Najboljše samoporjavitvene kreme

 
Samoporjavitvene kreme
 
Hrepenite po malce barve še pred poletjem? Želite porjavelo polt ohraniti skozi vse leto tudi brez rednih obiskov solarija? Ošvrknite najboljše samoporjavitvene kreme za obraz in telo ter se jih naučite pravilno uporabljati. Verjamemo, da boste s pomočjo naših nasvetov dosegli kar se da naravne rezultate in boste preprečili tako neželene „fleke“.

Samoporjavitvena krema – kako deluje?

Verjetno ste se že kdaj vprašali, kako deluje samoporjavitvena krema. Tukaj je odgovor. Porjavitev kože ima na vesti dokozaheksaenojska kislina, krajše DHA, ki jo samoporjavitvene kreme vsebujejo. Ta reagira v zgornji plasti kože in povzroča potemnitev celic. Cel proces obarvanja traja nekaj ur, posledični porjaveli učinek kože pa zdrži približno en teden.

Kako izbrati kakovostno samoporjavitveno kremo za telo?

Glavna naloga samoporjavitvenih krem je jasna. Najboljše med njimi pa poleg obarvanja kože zmorejo še nekaj več. Nekatere vašo kožo hranijo, druge jo negujejo – zato preverite vse funkcije, ki naj bi jih vaša idealna samoporjavitvena krema imela, in glede na to izbirajte.
 
Se ne morete odločiti? Rešilno vrv vam bodo vrgle recenzije samoporjavitvenih krem. Po mnenju uporabnic preprosto odkrijete, katero kremo naj si priskrbite in kateri naj se na veliko izognete.
 
Po našem mnenju med najboljšimi samoporjavitvenimi kremami izstopa hitrosušeča Vita Liberata Fabulous. Dostopna je v dveh različnih odtenkih, poleg naravne porjavitve pa koži daje vlaženje za kar 72 ur.

Kako izbrati najboljšo samoporjavitveno kremo za obraz?

Pri izbiri primerne samoporjavitvene kreme za obraz velja isto kot pri izbiri samoporjavitvene kreme za telo. Mi že vemo, da enoten ton kože in perfektno porjavitev z bronastim pridihom dosežete z uporabo Avène Sun Self Tanning. Želite svojo kožo poleg porjavitve še malce pomladiti? Stavite na samoporjavitveni koncentrat Collistar Self Tanners z vsebnostjo vitamina E in z učinki proti staranju.

Počasi, ampak vztrajno

Če se bojite, da želenega odtenka ne boste zadeli na prvo, zaupajte svoje telo olju za postopno porjavitev Lancaster Sun 365 Self Tanning Oil. Z njo se dela mnogo lažje kot s klasično samoporjavitveno kremo in vsak nanos kreme vašo kožo potemni za en ton. Edina njena pomanjkljivost je, da želeni odtenek dosežete samo s ponovnim nanašanjem.
 
Naš NASVET: Se vam mudi in ne želite čakati dolge minute, preden se krema posuši? Uporabite hitrosušečo samoporjavitveno peno St.Tropez Self Tan Express.

Za občutljivo kožo

Morda ste se v preteklosti samoporjavitvenih izdelkov bali zaradi njihove sestave. Vendar to že dolgo ne velja več. Tudi z občutljivo kožo si lahko privoščite učinke najboljših samoporjavitvenih krem brez strahu pred draženjem. Za telo uporabite vlažilno pršilo Bioderma Photoderm Autobronzant, za obraz gel La Roche-Posay Autohelios.

Kako uporabljamo samoporjavitveno kremo

 • Pravo tempiranje. Dan pred nanosom privoščite celemu telesu in obrazu piling in odstranite močne dlačice, ki bi vas pri samoporjavitvi ovirale.
 • Ne pozabite na vlaženje. Po tuširanju uporabite vlažilno kremo brez olja. Na suhi koži bi samoporjavitvena krema težko reagirala, vi pa se ne bi izognili neželenim madežem.
 • Zaščitite se. Vedno delajte v lateksovih rokavicah, na katere si po možnosti nataknite še posebne aplikacijske rokavice. Nič hujšega ni kot končati z oranžnimi dlanmi! Pazite tudi, da si ne umažete stopal.
 • Začnite pri gležnjih. Nato nadaljujte po nogah, rokah, telesu. Obraz, narte in hrbte dlani si pustite za konec in nanje nanesite le majhno količino kreme.
 • Delajte hitro, ampak premišljeno. Samoporjavitvene kreme in pene na koži reagirajo takoj, ko jih nanesete. Zato vnaprej razmislite, kje vse želite porjavitev, in delajte hitro. To pa ne pomeni, da lahko nanašate površno, bodite skrbni.
 • Izbirajte. Notranja stran rok in drugi deli telesa na soncu nikoli ne porjavijo, zato jih s samoporjavitveno kremo ne mažite.
 • Kremo nanašajte enakomerno. Da ne bo ena noga na koncu za odtenek temnejša kot druga, pazite na to, da boste povsod nanesli isto količino kreme.
 • Krožite. Pri nanosu delajte velike enakomerne kroge.
 • Sklepe imejte pokrčene. Pri nanašanju kreme na sklepe jih imejte pokrčene, da v pregibih ne bodo nastale nenaravne brazde. To se tiče komolcev, kolen in prstov na rokah in nogah.
 • Čakajte. Za kar se da dobre rezultate se vsaj 1 uro ničesar in nikogar ne dotikajte. Med čakanjem lahko pogledate, če niste izpustili kakega predela.
 • Kontrolirajte. Če najdete mesto, na katero ste pozabili, ga s samoporjavitveno kremo dodatno namažite.
 • Umijte si roke. Tudi če ste imeli dve plasti rokavic, si po nanosu samoporjavitvene kreme roke vedno raje umijte.
 • Da bo porjavitev zdržala čim dlje. Osem ur po nanosu kreme kože ne namakajte in ne uporabljajte ličil in nobenega drugega negovalnega izdelka. Vsak dan na telo in obraz nanesite zadostno količino neoljne vlažilne kreme.
 • Ko porjavitev začne izginjati. Cel proces ponovite, vendar najprej s pilingom, scrubom ali lufo odstranite čim več pigmenta (eno tuširanje ne bo dovolj, računajte s petimi). Z drugo aplikacijo kreme na neoskrbljeno kožo si boste nakopali neenakomerno obarvanje.

Kako doseči popolnoma porjavel obraz?

 • Uporabite gobico. Za enakomerno mazanje pripravka uporabite gobico. Ne pozabite nežno obdelati linije las, da vaše grive in obraza ne bo delila nenaravna črta.
 • Začnite od sredine obraza. Ne pozabite pa niti na vrat in na predel za ušesi.
 • Poudarite naravne linije. Nič ne boste pokvarili, če nekoliko večjo količino gela ali seruma nanesete na ista mesta kot pri konturiranju.
 
Naš NASVET: Niti najboljša samoporjavitvena krema se na telo ali obraz ne nanese, kot bi zamahnili s čarobno paličico. Za enakomerno mazanje uporabite posebno aplikacijsko rokavico. Nas je prepričala Vita Liberata Tanning.
 
Zakaj čakati do poletja, če ste porjaveli lahko že danes?
 
Denisa