Najboljša sonična zobna ščetka: za vas smo izbrali TOP 5!

Najboljša sonična zobna ščetka
 
Bodimo odkriti: nega zob je zelo dolgočasno opravilo. Res ne gre drugače? Preizkusite sonično ščetko in se na lastni koži prepričajte, da je čiščenje z njo lahko zelo drugačno. Še smejali se boste raje – in seveda se boste v hipu zaljubili v občutek izjemno čistih zob!

Sonična ščetka dela za vas

Kot otroci smo hodili na preventivne preglede k zobozdravniku, kjer so nas učili, kako si pravilno očistiti zobe in kako premikati zobno ščetko. Od zgoraj navzdol, do konca življenja. Vendar pa nismo vsi enako potrpežljivi, nekatere ščetkanje boli, drugi spet v naglici čistijo zobe z ene strani na drugo ... Vse te napake nas vsakič še malce bolj ločijo od popolnega nasmeha. Z uporabo sonične ščetke pa v hipu izgine potreba po upoštevanju točno določene tehnike čiščenja zob.
 
„Sonična“ namreč pomeni, da ščetine zelo hitro vibrirajo, prav to premikanje pa učinkovito odstranjuje obloge in bakterije tudi ob dlesnih. Vibracija pomeni zelo veliko število premikov na minuto (do 31 tisoč premikov), kar vam z navadno ščetko prav gotovo ne more uspeti. Prav tako pa je ta tehnika primerna za uporabnike zobnih aparatov. Prednost je tudi merilnik časa, saj ščetka sama upravlja trajanje programa.

Kako izbrati sonično ščetko

Enostavno lahko rečemo, da višje kot je število nihanj na minuto, boljše je. Če pa imate občutljive dlesni, poiščite ščetke s posebnim programom za to konkretno težavo. Izbirate lahko med različnimi zanimivimi programi, ki vam olajšajo življenje – za odstranjevanje temnih madežev z zob, za boljši sijaj, masažo dlesni ali za globinsko čiščenje, idealno za zvečer.
 
Nego je dobro kombinirati tudi z učinkovito zobno pasto. Ali pa si želite predvsem beljenja zob? Stavite na Mediblanc Whitening s profesionalnimi učinki. Za dlesni bo poskrbel Mediblanc Healthy Gums.
 
Napotek za piflarje/zanesenjake: najbolj dodelane sonične ščetke imajo funkcijo za združitev s pametnimi telefoni in iščejo tako dolgo, dokler ni čist vsak zob.

Ocena soničnih ščetk: neprecenljiva pomoč

Da boste našli najboljšo ščetko zase, se vam splača prebirati ocene. Zato v naš izbor ščetk, ki jih uvrščamo v absolutni vrh, dodajamo nekaj novih – ostale pa najdete neposredno na Notinu.
 
Philips Sonicare EasyClean HX6511/50 je jasna izbira, če ste doslej uporabljali normalno ščetko. Na začetku, tj. prvih nekaj čiščenj, vas lahko novo gibanje ščetin neprijetno žgečka. Sonična ščetka Philips prvih 14 dni povečuje odmerek vibracij in hitro se jih boste navadili.
 
„Razmerje med ceno in uporabnostjo je nadpovprečno. Priporočam, odlično čisti.“ Filip
 
„Z uporabnostjo ščetke sem zadovoljna. Morda bi lahko bila krajša in lažja. Ni mi pa všeč, da je v škatli samo ena ščetka.“ Renata
 
Ščetka Oral B Pulsonic Slim One 2200 White je osredotočena na beljenje. Zaradi kompaktnosti in potovalne torbice je kot nalašč za vse tiste, ki morajo svojo zobno ščetko preprosto spakirati in odpotovati. Bolj sijoči zobje bodo vidni že čez 14 dni.
 
„Izdelek sem dobila za darilo in poudariti moram, da si zob ne bom nikoli več čistila z ničemer drugim. Rezultat je popoln. Zobje so čudovito gladki in brezhibno čisti. S ščetko sem več kot zadovoljna.“ Alice
 
Blagovna znamka Oral B je zvezda stalnica v zobni higieni. Oral B Pulsonic Slim Luxe 4200 Platinum ima vitek trup, sestavni del pa je tudi praktična potovalna torbica. Poleg načina čiščenje ali beljenja ima tudi „nežni“ program za občutljive dlesni in zobe.
 
„Zobje so čudovito čisti, bolj kot s klasično ščetko. Ima tri stopnje čiščenja, meni bi zadostovala že ena :) Polnilna postaja je hkrati tudi stojalo in ščetka se postopoma polni, vendar pa v nobenem primeru ne pride do pregretja. Za moje pojme enkratna, vsem jo priporočam.“ Michal
 
Foreo Issa 2 je silikonska sonična zobna ščetka blagovne znamke, ki je znana po svojih edinstvenih izdelkih za nego kože. Njihov izlet na področje zobne higiene je njihov nov velik uspeh. Ščetine ščetke so antibakterijske, brez konkurence pa je njeno delovanje – z enim polnjenjem deluje 365 dni. Izbirate lahko med različnimi barvami, v rožnato ali turkizno se boste prav gotovo zaljubili!
 
„Preprosto čudovita ščetka! Zelo prijetna za dlesni, hkrati pa poskrbi, da so zobje čisti in gladki. Čiščenje zob mi je sedaj prav v veselje:). Prav tako lahko pohvalim čudovit dizajn in udobno rokovanje.“ Andreja 

ZA OTROKE

Philips Sonicare For Kids 3+ HX6322/04, sonična ščetka za otroke od treh let, združuje higieno zob z zabavo. Igriva aplikacija motivira k daljšemu in bolj natančnemu čiščenju. Ima tudi poseben merilnik časa, ki postopoma podaljšuje čiščenje zob – in zato je še bolj prijazna za uporabo.
 
„Sedaj si lahko končno tudi mlajši sin čisti zobe brez ugovarjanja in seveda z veseljem, to pa je bil tudi naš razlog za nakup ter naše zadnje upanje.“ Pavla
 
„Enostavna uporaba, zabavna aplikacija, ki otroke uči, kako si pravilno čistiti zobe. Naš malček jo obožuje.“ Jan