Kaj lahko naredijo polži, kače in čebele z vašo kožo?

Kačji in čebelji strup ali polžji ekstrakt se vedno bolj uporabljajo v kozmetični industriji kot sestavine zlasti krem za obraz. Lahko namreč učinkovito gladijo gube. Imenujejo jih celo kot naravni botoks. Kljub vsemu se vam te snovi ne zdijo primerne za nego obraza? Menda vas bo prepričal ta članek ali lahko to, da njihovim blagodejnim učinkom zaupajo tudi mnoge zvezdnice.

Kreme s kačjim strupom

Kreme s polžjim ekstraktom uporablja tudi Katie Holmes

Posebne lastnosti polžjega ekstrakta, iz katerega pridobivajo sestavine za proizvodnjo kozmetičnih pripravkov, so odkrili v Južni Ameriki. Francoski zdravnik je tam ugotovil, da so delavci, ki so se preživljali od nabiranja polžev, imeli nenavadno nežne roke in so se jim hitro pozdravile drobne praske in druge poškodbe. Na podlagi laboratorijske analize ekstrakta polžje sluzi je ugotovil, da je sluz zelo bogata s snovmi, ki so pomembne za zdravje kože, kot so alantoin, kolagen, elastin, glikolna kislina in vitamini A, E in C.

Kakšne učinke ima polžja sluz?

Vlaži. In kot vemo, vlažna koža pomeni kožo brez gub.

Upočasnjuje staranje kože. Zlasti zahvaljujoč visoki koncentraciji elastina in kolagena.

Pomladi kožo, gladi gube in preprečuje nastanek pigmentnih madežev.

Ima zdravilne učinke in odpravlja brazgotine in strije.

Kože ne draži. Zato lahko izdelke s polžjim ekstraktom uporabljajo tudi alergiki in ljudje z občutljivo kožo.

Zato zagotovo priporočam poskusiti na primer gel s polžjim ekstraktom Diet Esthetic Vit Vit gel.

diet esthetic vit gel
Čebelji in kačji strup zastrupita tudi najbolj globoke gube

Čebelji in kačji pik zagotovo ne predstavljata za nikogar prijetno doživetje, ampak če telesu dodamo čebelji ali kačji strup na drug način, imata lahko blagodejne učinke. Čebelji strup, ki je del krem za obraz, se intenzivno bori proti gubam. Vsebuje namreč apitoksin, ki gladi, mehča ter učvrsti kožo in deluje proti gubam. Gre za to, da poveča krvni obtok teh predelov, kamor ga nanesemo, in na ta način poveča naravno tvorbo kolagena in elastina. Na kreme s čebeljim strupom prisega na primer tudi vojvodinja iz Cambridgea Kate Middleton. Poskusite jih tudi vi! Lahko izberete na primer kremo za vse tipe kože Diet Esthetic Bee Venom.

diet esthetic bee venom
Tudi kačji strup je postal v zadnjem času zelo priljubljen v kozmetični industriji. Gre zlasti za snov, ki gladi gube tako učinkovito, da pri redni uporabi krem z njegovo vsebnostjo izginejo tudi najbolj globoke gube zlasti na čelu in okoli oči in ust. Preprečuje namreč krčenje mišic in na ta način gladi kožo podobno kot botoks. Kačjemu strupu v boju proti gubam zaupa na primer Kate Moss, ki izgleda pri svojih 40ih letih vedno kot dvajsetletna, tako da bo na tem nekaj resnice. Ne bojte se kačjega strupa niti vi in poskusite dnevno in nočno kremo proti gubam s kačjim strupom Babaria Snake Venom.
babaria snake venom