Kako lahko zagotovite, da bo vaša dišava trajala dlje?

dišave
Vprašanje, na katerega moški in ženske po vsem svetu že stoletja poskušajo odgovoriti, je ves čas enako: kako lahko poskrbim, da bo moja dišava trajala čim dlje? Ni hujšega, kot če vam dišava, ki vas je stala celo premoženje in vsebuje kombinacijo arom, ki ste jo iskali več ur, zdrži samo nekaj skromnih minut!
 
Poletna sezona je v polnem teku. Ste že bili na kakšnem festivalu ali pa na dopustu? In, ste bili zadovoljni z obstojnostjo svojega parfuma? Bodimo iskreni – v takšni vročini sploh ni enostavno poskrbeti, da naša priljubljena poletna dišava ne bi takoj izpuhtela. In ker nas v teh razmerah rešuje zgolj intenzivnost samega vonja, lahko le malo storimo za to, da bi parfum ali kolonjska voda dolge ure ohranila svojo eksotično aromo.
 
Perfume Last longer
 
Podrobneje smo preučili parfumsko industrijo, da bi odkrili namige in trike, s pomočjo katerih boste lahko povečali obstojnost vaše dišave in si prihranili njeno večkratno nanašanje! Spodaj boste našli preverjene nasvete za to, kako lahko poskrbite, da bo vaša dišava trajala čim dlje. Brez oklevanja jih preizkusite! Upamo, da boste s pomočjo naših nasvetov čudovito dišali celo poletje in vse leto!
 
Perfume Last longer

Poslovite se od odišavljenih mlek za telo

Morda niti pomislili ne bi, da mleka za telo z vonjem, pa čeprav nežnim, omejijo trajanje poletnega parfuma ali kolonjske vode. Ne le, da njihove aromatične sestavine podrejo profil celotne dišave in se z njim zelo slabo mešajo, ampak gosta mleka za telo hkrati ustvarjajo nenaravno oviro na zunanji plasti kože, zaradi katere se olja iz parfumov ne morejo vpiti. To jim preprečuje, da bi se med dnem naravno sproščala, kar je značilnost vseh kakovostno izdelanih dišav. Namesto da bi se pomešala z edinstveno kemično sestavo vaše pokožnice, se kolonjska voda oziroma parfum ustavita na tankem filmu mleka za telo, ki dišavi preprečuje, da bi v celoti razvila svoj potencial. Naš nasvet? Uporabite bister losjon brez vonja, ki vaše dišave ne bo nikakor zaviral. Preizkusite losjon za telo Smoothing Repair Light, Fragrance-Free Body Lotion znamke Eucerin, ki bo pokožnico oskrbel z oljem, na katerega se dišave dobro vežejo, ki pa hkrati ne bo preprečilo, da bi se vaš poletni parfum ali kolonjska voda vpila v kožo.

Ob hladnejših dneh nadišavite ruto

Parfum in kolonjska voda se na oblačilih zelo dolgo obdržita, čeprav je v tem primeru odsotno mešanje aromatičnih profilov, do katerega pride ob stiku s kožo. Vseeno pa s tem, da priljubljeno dišavo napršite na ruto, lahko izvrstno poskrbite, da bo njen osnovni profil zdržal ves dan, pogosto tudi več dni. Rute hkrati nosimo v bližini toplotne cone našega telesa, torej vratu, in segrevanje blaga zaradi telesne temperature odlično spodbuja sproščanje parfuma ali kolonjske vode. Med zelo izrazite dišave, ki bodo na ruti zdržale več dni, spada na primer Chloe Eau De Parfum for Women, za moške pa klasična in intenzivna Fahrenheit od Diorja.

Perfume Last longer

Dišave za lase v pršilu

Presenetljivo so lasje odlično mesto za nanos vaše priljubljene dišave. Vendar parfumi in kolonjske vode imajo visoko vsebnost alkohola, ki lase izsuši, kar je še toliko večji problem v poletnih mesecih, ko je tako pomembno, da v laseh vzdržujemo ustrezen nivo vlažnosti. Boljša rešitev so zato dišave, ki so izdelane posebej za nanos na lase. Veliko parfumskih hiš zdaj svoje najpriljubljenejše linije dišav, kot so na primer Angel Thierryja Muglerja, Montale Roses Musk ali Brit Rhythm znamke Burberry, ponuja tudi v obliki spreja za lase. Če imate to možnost, je idealna izbira različica, ki vsebuje olje, saj ima dvojni učinek hkrati – lase odišavi in še ukroti!

Poskrbite za podlago iz vazelina

Vazelin odlično ščiti kožo, hkrati pa poletni parfum ohranja na pulznih točkah, na primer na zapestju in zatilju. Vazelin predvsem podaljša čas, v katerem koža ostane gladka in prožna, kar obenem pomeni, da nase dobro veže kemične sestavine kakovostnih parfumov in kolonjskih vod. Dovolj je, da na pulzne točke nanesete tanko plast vazelina, na le-to pa potem vašo priljubljeno dišavo. Vendar, nikar ne drgnite zapestij eno ob drugo! Po mnenju strokovnjakov s tem lahko uničite sestavine dišave in skrajšate njihovo trajanje. Najboljša izbira je Original Pure Petroleum Jelly prav od znamke Vaseline, ki je kar trikrat filtriran za popolno čistost in ne bi smel manjkati v nobeni torbici s prvo pomočjo.
 
Perfume Last longer

Svoje dišave hranite na hladnem mestu

Številni med nami parfume in kolonjske vode hranimo lepo razstavljene v kopalnici, s čimer pa zmanjšujemo njihovo obstojnost. Vlaga ruši sestavo dišave in jo slabi. Namesto tega je bolje, da dišave hranite na suhem in hladnem mestu. Svoje parfume in kolonjske vode ravno tako hranite izven neposrednega dosega sončnih žarkov. Sonce in vročina razbijata molekule in olja, ki se v njih nahajajo. Če so ti napotki za vas težko izvedljivi, dišave preprosto hranite v škatlicah, v katerih ste jih kupili!
 
Perfume Last longer

Naučite se izbrati pravo dišavo

Če želite dolgotrajen parfum ali kolonjsko vodo, bodite pozorni na poimenovanja. Vse, kar je označeno kot „Eau de Toilette“, bo manj obstojno od istega vonja z oznako „Parfum“. Enako velja za „Sprays“ in „Eau Fraiche“. Osredotočite se na dišave z napisom „Eau de Parfum“ ali „Extrait de Parfum“, kar pomeni, da so izdelane s pomočjo dišavnih olj, ki so najbolj obstojna. Parfume z najbolj polnimi in najobstojnejšimi vonji za ženske boste našli tukaj in najbolj polne in najobstojnejše parfume za moške poiščite tukaj.
 
Preizkusite te trike in nam sporočite, kako uspešni ste bili! Poznate še kakšen nasvet za podaljšanje obstojnosti vonja? Pišite nam na Info@notino.si in z nami delite svoj priljubljeni trik za ohranitev vonja vašega parfuma ali kolonjske vode skozi ves dan! Morda bodo prav vaši nasveti prihodnjič objavljeni na našem blogu!
 
Denisa