vaše roke razpokane? Kaj pa nohti? Ne podcenjujte izbire prave kreme, ki bo rešila vašo konkretno težavo. Dandanes obstaja na stotine vrst krem za roke in mi vam jih bomo nekaj predstavili v nadaljevanju.
 
Korak 3: Enkrat ali dvakrat tedensko privoščite rokam oblogo, za nohte pa poskrbite z oljem za nohte. Zadostuje, da nanesete bogato plast vlažilne kreme in roke naj uro počivajo v negovalnih rokavicah, na primer od Sensai. Če slučajno nimate ob sebi kozmetičnih rokavic, roke vložite v vrečko in prevežite s krpo ali z drugim koščkom blaga. Sicer ni tako udobno, vendar pa je učinek podoben.

Najboljše kreme za roke

Krema za razpokane roke

Za vaše razpokane roke imamo odličnega pomočnika. V liniji Eight Hour Cream od Elisabeth Arden je tudi vrhunska gelasta krema za hrapave in razpokane roke, ki v kožo zaklene vlago in prinaša utrujenim rokam po uporabi takojšno in dolgotrajno zaščito ter olajšanje. Veliko olajšanje za razpokane roke prinaša tudi obnovitvena krema za roke od Garnier, Repairing Care. Alantoin, ki je v kremi, ima pomembno obnovitveno sposobnost, glicerin pa ustvari na rokah zaščitni sloj, kar preprečuje prezgodnje staranje kože.

Krema za v mraz

Odličen izdelek za roke lahko najdemo tudi v liniji od Clarins, to pa je vlažilna krema za suho in razdraženo kožo Body Specific Care. Sezamovo olje pomirja in mehča kožo, izvlečki iz japonske murve pa ustvarjajo nekakšno nevidno zaščitno „rokavico“, ki ščiti roke pred negativnimi vremenskimi vplivi in zmanjša znake staranja.
 
Nega rok pozimi

Krema za suhe roke

Za suhe roke z zelo občutljivo kožo je najboljša naravna nega z vlažilno kremo s hranilnim oljem. Hranilno mandljevo olje ima v sebi na primer kremo za občutljivo kožo rok Weleda Almond. Ta krema je v celoti iz naravnih sestavin brez sintetičnih konzervansov, barvil, parfumov in mineralnih olj ter ni testirana na živalih.

Krema za roke z UV filtrom

O kremah za sončenje pozimi smo govorili že v članku „Kreme za sončenje na smučišču – miti in resnice“. Tako v hribih kot v mestu se je potrebno, ko je sonce, četudi je pod oblaki, zaščititi pred UV žarki. Naša favoritka za nego rok z zaščitnim faktorjem SPF15 je hranilna krema za roke in nohte proti temnim madežem Vichy Hand & Nail. V sebi ima ceramide, ki utrjujejo nohte in hranilna olja, pa tudi termalno vodo in vitamin C kot antioksidant.

Skrb za nohte pozimi

Nega rok pozimi

Roke so naša vizitka in dobro urejeni nohti ogromno povedo o zdravju našega telesa. Poleg vitaminov v prehrani lahko dodamo nohtom vitamine tudi v obliki posebnih krem in lakov. Stalnica od Diorja je ta krema za nohte Crème Abricot, ki utrjuje kožo okoli nohtov in deluje proti lomljenju. Priporočamo uporabo pred spanjem, da lahko aktivne snovi delujejo čim dlje.
 
Nohte enkrat ali dvakrat tedensko podprite s hranilnimi laki. Nas je prepričal Eveline Cosmetics Nail Therapy balzam za nohte 8 v 1 ali pa obnovitvena nega za problematične nohte od Sally Hansen Strength.
 
Če imate še vi zanimive nasvete in trike kako negovati svoje roke, delite to z nami!
 
Denisa