Kreme za obraz - kakšno izbrati?

V današnjem času obstaja nešteta količina krem za obraz in vlažilnih krem - torej ni lahka naloga izbrati pravo. Po kakšnih kriterijah izbrati in kdaj začeti? Vse si lahko preberete v naslednjih vrsticah, kjer vam bomo svetovali, kakšna vrsta kreme bo za vašo kožo prava.

Kreme za obraz

Občutljiva in suha koža

Najpogostejša težava s področja kože je ekstremna občutljivost, ki običajno spremlja dehidracijo kože. Lahko bi rekli, da se pri dehidrirani koži začnejo vse težave. Suha koža je bolj dovzetna za gube. Če je vaša koža občutljiva, lahko pomeni, da vsak kozmetični izdelek ne bo prava izbira za njo. Ravno nasprotno, ta tip kože je nagnjen k razdraženosti, ki se lahko pokaže v različnih mestih ali s srbenjem.

Da bi preprečili izsušenost kože in tudi draženje kože, vam bobo najbolje pomagale različne vlažilne kreme, ki so posebej izdelane za suho in občutljivo kožo. Pomembno je, da bi ugotovili, ali je določen izdelek res namenjen za vaš tip kože in se tako izogniti neželenim težavam. Hkrati pa ne pozabite, da vaša koža potrebuje vlaženje, predvsem čez dan, kadar nanj vplivajo predvsem UVA žarki, ki prodrejo skozi oblake v vsaki sezoni in povzročijo, da se vaša koža posuši tako hitro, kot bi bila izpostavljena neposredni sončni svetlobi.

Kaj storiti z gubami?

Kot smo že omenili, tendencijo za ustvarjanje gub imajo predvsem ljudje s suho kožo. Ključ do uspeha v boju proti gubicam je ustrezna hidracija. Dejstvo je, da na pojav gub vpliva predvsem genetika. Vendar pa se s starostjo mimičnim gubam nihče ne zbeži. Vzrok je predvsem elastičnost kože, ki se z leti postopoma poslabša in tudi izrazita mimika, ki povzroča, da se gube lahko pojavijo v mladosti. Najpogostejša območja za pojav gub so torej čelo, pod očmi in okrog ust. V boju proti gubam, zato veljajo naslednja pravila: ustrezna hidracija in redna nega. Izdelki, ki se učinkovito borijo proti gubam so na primer tisti, ki vsebujejo aktivne sestavine kot magnezij in adenozin, ki kožo vidno gladita. Enako velja za proizvode, ki vsebujejo koencim Q10, dragocene kisline in kolagen. Priporočamo redno uporabo nočnih krem, ki se osredotočajo na regeneracijo kože in hkrati dnevne kreme, ki vlažijo kožo.

Mastna koža nagnjena k aknam

Težave z aknami vstopajo s puberteto in žal pogosto trajajo še dolgo potem. Hitro mastna koža ima največjo naklonjenost za akne. Proizvaja preveč kožnega loja, kar povzroča visok sijaj, predvsem pa večji pojav neprijetnih mozoljev. Osnovno pravilo v boju proti aknam je redna nega kože, v kateri igrajo pomembno vlogo kreme. Najboljša rešitev na področju krem za nego kože je redna uporaba nočnih krem. Razlog za to je, da še posebej ponoči lojnice proizvajajo loja in intenzivno širijo pore. Zato je primerno, da se osredotočite na proizvode, ki ne mašijo por. Čez dan uporabljajte vlažilno kremo, ki je namenjena za kožo nagnjeno k aknam. Poleg tega se prepričajte, da se pri uporabi ličil in drugih sredstev, s katerimi skrivate nepravilnosti na koži se ne zamašijo pore. Zato se poskusite izogniti tej težavi z izbiro dnevnih matirajočih krem izdelanih posebej za problematično kožo, ki absorbirajo loj in zmanjšujejo njegovo proizvodnjo. Kreme za obraz lahko vidno pomagajo, ampak je pomembno, da jo vedno izberete glede na vaš tip kože. Poleg tega ne pozabite, da ne le kreme za obraz, ampak predvsem življenski slog (sestava jedilnika, količina gibanja, stres, utrujenost ...), ima pomemben učinek na kožo.