Najboljše sestavine proti staranju

Sestavine proti staranju

Današnji čas nam ponuja nepregledno količino izdelkov proti staranju z obljubami o čudoviti, sveži in mladostni koži. Toda, kako ugotoviti, da prav »moja« krema vsebuje resnično učinkovite, aktivne sestavine, ki zagotavljajo želene rezultate? Prinašamo vam seznam najučinkovitejših snovi, ki upočasnjujejo staranje celic in podpirajo celično sintezo v izdelkih, ki so jih preverili in priporočili dermatologi.

Za boljši učinek priporočamo uporabo nege proti staranju kože dvakrat dnevno. Čez dan vas bodo snovi ščitile pred vplivi okolja, ponoči pa se učinkovine bolje absorbirajo in poživljajo kožo.

Bajkalska čeladnica

Bogata je s baicalinom, ki ima sposobnost varovanja kože pred nečistočami, UVA-sevanjem in oksidacijo. Rastlina raste v hladni kitajski pokrajini Šensi, razpon njenih antioksidacijskih molekul pa je zares impresiven. Uporablja se v tradicionalni kitajski medicini, kjer se je drži vzdevek »zlata korenina«, predvsem zaradi sposobnosti preživetja v ekstremnih pogojih, odpornosti in moči. Poskusite dnevno nego z SPF 25 proti nastajajočim znakom staranja Vichy Slow Âge.
 
Bajkalska čeladnica

Hialuronska kislina: hitra pomoč

Hialuronsko kislino imamo vsi že po naravi v koži kot uporabno makromolekulo, ki ustvarja gladek in poln učinek s tem, da v notranje sloje kože pritegne vodo. Odlična je torej za vlaženje in je primeren dodatek za utrujeno, neenotno kožo z grobo površino in gubicami. Razveselil vas bo, na primer, Eucerin Hyaluron-Filler, intenziven serum proti gubicam.

Ginkgo biloba

Ginko ali dvokrpi ginko ima izjemen prekrvavitveni učinek. Dobro prekrvavljena koža se enostavneje in hitreje regenerira, bolje se celi in je prožna ter mehka. Z izboljšanjem mikroprekrvavitve v zgornjih slojih kože se koža razjasni, poenoti se barvni ton in izboljšujeta se regeneracija ter vitalnost kože. Ob dnevni kremi Vichy Slow Âge lahko preizkusite tudi nego za oči, bogato s to snovjo, ki upočasnjuje znake staranja. Ginko je tudi idealna pomoč pri težavni koži z mozolji.
 
Ginkgo biloba

Kofein

Kofein je verjetno najbolj znan naravni stimulant na svetu in dokazano je, da pospešuje presnovo. Če kofein v majhnih količinah privoščite ne le sebi, ampak tudi svoji koži, bo lepo prekrvavljena tudi po napornem dnevu. Koža se zgladi, napne in pomladi. Preizkusite ta naravni antioksidant, ki ga vsebuje nega za oči Vichy Idéalia.

Vitamin C

Zelo pomemben antioksidant je tudi vitamin C. Ne le da spodbuja nastajanje kolagena in ščiti celice pred nastajanjem gubic, ampak koži omogoča tudi dobro prekrvavitev in razjasnitev. In prav vitamin C je tisti, ki pomaga pri naravnem luščenju odmrlih celic. Če imate težave s pigmentacijo, bo kakovostna krema z vitaminom C vaše učinkovito orožje. Preizkusite na primer Bioderma White Objective, posvetlitveno kremo proti pigmentnim madežem.

Vitamin E

Eden od blagodejnih učinkov tega vitamina na zrelo kožo je zmanjšanje strukturnih poškodb kože. Vitamin E, na primer, v kremi za posvetljevanje Bioderma White Objective zmanjšuje tveganje nastanka globokih gubic zahvaljujoč temu, da preprečuje nastajanje odvečnega melanina. Zmanjšuje tudi verjetnost nastanka temnih krogov pod očmi. Naša koža se predčasno stara tudi zaradi delovanja škodljivega sončnega sevanja in prostih radikalov v okolju. Ta vitamin lahko odpravi poškodbe, ki jih je povzročilo UVB-sevanje. 

Črni čaj

Črni čaj je borec proti stresu. Njegove snovi upočasnjujejo staranje kože oziroma zmanjšujejo nastajanje gubic ter preprečujejo izgubo elastičnosti. Prav tako napenjajo kožo in zmanjšujejo otekline. Črni čaj je bogat s tanini, za katere je znano, da imajo antiseptične lastnosti. Vichy Idéalia, gladilna in posvetlitvena krema, je primerna za normalno in mešano kožo in vsebuje izvleček tega odličnega antioksidanta. Fermentirana različica se imenuje kambuča, njena zgodovina pa sega vse do leta 250 pr. n. š., ko so jo ljudje imenovali eliksir nesmrtnega zdravja. Sposobna je razjasniti tudi najbolj utrujeno kožo.
 
Črni čaj

Retinol: globinska nega

Tudi retinol je naravno v naši koži kot derivat vitamina A. Ta snov z leti počasi izginja iz kože, zato jo je dobro dopolnjevati v obliki La Roche-Posay Redermic [R] koncentrirane nege proti gubicam. Seveda se je treba zavedati, da lahko ta snov povzroči večjo občutljivost za sončno sevanje. Če uporabljamo izdelke z retinolom, se moramo zaščititi najmanj s SPF 15. Retinol regenerira celice v spodnjih slojih kože in preprečuje hitro staranje novih celic pri potovanju na površino kože. Zapolnjuje gubice in upočasnjuje čas 😊.
 
Denisa