DAILY ROUTINE: Razstrupljevanje in globinsko čiščenje kože

Čiščenje obraza
 
Božična naglica, mastna hrana in zabave ... Konec leta je malce zahtevnejše in z novim letom potrebujemo razstrupljevalno dieto ter regeneracijo. Razstrupljevanje pa niso samo sadni sokovi in zeliščni čaji, ampak tudi globinsko čiščenje kože, na kateri je konec leta pustil svoj pečat. Vendar bodite previdni, samo kakovostno čiščenje kože še ni dovolj za dnevno rutino.
 
Da bo vaša posivela koža ponovno zasijala, ji vsake toliko časa privoščite intenzivno razstrupljevanje. Kaj to je? Pri razstrupljevanju pazite, da kože ne obremenjujete s sintetičnimi snovmi. Najbolje je, da izberete naravno kozmetiko brez parabenov, silikonov, sintetičnih dišav in konzervansov.
 
Če želite, da bo koža dejansko očiščena, vsaj en dan ne uporabljajte ličil. Koža bo bolje dihala. A mnoge med nami brez ličil ne moremo. Nič hudega! Izberite si ličila kakovostnih blagovnih znamk dermokozmetike, ki ne mašijo por in ne obremenjujejo kože. Ali pa uporabite BB ali CC kremo z lažjo strukturo. Ličilom pa se vsekakor izogibajte pri športu – preprečujejo izgorevanje škodljivih snovi in s tem mašijo pore.

Vsakodnevna rutina čiščenja kože

Korak 1: Dnevno čiščenje kože

Na jutranje čiščenje kože radi pozabimo. Toda tudi čez noč se na našo kožo nabirata prah in umazanija. Zjutraj zadostuje, da kožo očistite s tonikom, saj jo hkrati osveži in zapre pore.

Korak 2: Veliko tekočine

Seveda vsi vemo, da je osnova razstrupljevanja pitje zadostne količine tekočine. Voda izpira iz telesa škodljive snovi in te ne bodo šle ven skozi vašo kožo. Zato popijte vsaj dva litra tekočine dnevno.

Korak 3: Odstranjujte ličila

Odstranjevanje ličil je pravzaprav temelj vsega. Za odstranjevanje največjih nečistoč uporabite mleko za odstranjevanje ličil ali pa čistilno olje in začnite s temeljitim čiščenjem kože.

Korak 4: Uporabite čistilno krtačko za obraz  

Končno kožo očistite s pomočjo vatnih blazinic, ki ste jih namočili v vodo za nego obraza. Odlično čistilo za obraz je tudi micelarna voda, ki ne draži kože. Za globinsko čiščenje kože in čiščenje por vam priporočamo, da si kupite čistilno krtačko za obraz. Odlične električne čistilne krtačke ponujajo na primer blagovne znamke Braun, Mary Kay ali Silk'n. Vrhunski so tudi aparati Foreo Luna.
Čiščenje s pomočjo globinske čistilne krtačke Foreo Luna bo trajalo največ dve minuti. Nanesite na obraz gel, čistilno krtačko splaknite z vodo, vklopite vibriranje in že lahko začnete. Najprej se premikajte po obrazu od čeljusti v smeri proti ušesu, nato se premaknite k čelu, kjer ga z nežnimi gibi vmasirajte od sredine na obe strani. Na koncu s premiki navzgor in navzdol očistite predel okoli nosu ter pojdite nežno okoli predela pod očmi. Nato le še splaknite obraz in ga obrišite s čisto brisačo.
Čiščenje obraza

Korak 5: Nanesite tonik in navlažite

Sedaj je vaša koža temeljito očiščena, za osvežitev ji dodajte tonik, nanesite nočno kremo in jo pustite, da si spočije.

Intenzivno razstrupljanje kože

Vaši dnevni rutini kdaj pa kdaj dodajte intenzivni postopek za razstrupljanje kože. Na trgu so predvsem razstrupljevalne maske, pilingi za kožo, občasno pa naredite obrazno gimnastiko, ki pomaga k boljši prekrvavitvi obraza in s kože odstranjuje umazanije.

Piling za kožo z razstrupljevalnimi učinki

Glavna funkcija pilinga je odstranjevanje odmrlih kožnih celic. Koža bo tako lepo prezračena in bo bolje vpijala hranilne snovi iz krem, obraznih serumov in mask. Piling si privoščite enkrat tedensko, pogosteje pa ga ne priporočamo, saj lahko škoduje. Obraz pred uporabo najprej splaknite in nato vtrite z nežnimi krožnimi gibi. Izognite se samo občutljivemu predelu okoli oči. Nato piling splaknite.

Razstrupljevalne maske za obraz

Intenzivno čiščenje doda vaši koži tudi razstrupljevalna maska. Masko nanesite na že očiščen obraz in pustite delovati tako, kot je to navedeno v navodilih. Enkratne razstrupljevalne učinke imajo predvsem maske iz blata. Lahko poskusite na primer razstrupljevalno masko Ahava Mineral Radiance z minerali iz Mrtvega morja. Odlična je tudi črna maska iz blata L'Oréal Paris Pure Clay, ki ne le da vpije vse umazanije iz vaše kože in por, ampak odpravlja nepopolnosti na koži ter vnetja. Idealna za aknasto kožo.
Čiščenje obraza 
Razstrupljanje kože pa mora biti podprto tudi z zdravim načinom življenja, bivanjem na svežem zraku in redno vadbo. Tako bo vaša koža brezhibna.
 
Denisa