Karneval kot praznovanje, polno lepote …

Karneval
 
Karneval v Riu je morda največji, vendar zagotovo ni edini. Karnevalsko veselje se ravnokar vali po Evropi! Se boste pridružili? Zadostuje, da se poleg svojega kostima opremite še s kul make upom.
 
V Benetkah obstajajo karnevalska praznovanja že od 13. stoletja, neuradno pa celo še stoletje dlje. To je eden od karnevalov, ki jih krasijo res fantastične maske z natančno izdelanimi make upi in kjer ima vsaka barva in vsak košček oblačil svoj pomen.
Karneval s podobno dolgo tradicijo lahko doživite v francoski Nici, kjer vsako leto velja za najpomembnejši zimski dogodek na Azurni obali! V Španiji se najboljša karnevalska povorka ponuja v mestu Cádiz, v Belgiji karneval zavzame na primer mesto Binche, veličastna praznovanja pa si privoščijo tudi na Portugalskem in na Nizozemskem.
 
Nasploh velja, da karnevalsko veselje poteka pred začetkom 40-dnevnega posta pred veliko nočjo. Nekoč je bila to zadnja možnost zabave pred začetkom omenjenega posta. Danes nas karneval v glavnem perfektno iztrga iz vsakdana. Se boste pridružili? Potem potrebujete pravo ličenje!

Osnovno ličenje

Tako kot katerokoli drugo ličenje, zahteva tudi to karnevalsko dobro osnovo. Uporabite torej potrebno količino kreme in gremo! Da bi make up zdržal in bi bila koža ves karneval videti sveže, ji privoščite osvetlitveno podlago Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer. Je nekomedogena, torej ne maši por, Problematična mesta zakrije tekoči korektor z odličnim aplikacijskim čopičem Touche Éclat Yves Saint Laurent.
 
Tekoči puder raje izbirajte srednje prekrivni, matirajoč in če imate vodoodpornega (da ne bi tekel), je super! Če bi vaša koža rabila dodatno merico osvetljevalca, v tekoči puder kapnite še malo L’Oréal Paris Wake Up & Glow Glow Mon Amour. Spada med najbolj prodajane!
 
Karnevalsko ličenje

Karnevalsko ličenje

S senčili za oči lahko zagotovo eksperimentirate. Makeup Revolution Pressed Glitter Palette skriva bleščeče in zares intenzivne barve, podobne paleti NYX Professional Makeup Ultimate Shadow.
 
Če želite biti le gledalec ali vaša karnevalska maska zahteva le nežno ličenje, preizkusite tekoča senčila za oči Artdeco Liquid Glitter Eyeshadow ali izberite s palete Makeup Revolution by Petra, kjer boste našli senčila za nežno, pa tudi za zelo izrazito ličenje.
  
Trepalnicam privoščite zgostitev in podaljšanje. Maskara Hypnôse Doll Eyes od Lancôme to zanesljivo obvlada. Ustnice zakrijte v nego in intenziven odtenek, kakor to zna dolgoobstojna šminka z mat učinkom L’Absolu Rouge Drama Matte od Lancôme. Izmed 19 ponujenih odtenkov si boste zagotovo izbrali pravega, pa naj si boste želeli rdeče, vijoličaste ali nude ustnice ...
 
Se vidimo na karnevalu!
 
Karnevalsko ličenje