Moška kozmetika za obraz

Davno so že minili časi, ko moški niso skrbeli za svojo kožo in maksimalno enkrat na dan so jo oprali z nekakovostnim milom! Sodoben moderen moški ve, kako pomembno vlogo ima zunajnost, zato bolj skrbi zase. Poleg tega gredo kozmetična podjetja v zadnjih letih moškim naproti in veliko blagovnih znamk ponuja v svojem sortimentu kompletno serijo kozmetike, ki je še posebej izključno namenjena moškim in njihovim potrebam.

Moška kozmetika za obraz

Kakšna je moška koža?

To je znano dejstvo, da je moška koža drugačna kot ženska - predvsem na obrazu! Moška koža je od 16 do 20 % močnejša in zato bolj odporna na zunanje vplive. V zvezi s tem se moška koža stara počasneje. Vendar se začne moška koža okoli 35 letih povešati in izgublja sposobnost, da ohrani vlago in začenjajo se pojavljati prve gubice. Moška koža proizvaja dvakrat toliko loja, hitrere se masti in se blešči. V primeru krize si nekateri moški občasno izposodijo kremo za obraz od svoje partnerke. To pomeni, da svojo kožo nepotrebno obremenijo, ker ženske kreme ponavadi vsebujejo sestavine, ki temeljijo na mastni osnovi. Moška koža bolje absorbira lahke in nemastne kreme.

Čiščenje je osnova

Med napornim dnevom koža sprejme veliko nečistoč, ki se nabirajo v porah, kar je vzrok za nastanek nezaželenih mozoljev. Neočiščena koža ima še dovzetnost za bleščanje in grdi videz. Zato ni nič bolje, če boste uporabili poseben čistilni gel, ki lahko odstrani nečistoče in loj in poleg tega pusti kožo vlažilno in brez občutka napete kože. Čistilni geli so primerni za uporabo zjutraj in zvečer. Uporaba je zelo preprosta – majhno količino gela nežno masirajte s krožnimi gibi in nato sperite z vodo.

Uporabite piling!

Tudi moška koža se mora od časa do časa znebiti mrtvih celic. Piling očisti kožo res temeljito! Piling vsebuje mikro delce, ki pomagajo pri glajenju kože in čiščenju por. Velika prednost pilinga za moške je njegova edinstvena funkcija - in to pri preprečevanju vraščene dlačice na obrazu.

Krema za obraz

Da bi se izognili neprijetni izsušitvi kože in preprečili nastanek gub, je pomembno, da uporabite vlažilno kremo. Poleg tega se moška koža, ki je izpostavljena vsakodnevnemu britju lažje razdraži. Kakovostni pripravki za obraz lahko zaklenejo zahtevano stopnjo vlage v notranjosti kože in jo ohranijo v odličnem stanju. Odlične kreme za obraz najdete na primer od blagovnih znamk, kot so Vichy ali Biotherm.

Ne pozabite na področje okoli oči!

Mnogo moških ima mogoče tendenco zanemariti kožo okoli oči. V teh območjih je koža najbolj občutljiva in nagnjena k prezgodnjim gubam. Najbolj učinkovit boj je zato prevencija v obliki posebnega gela za oči, ki ima odlično funkcijo, da preprečuje nastanek gub in tudi regulira temne kolobarje pod vašimi očmi in vi boste izgledali mladostno in sveže. Odlične gele za oči ponujajo blagovne znamke Lancome ali Nuxe.

Vlažnost ustnic

V obdobju zime in leta ima občutljiva in tanka koža tendenco za prekomerno izsušenje in nadaljnje pokanje. Ta pojav se zgodi, ko ustnice nimajo lojnih žlez, ki bi ohranile vlago. Balzami za ustnice vsebujejo ne le vlažilne in hranilne sestavine, ampak tudi zaščitni UV filter, ki bo odličen za obisk morja ali gora. Uporabite balzam za ustnice v najboljšem primeru predtem, ko greste iz hiše. To vam bo vzelo le nekaj sekund in zaradi tega bodo vaše ustnice popolnoma zaščitene in hidrirane čez dan.

Pripravke za nego moške kože najdete tukaj