Najboljši kodralniki za lase: Top 5 za vsako priložnost!

Najboljši kodralniki za lase
 
Dober kodralnik vam na laseh ustvari najbolj romantične kodre, pa tudi najbolj elegantne valove. Kako pa izbrati takega, da boste šli od doma s ponosno dvignjeno glavo, ne pa z neželenim „messy lookom“ namesto s simetrično zibajočih se kodrčkov? Izberite svojega kralja lepih las prav zdaj!

Kako izbrati kodralnik za lase

Obstaja veliko čudovitih kodralnikov za lase, torej si je treba preprosto izbrati takega, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Vam bolj koristi kodralnik za valove, kodralnik za kratke lase, kodralnik za kodre ali pa celo kodralnik-sušilnik? Svetovali vam bomo, katerega izbrati, predstavili pa vam bomo tudi najboljše kodralnike za lase v svoji kategoriji. Najprej pa se vprašajte:

Želim majhne kodrčke ali velike valove?

Da bi kodralnik ustvaril drobne obročke in lepo uredil kratke lase, bi morala njegova glava meriti do 1,9 centimetra. Kodralnik z večjim premerom pa je idealen za večje valove in daljše lase.
 
Naš NASVET: Imate kratke lase ne gre vam za kodre, temveč želite večji volumen? Tudi za vas je primeren kodralnik za velike valove.

Imam krhke ali močne lase?

Pri poškodovanih in krhkih laseh se praviloma izkaže kodralnik s keramično površino, z močnimi pa se boljše znajde titanova.
 
Nikakor ne pozabite, da:
  • Poškodovane in krhke lase lahko izpostaviti samo temperaturi do 150 °C.
  • Tanki lasje zmorejo največ 170 °C.
  • Močni lasje zmorejo do 200 °C, togi in neobvladljivi pa tudi 240 °C.

Sem začetnica ali sva s kodralnikom že dolgo prijatelja?

S kodralnikom šele začenjate? Najlažje bo rokovanje z avtomatskim kodralnikom. Mogoče ga poznate pod izrazom samonavijalni kodralnik ali samovrtljivi kodralnik, zagotovo pa vam bo šlo tudi s klasičnim kleščastim kodralnikom. Več spretnosti zahteva na primer konični kodralnik za lase. Če pa se z njim naučite delati, boste za nagrado dobili najbolj naravne kodre na svetu!
 
Če na to vprašanje odgovor že imate, je čas, da od blizu pogledamo nekatere tipe in vam predstavimo naš izbor.

5 najboljših kodralnikov za lase

Avtomatski kodralnik

Kodralnik za kodre z motorčkom vaše lase navije sam, ko konča, vas obvesti, da je kodrani pramen las popolnoma urejen. Zanj je treba sicer odšteti več denarja kot za ostale, vendar vam za navijanje las ni treba nič delati. Najboljši kodralnik za lase „avtomat“ je BaByliss PRO Curling Iron MiraCurl 2665E s keramično površino, pri katerem je mogoče nastaviti 3 različne smeri navijanja.
 
Avtomatski kodralnik

Kleščast kodralnik

Med klasičnimi kleščastimi kodralniki je po našem mnenju najboljši kodralnik za lase Remington Pro Curl Soft CI6325. Njegova glava ima univerzalni premer 2,5 cm, površina pa v sebi kombinira lastnosti keramike in turmalina skupaj z ionizacijsko tehnologijo, ki omogoča gladek zdrs las. In njegova druga prednost? Uporabite ga lahko takoj!
 
Kleščast kodralnik

Konični kodralnik

Remington Pearl CI95 razpolaga z ultra gladko keramično površino z vsebnostjo prahu iz pravih perl. Zaradi njegove zožene oblike enostavno naredite naravne kodre, ne da bi si lase polomili ali uničili. Se vam mudi na zabavo in si morate lase urediti „ASAP“? Všeč vam bo funkcija Turbo Boost, ki kodralnik hitro ogreje na najvišjo možno temperaturo.
 
Konični kodralnik

Toplozračni kodralnik

Kodralnik-sušilnik za lase je posebna vrsta, ki v sebi kombinira prednosti kodralnika in sušilnika. Priporočamo Braun Satin Hair 5 – AS 530, ki je primeren za dnevno uporabo. Vgrajen ima parni sistem, tako da lasem med urejanjem daje potrebno vlaženje, vi pa ste lahko stoprocentno prepričani, da las ne boste presušili.
 
Toplozračni kodralnik

Kodralnik za trojne kodre

Fiktiven hibrid med vsemi tipi je kodralnik za trojne kodre BaBylissCurlersEasyWaves s titanovo-keramično površino, s katerim poleg vihrajočih boemskih valov z lahkoto naredite tudi bolj nevsiljivo frizuro z urejenimi drobnimi valovi à la igralka iz črno-belih filmov 30-ih let.
 
Kodralnik za trojne kodre

Kako pravilno kodrati lase?

  1. Prepričajte se, da so vaši lasje popolnoma suhi in čisti (brez laka, gela za lase ipd.). Izjema je le kodralnik-sušilnik, ki ga lahko uporabite tudi na mokre lase.
  2. Pred samim kodranjem na lase nanesite pršilo s toplotno zaščito.
  3. Začnite kodrati spodnje pramene las. Zgornje zaenkrat pripnite na vrhu glave in jih postopoma sproščajte. Na koncu uredite pramene nad čelom. In je končano! Zdaj zadostuje samo še počakati, da se lasje nekoliko ohladijo. Nato jih lahko fiksirate z lakom.
 
Naš NASVET: Če si želite izrazite kodrčke, oblikujte tanjše pramene, za sproščeni videz pa debelejše.
 
Denisa