Moški, te izdelke si omislite, preden se odpravite na dopust!

Letos sem se odločil, da se bom odpravil na eksotičen Zanzibar. Imenujejo ga tudi otok začimb in me je precej navdihnil, tako da že pripravljam članek o zanimivih parfumskih sestavinah. Ampak najprej za vas imam zanimiv članek, ki je namenjen za strastne popotnike. Zanzibar ni ravno za vogalom in zato je treba premisliti, kaj vzeti s sabo, kaj bo prišlo prav in kaj je odveč. Kaj naj moški vzame s sabo na eksotične počitnice? Moja kozmetična torbica za potovanja je popolna, in vsebuje vse, kaj boste potrebovali, in nič ni odveč. Zato sem se odločil, da bom delil svoje ideje z vami in vam olajšal pakiranje, kaj ni ravno priljubljena dejavnost nas moških, kajne?

moška kozmetika

 

Wilkinson Quattro

Začeti je treba zagotovo z brivnikom. Lahko seveda pustite na dopustu brado rasti in se domov vrnete z dolgo brado. Ampak vsi nočemo svoji dragi polovici pokvariti počitnic. V okviru velikega preizkušanja brivnikov sem poskusil tudi Wilkinson Quattro in me je prijetno presenetil. Štiri titanska rezila obrijejo vaš obraz lepo gladko in na prvi poskus. Velika zadovoljnost.

Moška kozmetika

Castelbel Portus Cale Pink Pepper & Jasmine

In zdaj je na vrsti pena ali gel za britje, ampak meni se zdi, da je to ena od stvari, ki je ni treba peljati s sabo. Lahko se obrijete tudi z milom in zato sem izbral (40 g) milo od blagovne znamke Castelbel. Z njim se lahko obrijete in bo prišlo prav tudi v manj znanih in eksotičnih destinacijah, kjer boste navadno milo iskali zaman.

Moschino Forever

Z veseljem kupujem majhne darilne sete, ki po navadi poleg dišave same vsebujejo na primer tudi balzam za po britju. In ti mini izdelki mi kasneje pridejo prav, ko grem na dopust. Prav tako sem dobil balzam za po britju Moschino Forever in ga vzel s sabo na dopust. Hladilni učinek gela za po britju je v vročem afriškem vremenu prišel prav.

Marvis zobna pasta

Imam zelo rad Mavrisove izdelke, in sicer zaradi dveh vzrokov. Prvič, na voljo je veliko super okusov, ki so precej intenzivni in prijeten učinek v ustih ostane res dolgo. Drugič, za čiščenje zob vam zadostuje le majhna količina paste in potovalna tuba 25 ml vam bo torej zadoščala za ves dopust.

Zaščita pred in po sončenju

Imam naravno temnejši ten kože in zato po navadi ne izbiram visokega faktorja pri kremah za sončenje, čeprav seveda vem, da s tem svojo kožo malce zanemarjam. Vsekakor je afriško sonce močno in če se opečete takoj po prvem ali drugem dnevu na plaži bo vaš dopust zagotovo pokvarjen. Tokrat sem stavil na preverjeno kakovost švicarske blagovne znamke Daylong. Za prve dneve sem izbral SPF 50 in po nekaj dnevih sem ga zamenjal s SPF 15. Nato sem za telo uporabil hladilni gel za po sončenju Daylong in za obraz mleko za po sončenju Eucerin, ki ga uporabljam že dolgo časa in prisegam nanj.

Koža je med sončenjem ekstremno obremenjevana in koža na obrazu še dvakrat več. Ne maram občutka vročine na obrazu, ki se po navadi pojavi na popolnem zaključku dneva, ko se trudite v tej vročini zaspati. Zato s sabo vedno peljem nočno kremo, ki obraz prijetno ohladi in predvsem pomiri. Tokrat sem na potovanja vzel kremo za predel okoli oči in nočno kremo z minerali mrtvega morja od blagovne znamke Sea of Spa Metro Sexual.

daylong_slunecni_kosmetika

Weleda ognjičevo mazilo, Weleda arnika gel

Med potovanjem je vedno dobro misliti na to, da se lahko enostavno poškodujete, odrgnete, ali vas bodo motile neprijetne žuželke. Zato s sabo vedno peljem ti dve čudoviti tubi, ki temeljita na najbolj kakovostnih naravnih sestavinah. Ognjičevo mazilo je primerno za nego drobnih poškodb in arnika gel ponuja hitro pomoč pri zvinih in topih poškodbah in pomirja bolečine mišic in modric. Vedno sem raje, če mi ju ni treba uporabiti, ampak še raje ju imam vedno pri roki.

Comme des Garcons

Pred kratkim se je na notino.si pojavila novost na področju niche parfumov, in sicer miniature odličnih parfumov od blagovne znamke Comme des Garcons. Vsaka steklenička ima 9 ml, in zato so posebej primerne za čas dopusta. Vedno gre za uniseks dišave, tako da jih lahko delite skupaj s partnerko in če s sabo vzamete eno celo pakiranje, ki vsebuje tri različne zmanjšane verzije najboljših različic, potem boste tudi na dopustu izjemno lepo dišali.

Comme_des_Garcons

In v čem sem imel vse kozmetične pripomočke spakirane? Za ta namen sem našel posebej praktično kozmetično torbico, ki je polna odličnih izdelkov od blagovne znamke Scottish Fine Soaps, ampak o tej vam bom pripravil samostojno recenzijo. Torbica je enostavno odlična! Toplo priporočam!

Toni