Ličenje, ki bo trajalo le deset minut!

Ne marate zgodnjega vstajanja? Imate budilko nastavljeno na nesmiselno uro, da lahko uredite svoj videz pred ogledalom? Ali se vam mudi in nimate dovolj časa?

ličenje

Za vas imam navodilo za hitro in elegantno ličenje, za katero ne boste potrebovali več kot 10 minut. Vsi se dobro zadevamo, da je vsaka minuta, ki jo zjutraj prihranimo, dragocena in lahko si potem privoščimo tudi malo dlje časa v postelji. Na naši manekenki vam bom pokazala, kako se lahko hitro naličite in boste videti sveže in urejene.

V vročih dnevih velja – čim manj, tem boljše. Koža mora dihati in se naravno poti, zato priporočam namesto tekočega pudra raje uporabo BB ali CC kreme s SPF faktorjem. Gre za tonirane kreme, ki prekrijejo drobne nepopolnosti, ampak kože ne obremenjujejo.

Zelo dobre izkušnje imam s tonirano vlažilno kremo theBalm BalmShelter SPF 18, ki sem jo uporabila na naši manekenki. Kožo vlaži in jo pušča svilnato mehko in matirano. Povrh tega je tudi dolgo obstojna.

Majhen nasvet: Če tonirana krema ne prekrije vseh nepopolnosti kože, potem uporabite korektor (camouflage).

Na določene predele kože nanesite korektor s pomočjo ploščatega čopiča ali s pomočjo prstov. Korektorji imajo večjo prekrivno sposobnost, zato zadostuje, če jih uporabite le tam, kjer jih je treba – za drobne brazgotine, akne ali pigmentne madeže.

dsc1858

Za navadno dnevno ličenje vam ni treba senčil za oči. Oči lahko samo poudarite s pomočjo črtala za oči. Če imate manjše oči, narišite tanko črto od notranjega kotička v smeri navzven in jo elegantno tanko zaključite, da naj seže malo čez rob očesa. Lepo črto lahko ustvarite na primer s pomočjo tekočih črtal. Če ste navajeni na svinčnik ali flomaster, ju lahko tudi uporabite. Za poletje bi priporočila izbrati vodoodporne izdelke. Nato nanesite maskaro in oči imate naličene.

Majhen nasvet: Oči bodo videti večje, če boste trepalnice s pomočjo krtačke česali v smeri proti zunanjemu kotičku očesa.

dsc1865

ocidetail

Za poudarjanje učinka porjavele kože uporabite bronz puder. Za dnevno ličenje priporočam raje mat bronzerje, za večer so bolj primerni bronzerji z bleščicami.

Kako pravilno nanašati bronzer? Nanos bronzerja vam bo olajšal čopič. Primerno je uporabiti prirezani čopič za rdečilo. Bronzer nanašajte na linijo zgornje čeljusti v smeri od ustnic proti ušesom. Bronzer zlahka nanesite tudi na linijo med čelom in lasiščem ter na sence, na koncu pa zlahka tudi na rob nosa. Ta mesta so namreč po navadi najbolj porjavela od sonca, zato je videti naravno, če jih poudarite tudi z bronzerjem.

dsc1871

Za zaključek okrasite še svoje ustnice z nasičenim odtenkom šminke. Sama sem uporabila rdečo Artdeco Perfect Color Lipstick odtenek 13.03 poppy red. Odvisno pa je od vas, kakšno barvo si izberete. Ne pozabite prilagoditi šminki tudi odtenka laka za nohte. Ni treba, da se bojite nasičenih roza ali oranžnih barv. Poleti učinkujejo skupaj s porjavelo kožo enostavno odlično.

dsc1883

In v tem je ves čar hitrega poletnega ličenja – namesto tekočega pudra tonirana krema, rahlo poudarjene oči, bronzer za poudarjanje porjavelosti in nasičena barva šminke. Poskusite ta postopek jutri zjutraj in presenečene boste, kako je enostaven in v glavnem hiter.

dsc1904

 

Denisa