Najboljša veganska kozmetika za vašo lepoto

veganska kozmetika

Zakaj veganska kozmetika?

Pri veganski kozmetiki ne gre samo za etično in filozofsko dimenzijo. Veganska kozmetika je predvsem zelo skrbna do kože in las, obenem pa je izjemno hranljiva in kakovostna. Surovine, ki se za izdelavo le-te uporabljajo, izhajajo s certificiranih kmetij, plantaž in manufaktur. S tem se podpira ekološko prijazna proizvodnja, ki zaposluje več ljudi, izdelava pa je pogosto ročna. Nastaja v sodelovanju z majhnimi družinskimi manufakturami in na ta način podpira pravično trgovino, ki skrbi za pomoč proizvajalcem iz držav tretjega sveta, trajnostnost in pošteno plačilo. Veganska kozmetika je torej prijazna ne le do vas, ampak tudi do življenjskega okolja.

Staviti na veganski puder se splača

Vegan make-up odlično polepša vašo kožo, obenem pa jo bo negoval in vlažil. Preizkusite Smashbox Studio Skin 24 Hour Wear Hydrating Foundation, na obrazu je videti zelo naravno, ne nabira se v gubicah in ne ustvarja učinka maske. Če želite zares naravni učinek, potem pod tekoči puder uporabite tudi vegansko podlago za zoženje por Smashbox Photo Finish Pore Minimizing Primer, ki matira in popolnoma zgladi kožo še pred nanosom tekočega pudra. Po zaslugi te dvojice bo vaša koža kot iz photoshopa.

Veganska dekorativna kozmetika sije od barv

Veganska dekorativna kozmetika že zdavnaj ni več dolgočasna. Nasprotno, ponuja veliko lepih barv in ima poleg tega še občutljivo in negovalno sestavo. Zagotovo vas bo navdihnila veganska paleta senčil za oči Urban Decay Naked Wild West, odtenke katerih so navdihnile puščavske barve. Vsebuje mešanico mat, bleščečih in kovinskih senčil, s pomočjo katerih pričarate popolno dnevno in večerno ličenje. Lica vam pomaga poudariti veganski osvetljevalec Physicians Formula Murumuru Butter, ki jim bo po zaslugi bogate pigmentacije dal zdrav, rahlo biserovinast pridih, maslo murumuru pa jih lepo neguje in vlaži.

Veganska nega las je zelo skrbna

V zadnjem času so zelo priljubljena trda mila za lase. Mogoče se ne bodo tako penila kot običajni šampon, bodo pa do vaših las nežna in jih bodo tudi odlično rešila vseh umazanij in odvečne maščobe. Preizkusite organski trdi veganski šampon za volumen Foamie You're Adorabowl, ne pozabite pa niti na veganski balzam iz iste linije Foamie You're Adorabowl . Ni se vam treba odpovedati niti klasičnim šamponom, v tem primeru preizkusite osvežujoči šampon N.A.E. Equilibrio, ki je zelo primeren za bolj mastne lase. Enkrat na teden si vaši lasje zaslužijo posebno nego.

Veganski triki, ki so tega vredni

Veganska nega je zares zelo zastopana med vsemi izdelki. Če si na primer želite, da bi vaše ličenje zdržalo ves dan ali noč, uporabite vegansko pršilo za fiksiranje make-upa Urban Decay All Nighter . Zvečer vam bo za odstranitev ličil prav prišla veganska micelarna voda N.A.E. Purezza, ki skrbno odstranjuje ličila in umazanije in jo dobro prenaša tudi občutljiva koža. Zjutraj za osvežitev uporabite veganski čistilni sindet za obraz Foamie Aloe You Vera Much, ki popolnoma odstrani preostanke nočne nege in osveži kožo, ne da bi jo posušil ali razdražil. In ne pozabite tudi na dezodorant – N.A.E. Freschezza ima veganske sestavine in zeliščno recepturo, kožo pušča prosto dihati in jo pri tem osveži ter prepreči neželeni neprijetni vonj.

Če ste vse do sedaj dvomili o prednostih veganske kozmetike, je bilo to nepotrebno. Veganska kozmetika danes ponuja neizmerno količino izdelkov, od nege za obraz preko dekorativne kozmetike do nege za lase in telo. Naučila vas bo zase skrbeti prijazno, učinkovito in z ljubeznijo.