Kako do lepih in sijočih las za celo poletje? Vprašali smo kreativno ekipo TIGI.

Poletje predstavlja za večino od nas najlepše obdobje leta. Ne pa za naše lase, ki trpijo zaradi nenehnega namakanja v slani ali klorirani vodi, pogostega pranja in zlasti zaradi povečanega UV sevanja. Rešite svoje lase s pomočjo pravilno izbrane nege.

TIGI

Bodite pametni

Prav tako kot vaša koža niti vaši lasje niso sposobni, da se sami branijo pred škodljivim UV sevanjem, ki poškoduje osnovno gradbeno beljakovino las - keratin. Lasje so bolj suhi, lomljivi in krhki. Sončni žarki poškodujejo tako kakovost las kot njihovo barvo. Zato pride ob dolgotrajnem bivanju na soncu do posvetlitve las in izgube naravnega sijaja. Dobro je, da lasem tekom poletja privoščite povečano nego in jih oborožite s posebno poletno lasno kozmetiko, ki ustvari na laseh neprebojni zaščitni ščit, ki odbija UV sevanje. Poskusite šampon in balzam TIGI BED HEAD SOME LIKE IT HOT. Med drugo učinkovito orožje proti sončnim žarkom sodi seveda pokrivalo glave. Če daste prednost klobuku, kapi ali ruti, je odvisno od vas. Pazite pa, da naj bi bili izdelani iz kakovostne zračne snovi, da ne bi prihajalo do dušenja lasišča.

Barvati ali ne barvati?

Ni nujno, da se bojite barvanja. Prav obratno. Barva ponuja lasem drugo zaščito pred neprijaznimi vplivi. Splača pa se zaupati profesionalni negi in kakovostnim barvam. Slabo opravljeno domače barvanje je zlasti poleti dobesedno katastrofa. Lasje so potem še bolj nagnjeni k poškodovanju. Računajte pa s tem, da nov odtenek ne bo tako dolgo obstojen kot po navadi. Pogosto kopanje v morski ali klorirani vodi in sonce bosta naredila svoje. Če lasem ponudite posebno nego, ki ohranja odtenek in intenzivnost barve, boste izrazito podaljšali obstojnost barve. Poskusite novost TIGI BED HEAD DUMB BLONDE za plavolaske ali TIGI BED HEAD COLOUR GODDNESS za rjavolaske ali rdečelaske, ki barvanim lasem nudi nego, ki temelji na najmodernejših tehnologijah.

Redna uporaba maske

Tekom poletnih mesecev vaši lasje trpijo ne le zaradi UV sevanja, temveč tudi zaradi že omenjenega namakanja pri kopanju v bazenu ali v morju. So izrazito bolj suhi in brez življenja. Zato jim vsaj enkrat na teden privoščite poseben odmerek hranilnih snovi v obliki intenzivne regeneracijske maske kot je nova maska za suhe in poškodovane lase TIGI CATWALK OATMEAL & HONEY. Maska je posebna zahvaljujoč unikatni sestavi, ki vsebuje med iz akacije, pšenične proteine, vitamin E in posebne sestavine, ki prodirajo globoko v lasna vlakna in pomagajo obnoviti suhe in poškodovane lase, ne da bi jih obremenjevali. Zahvaljujoč temu vam ne bo več treba svojih las skrivati pod kapo, temveč jih lahko ponosno pokažete.

Nežnejši pristop

Če vsaj malo lahko, omejite poleti toplotno obdelavo las. V primeru, da se nočete odreči na primer popolnoma ravnih las, se opremite z modernim stilingom, ki lase ne le zaščiti pred delovanjem toplote, temveč tudi olajša ravnanje las in rezultat zravnanih las lahko podaljša za 48 ur. Drugi dan vam torej ne bo potrebno spet ravnati las. To vse in še mnogo več lahko dosežete s kremo za ravnanje las TIGI BED HEAD STRAIGHTEN OUT. Za nameček lahko uporabljate glavnik z bolj širokimi ščetinami, da las preveč ne obremenjujete.

Vedno pripravljene

Nič čudnega, da vas kdo popolnoma nepričakovano povabi na zabavo ali piknik. Ampak kaj narediti z lasmi, ko vam jih več ne uspe umiti in posušiti ter urediti želene pričeske. Za te primere se raje opremite s priročnim pomočnikom, kar je suhi šampon. Pazite, izbirajte skrbno! Nekateri pripravki niso učinkoviti tako, kot bi pričakovali. Zlasti na temnih laseh lahko puščajo bele madeže. Zato si privoščite kakovostne izdelke. Poskusite na primer nežen mat suhi šampon v pršilu TIGI Bed Head OH BEE HIVE! Matte Dry Shampoo, zahvaljujoč kateremu lasje dobijo volumen in stil. Brez skrbi ga lahko nanesete na kakršenkoli odtenek las in bo vedno ostal neviden. Popolnoma absorbira odvečni sebum iz las in za nameček jim dodaja maksimalen volumen in mat videz. Združuje lastnosti suhega šampona in pripravka za volumen las.

tigi blog