LEPOTNI VODNIK: Velikonočno ličenje – ne bojte se zelene

zeleno ličenje

Zelena je barva letošnjega leta in hkrati lepa sveža barva pomladi. Zeleno ličenje pa velja za mnoge ženske za tabu. Ne bojte se uporabiti izrazitih zelenih senčil za oči! Zelena senčila lahko občutljivo dopolnite z nevtralnimi barvami in se boste počutili okusno in odlično. Pustite se navdihniti z našim lepotnim vodnikom za pomladno ličenje, ki ga lahko izkoristite ne samo ob velikonočnih praznikih.
 
Nanašanje podlage
 
Na očiščeno in navlaženo kožo nanesite podlago. Mi smo uporabili Dermacol Satin, ki kožo odlično zgladi in jo pripravi na ličenje. Osnovo pustite za trenutek vpiti in nato nadaljujte z nanosom tekočega pudra. Tekoči puder Bourjois Healthy Mix nanesite enakomerno s pomočjo čopiča BrushArt Foundation po celotnem obrazu. Nepopolnosti, kot so kolobarji pod očmi ali ogrci, prekrijte s pomočjo korektorja in celoten obraz fiksirajte s pudrom.
 
zeleno ličenje 1 
Ličenje oči
 
Najprej na veke nanesite podlago za senčila za oči, ki zagotovi dolgo obstojnost ličil. Odlična je na primer Artdeco Eye shadow Base. Da bi bilo zeleno ličenje okusno, dopolnite zelena senčila z nevtralnimi barvami. Mi smo stavili na rjave odtenke, ampak odlična bo tudi bež ali siva barva. Za ličenje smo uporabili dve paleti: BHcosmetics 120 Color, ki ima zelena senčila v nekaj različnih odtenkih, in paleto theBalm Meet Matte(e) Trimony z izrazito pigmentiranimi mat senčili.
Na pregib zgornje veke nanesite s pomočjo čopiča BrushArt Conceluear & Eyeshadow Brush odtenek Mat Lopez iz palete theBalm. Nato nanesite zeleno senčilo iz BH palete na zgornjo veko na predel pri notranjem kotičku očesa. Na zunanji kotiček očesa in nad trepalnice nanesite odtenek Mat Reed s pomočjo čopiča za senčila za oči.
 
zeleno ličenje 2
 
Za popoln videz zabrišite ostre prehode med posameznimi senčili z nežnimi krožnimi gibi čopiča BrushArt Blending.
 
zeleno ličenje 3
Na spodnjo očesno veko nanesite s pomočjo čopiča za oči temno rjav svinčnik za oči NYX Professional Makeup Jumbo in naredite tanko črto. Podnjo lahko nanesete zeleno senčilo za oči. Na linijo zgornje veke uporabite flomaster Dermacol Colour Eyeliner. Linijo nežno podaljšajte čez rob zgornje veke.
 
zeleno ličenje 4?
 
Za popolnoma naličene oči potem lahko samo poudarite trepalnice. Idealna je maskara, ki jih podaljša in hkrati priviha. Za ta namen priporočamo Lancome Virtuose.
 
zeleno ličenje 5
Ličenje obrvi
 
Obrvi določajo videz vašega obraza, zato jih je treba primerno poudariti. S pomočjo čopiča nanesite na obrvi odtenek Mat Reed iz palete theBalm, ki se bo lepo ujemal z ličenjem oči. Dlačice obrvi na zaključku razčešite s pomočjo spirale za trepalnice in obrvi.
 
zeleno ličenje 6
Ličenje kontur obraza
 
Za ličenje kontur uporabite bronzer Institut Esthederm, ki ga je treba nanašati z nežnim vtapkanjem s pomočjo čopiča za rdečilo BrushArt Blush. Bronzer najprej nanesite na rob ličnic. S čopičem ne posezite preveč globoko v obraz: maksimalno v razdaljo polovice vašega očesa. Trohico bronzerja potem nanesite tudi na stranske robove čela.
 
zeleno ličenje 7
 
Obraz nato posvetlite s pomočjo osvetljevalca theBalm Mary - Lou Manizer, ki ga nanesete na ličnice, nad ustnice in v notranji kotiček očesa. Za nanos na ličnice in nad ustnice uporabite ploščat pahljačast čopič BrushArt Fan Brush, v kotičke očes nanašajte pazljivo s pomočjo čopiča Smudge. Na zaključku celoten obraz fiksirajte s pomočjo fiksacijskega pudra Artdeco Fixing Powder.
 
zeleno ličenje 8
 
Ličenje ustnic
 
Zadnji korak je ličenje ustnic. Ustnice najprej navlažite s pomočjo vazelina in nato uporabite vlažilno šminko Bourjois Rouge Edition Aqua Laque s sijajem v odtenku 01 Appechissant. Ta lepo nežen, sočen odtenek odlično dopolni sveže zeleno ličenje.
 
zeleno ličenje 9
zeleno ličenje 10
 
zeleno ličenje oči
 
Denisa