Kako pravilno negovati polno brado: Nasveti za začetnike

Kako pravilno negovati polno brado

Izgleda, da gosta brada ne bo kmalu prišla iz mode. Nič čudnega, ker gre v bistvu za majhno proslavo naravne človeške lepote. Če imate srečo in vaša brada dobro raste, potem si jo lahko pustite zdaj, ko poteka Movember. Bomo vam svetovali, kako jo pravilno negovati.
Seveda je odvisno od vas, kakšen stil izberete, ampak je treba paziti na nekaj ključnih stvari: Ali bo "vzdrževanje" brade enostavno, ali zahtevno? Ali vam bo povzročala težave v vsakodnevnem življenju (na primer pri jedi)? Ali izbran stil brade pristaja temu, kako vaša brada naravno raste, ali je vam samo všeč na slikah in v časopisih? Ne pozabite, da enostavna kratka brada ne zasluži nič manj upoštevanja kot prava polna brada.
Izberite si pravi prirezovalnik brade
Če ste si na vsa prejšnja vprašanja odgovorili, se lahko zdaj lotimo prirezovanja brade. Ne vsak od nas je pripravljen hoditi po ulicah z divje rastočo polno brado, ki bi sicer lahko vzbudila malo spoštovanja pa hkrati tudi malo strahu, v glavnem pa ni preveč praktična. Zato potrebujete praktičnega pomočnika, da bi lahko brado enostavno vzdrževali v želeni obliki. Da, vedno je najboljše, če jo lahko zaupate v roke profesionalca, ampak vsi nimamo tako veliko časa in denarja za reden obisk brivca.
prirezovalnik brade Braun Beard Trimmer
Začnimo torej z izbiro najboljšega prirezovalnika. Če ste še začetniki in nimate veliko izkušenj z nego polne brade, potem bo najboljše poseči po električnem brivniku. Električni brivnik za brado se enostavno uporablja, je zanesljiv in dolgo zdrži. Obstajajo seveda tudi škarje za brado, ki pa zahtevajo relativno trdo roko in določeno vadbo, tako da je prirezovalnik vsaj z začetka dobra izbira. Na primer Remington Beard Boss MB 4120 ponuja v svoji cenovni kategoriji odlično kakovost, če si želite brivnik na profesionalni ravni, potem priporočamo Braun Beard Trimmer BT5010.
Kako izbrati milo in balzam za brado?
Če ste mislili, da pravilna nega za brado vključuje samo njeno oblikovanje in prirezovanje v želeno dolžino, potem je to pomota. Seveda lahko brado umijete s klasičnim milom, pustite posušiti in to je to, ampak ne zasluži vsaj malo več? Verjemite, da je brada gotovo videti boljša, ko ji privoščite posebni negovalni pripravek.
Najprej brado umijte s pomočjo posebnega mila za brado. Od navadnega mila za britje se razlikuje po tem, da po navadi ne ustvari goste pene, temveč odpravi nečistoče in maščobo z brade. Raje ne uporabljajte navadnega mila za roke, ker vam lahko brado izsuši. Izberite tako milo, ki nežno diši in brado pusti mehko in čisto  kot na primer milo Zew Beard Soap.
Milo za brado Zew Beard Soap
Da bi bila vaša polna brada resnično lepa, poskusite uporabiti naravni glavnik za brado Keltic Krew, krtačo za brado iz ščetin prašičev Bluebeards Revenge ali krtačo Dessata Barber Brush, ki izgleda v bistvu isto kot Tangle Teezer, ki je namenjen za brado. Lahko si privoščite tudi lep kozmetični set mila in krtače za brado v elegantnem pakiranju.
Če je vaša brada umita in lepo skrtačena, je pravi čas za balzam. Izberite si pripravek, ki vašo brado mehča, dodaja sijaj in spodbudi njeno rast. Kakovostno milo za britje ali vlažilna krema tega delno zmore, ampak obstaja ena kategorija pripravkov, ki v bistvu nima konkurence: olja za brado.
Čudežna olja za brado
Negovalno olje za brado se sliši kot nekaj prijetno staromodnega in tradicionalnega. Menda je to zaradi tega, da so večinoma na voljo v steklenih stekleničkah s kapalko, menda tudi zaradi barve in teksture samotne tekočine, ali so priljubljena zaradi svojih odličnih vonjev. Karkoli že, olja lahko negujejo moške brade bolje kot karkoli drugega in jih ohranjajo lepo mehke in zdrave.
balzam Keltic Krew Chieftain
Oglejte si torej najboljše izdelke iz te kategorije. Številne blagovne znamke, ki ponujajo izdelke za brado, ponujajo tudi olje lastne proizvodnje, ki je pogosto njihov najbolj popularni izdelek. Na primer olje od Captain Fawcett je med našimi strankami zelo priljubljeno in vsi se strinjajo s tem, da njihova brada po uporabi raste bolje in nepremagljivo diši. Druga olja so lahko tudi ugodna alternativa dragim moškim parfumom, ker imajo isti vonj. Poskusite olje Tobacco Vanille od Toma Forda ali Sartorial od Penhaligon's. Potem lahko samo dodate bradi končno obliko s pomočjo balzama Men's Room ali Chieftain od Keltic Krew in vaša polna brada bo občudovana na vsakem koraku.
 
Toni