Kako se znebiti celulita

Celulit trenutno moti velik odstotek žensk. Za njegovim ustvarjanjem je kopičenje maščobnega tkiva in njegovo podkožno staranje. Vzrokov tako imenovane pomarančne kože obstaja več. Lahko je posledica genetike, pomanjkanje fizične aktivnosti, slaba prehrana in pomanjkanje hidracije. Med drugimi pomembnimi dejavniki, ki vplivajo na celulit so alkohol, kajenje ali onesnaževanje okolja. Eden od najpogostejših vzrokov so tudi učinki ženskih spolnih hormonov. Celulita ni mogoče v celoti odstraniti, vendar obstaja veliko različnih načinov, kako kožo gladiti. Nekaj zanimivih nasvetov o tem, kako se celulita učinkovito znebiti lahko najdete v naslednjem članku.

Kako se znebiti celulita

Sprememba načina življenja

Pomembno vlogo v dieti namenjeni proti celulitu imajo zelenjava, sadje in pijače. Dobro je jesti hrano z nizko vsebino maščob in veliko količino vlaknin. To ne obremenjuje vašega telesa in tako lahko deluje stoodstotno. Od sadja so najprimernejši jagodičevje (maline, borovnice, jagode), pa tudi eksotične mango ali banana izboljšata cirkulacijo krvi in pomagata telesu, da se odcedi. Morali bi omejili sladke pijače, kavo in alkohol.

Redna vadba

Osnova je uporaba takšne kombinacije metod, ki spodbujajo krvni obtok in izločanje tekočine z odpadnimi snovmi iz telesa – zaradi tega se odpravijo odvečne maščobne obloge. Zato je pomembno, da v vašo dnevno rutino vključite vaje za krepitev usmerjene na problematična področja. Primeren je na primer rekreacijski tek, hitra hoja, kolesarjenje ali ples, ki odlično krepijo mišice, še posebej okoli zadnjice, trebuha in spodnjih udov.

Masaže

Redne masaže so za glajenje celulita zelo zaželene. Temeljita masaža lahko izboljša pretok limfe in krvi. Problematična območja masirajte z uporabo posebne ščetke, vedno krožnimi gibi proti srcu. Zaradi tega se stanje vaše kože izboljša in koža bo čvrsta. K masaži lahko uporabite priljubljeno mešanje hladnega in toplega tuša, s katerim boste dosegli želi učinek zadostne preskrbe s krvjo.

Kreme proti celulitu

Vašo domačo kuro usmerjeno proti celulitu lahko tudi dopolnite s posebnimi izdelki, ki so namenjeni glajenju celulita. Odlične so na primer kreme, geli in losijoni za učvrstitev kože blagovne znamke Biotherm, ki vsebujejo izključno aktivne snovi, katere so namenjene za glajenje kože. Tukaj najdete izvleček kofeina, ginsenga ali ginka. Drugi odlični izdelki na trgu so kreme za glajenje kože od Vichy. Ti izdelki vsebujejo edinstveno formulo, ki je sestavljena iz čistega kofeina v 5 % koncentraciji in edinstvene snovi lipocidine, ki deluje proti celulitu. Čisti kofein, ki ga vsebuje krema učinkovito aktivira izgorevanje maščob. Lipocidine poveča stimulacijo proizvodnje naravnega proteina, ki omogoča razgradnjo maščob v dieti. Lahko poskusite tudi izdelke od Shiseido, ki z uporabo olj iz grenivke in breskve učinkovito spodbujajo adrenalin, zaradi česar se razgradijo maščobe. Kreme se uporabljajo dvakrat dnevno skupaj s temeljito masažo na prizadetih območjih. To je najboljše v kombinaciji s sproščujočo kopeljo ali po pilingu. V skladu s temi postopki se lahko zmanjša celulit po enem mesecu do 80 %.