Kako nanesti ličila. Poznate osnovna pravila?

Nanos ličil

Osnova je pripravljena koža

Začnemo seveda z nanosom vlažilne kreme (ali seruma + kreme) na očiščeno kožo, čemur sledi t. i. primer, podlaga za ličenje, ki bo držala make-up obstojen ves dan. Morda vas bo zanimal npr. Collistar Make-Up Base Primer, ki učvrsti in zgladi kožo.

S čim boste nanašali ličila?

Kako nanašati make-up s čopičem

 
Čopiči za ličenje so osnova. Naraven videz obvlada t. i. stipple brush. Z njim pod oči, h korenu nosu, vtisnete prvi del make-upa, nato pa ga z rahlim pritiskanjem vtisnete v kožo tako, da ni videti prehodov.
 
Za boljše prekrivanje je tu foundation brush. Ploski, manjši čopič, s katerim lahko s tapkanjem naravno plastite ličilo. Oba vsebuje potovalni set čopičev Notino. Gre za super noviteto!
 
Če pa prisegate na mineralne pudre, potrebujete posebni kabuki čopič (npr. NYX Professional Makeup!) z ultra gostimi ščetinami, ki nima težav s sipko teksturo tega ličila.
 
Nanos ličil

Kako nanašati make-up z gobico

 
Beauty blender, edinstvena elipsasta gobica (in gobice za ličenje nasploh), ponuja najhitrejše nanašanje. Pred uporabo se namoči – zmehča, se poveča in vlažna ne vpija toliko ličila. Nato je postopek enak kot pri čopičih: ličilo rahlo vtiskajte v območje pod očmi v smeri sredine obraza in naprej prek roba čeljusti do vratu, da so prehodi nevidni. Dobro gobico za ličenje za dobro ceno ima na primer Dermacol.
 
Nanos ličil

Kako nanašati make-up s prsti

 
Nanašanje ličil s prsti je bolj zasilna varianta. Veliko make-upa ostane na prstih. Da ne omenimo, da smo vsi nagnjeni k razmazovanju ličila s prsti. Vendar ga tako ne vdelamo, ampak ga brišemo in poškodujemo tudi plasti pod make-upom. Edini pravi način je vtiskanje!

Fiksiranje make-upa – za vsak primer!

Za konec rahlo nanesite puder (+ bronzer ali rdečilo, odvisno od letnega časa in kaj imate radi), nato pa lahko izberete še pršilo za fiksiranje. Vsaj za večerno ličenje je to „must have“. Kaj porečete na Maybelline SuperStay 24 H?
 
P.S.: Če make-up šele izbirate, si oglejte naš prejšnji članek Kako izbrati pravi odtenek make-upa na osnovi podtona kože in Kako izbrati puder glede na starost in tip kože.
 

 

 Denisa