Najboljši izdelki proti izpadanju las

izpadanje las
 
Izpadanje las je pojav, ki se ga ni treba bati. Naučite se prepoznati vzrok vaših preglavic in izberite primeren postopek, da znova dobite bogate in čudovite lase. Najprej pa si pobližje oglejmo vzroke te kompleksne težave.

Najpogostejši vzroki izpadanja las:

  • Hormonsko neravnovesje (sem sodi izpadanje las po porodu)
  • Genetske predispozicije
  • Sprememba letnega časa
  • Stres
  • Neuravnotežena prehrana

Porod in izguba las

Zelo pogost vzrok za izpadanje las je hormonsko neravnovesje, ki se pri ženskah pojavlja med nosečnostjo, po porodu ali v času po klimakteriju, ko izrazito pade raven hormona estrogena. Preseneti pa nas lahko tudi v primeru izrazitih nihanj v telesni masi. Ni se vam treba bati – prihaja namreč do izgube tistih las, ki so bili v podaljšani fazi rasti.  Ta pojav je povsem naraven in k sreči le začasen.

Stres, sprememba letnega časa, neuravnotežena prehrana

Če vaši lasje izpadajo, je to zato, ker se lasni mešiček ni dovolj zakoreninil v poškodovanem lasišču. Vzroki teh težav so lahko različni. Najpogosteje gre za stres, ki se mu na žalost danes težko izognemo. Zato se je treba naučiti z njim živeti tako, da ne bo škodil našemu duhu in telesu. Najučinkovitejše sredstvo v boju proti stresu je pravilna kombinacija sprostitve, gibanja in kakovostne prehrane. Nenazadnje lahko nezdrava prehrana sama po sebi povzroča izpadanje las. Tako lasje kot celo vaše telo bodo hvaležni z beljakovinami bogati prehrani. Dobro stanje lasišča lahko podprete tudi z dodatki cinka, vitamina B ali silicija. Sezonsko izpadanje las je običajno spomladi in jeseni ter praviloma traja okoli šest tednov.  V tem primeru se je treba zavedati, da se bo gostota las postopoma obnovila. 
 
izpadanje las

Skrbite za svoje lase

Prva točka preprečevanja izpadanja lase je skrb za lasišče. Lasje bolj izpadajo, če so slabo »zakoreninjeni« v lasišče. Osnova nege proti izpadanju las je intenzivna lasna kura z visoko vsebnostjo učinkovin; običajno je tritedenska. Naš nasvet je kura proti izpadanju las Vichy Dercos Aminexil Clinical 5, ki med drugim krepi zakoreninjenje lasne korenine v kožo in je hkrati nežna do občutljive kože. Na voljo je v dveh različicah, za ženske in za moške.
kura proti izpadanju las
Ker oslabeli lasje zahtevajo nego, vedno priporočamo uporabo celotne zaokrožene serije izdelkov, ki bo poskrbela za vaše lase od korenin in jih bo okrepila. To pomeni šampon, balzam ali masko, ki bodo vaše lase zaščitili pri vsakodnevnih obremenitvah. Sredstva s silikoni in sulfati seveda ne pridejo v poštev, saj po nepotrebnem obremenjujejo lasišče. Preizkusite šampon za krepitev las Vichy Dercos Energising, ki ohranja voljnost in elastičnost tkiv pri lasnih koreninah. Med ostalimi primernimi šamponi za vsakodnevno uporabo priporočamo na primer Ducray Anaphase, Klorane Quinine z izvlečkom kininovca (Chinchona) ali La Roche-Posay Kerium, ki poleg hranjenja lasnih čebulic zavira tudi nastajanje mikrobnih vnetij.
kura proti izpadanju las
Do svojih las se obnašajte obzirno. Bodite pozorni na sušenje s prevročim zrakom, barvanje, likanje in spenjanje v čop. Te dejavnosti sicer nimajo neposrednega vpliva na izpadanje, vendar je njihova posledica lahko lomljenje in krhkost. Eden od načinov podpore rasti je lahko tudi masaža lasišča. Ne izpustite tega prijetnega opravila in mu posvetite čas ne le pri frizerju, ampak tudi v lastni kopalnici. Vaši lasje bodo tej negi hvaležni, vi pa boste znova lahko ponosni na svojo okrepljeno pričesko!
 
Denisa