Givenchy - parfumi z eleganco

Parfumi Givenchy se odlikujejo z izjemno eleganco, utelešujejo čutnost in simbolizirajo čisto lepoto. Ustanovitelj blagovne znamke - Hubert de Givenchy je sledil motu podjetja – obleči vse ženske na svetu. To geslo vam lahko zagotovo pove, da so v ospredju blagovne znamke Givenchy vedno ženske. To dejstvo ne pomeni, da bi slavni modni oblikovalec pozabil na moške, saj se je pod njegovim vodstvom ustvarila linija luksuznih moških kolekcij, modnih dodatkov in nenazadnje-dobesedno izredne moške dišave!

Givenchy

Zgodovina blagovne znamke Givenchy

Kako pa je začel neverjetno, lahko bi rekli skoraj sanjsko kariero Francoz Hubert de Givenchy? Ljubezen do mode je v sebi najstniški Hubert vedno čutil in zato se je odločil pri 17 letih oditi v Pariz, kjer je pridobil izkušnje pri številnih slavnih francoskih oblikovalcih in bil tudi pomočnik nekaj modnih hiš. Leta 1952 se je končno odločil, da ustvari svoj ​​salon. Znane manekenke so pokazale prvo Givenchy kolekcijo v njegovem stanovanju v Parku Monceau. Ta "domača" modna revija je postala senzacija.  Ko je leta 1955 prispel v New York je bil že znan in izpolnile so se mu sanje – igralka Marlena Dietrich ga je seznanila s slavnim oblikovalcem Cristobalom Balenciaga, ki mu je v New Yorku v začetku močno pomagal.

Givenchy v svetu filma

Naslednje usodno srečanje v življenju Hubert de Givenchy je bilo srečanje z igralko Audrey Hepburn, za katero je začel oblikovati oblačila za filmski svet. Njegova kariera se je razbežala v velikem številu, druge ženske, ki jim je oblikoval oblačila so bile na primer vojvodinja Windsor, monaška princesa Grace Kelly in prva dama Jacqueline Kennedy. V svojem življenju je Givenchy prejel številne nagrade in bil povišan v viteški red.

Parfumi Givenchy

Vonji blagovne znamke Givenchy so zelo prefinjeni in originalni. Pri oblikovanju parfumov je glavna inspiracija ženska, ki izžareva znano vrednost blagovne znamke Givenchy. Prvi parfum je bil ustvarjen leta 1957 in takoj postal velik hit. Med priljubljene parfume Givenchy sega ženska dišava Hot Couture, ki je posebej zasnovana za prave dame, ki iščejo eleganco in kakovost. Enostavna, ampak učinkovita sestava je naredila iz Hot Couture dišavo, ki vzdrži čas in razne modne trende. Druga zelo priljubljena je ženska dišava Ange Ou Démon, ki izstopa po svojem igrivem duhu in provokaciji. V zadnjem času je tudi postal zelo priljubljen par ženske in moške dišave z naslovom Givenchy Play, ki simbolizira pobeg iz sivega vsakdana in predstavlja jasne misli in svobodo.Obraz te dišave je postal priljubljen pevec in seks simbol Justin Timberlake, ki je parfumu v izključni oglaševalski kampanji posodil svoj čar in karizmo.