Najboljši likalnik za lase. Kako izbrati pravega?

 Najboljši likalnik za lase
 
Dober likalnik za lase je kot dobra prijateljica. Vsak dan vam pomaga najti pravi slog. Nikoli vas ne razočara in vam vedno pomaga biti lepi. Kako izbrati najboljši likalnik za vaš tip las? In kako lase pravilno likati, da se ne poškodujejo?

Kako izbrati likalnik za lase

Ko se odločate, upoštevajte tehnične parametre in razmišljajte o tem, kaj pričakujete od svojega likalnika za lase. Preberite ocene in upoštevajte dejstvo, da ne želite samo dizajnerskega, ampak predvsem kakovosten likalnik za lase. Pred nakupom si odgovorite na nekaj vprašanj:

Klasični ali profesionalni likalnik

Ga boste uporabljali občasno ali vsak dan? Če ga boste uporabljali pogosteje, razmislite o nakupu profesionalne linije, ki je bolj prijazna do vaših las.

Mokri ali suhi lasje

Boste likali suhe lase ali pa potrebujete likalnik za mokre lase? Mokro likanje namreč zahteva posebno tehnologijo, ki ne uničuje vaših las.

Za likanje ali kodre

Naj ima vaš likalnik za lase ozki in dolgi ploščici, s katerima lahko naredite tudi kodre, ali pa kratki in široki, s katerima hitreje dosežete klasično ravnanje las?

Zdravi ali poškodovani lasje

Imate zdrave ali poškodovane lase? Za zdrave lase so primerni skoraj vsi likalniki. Poškodovani lasje pa bodo veseli parnih ali ioniziranih likalnikov ter ultrazvočne tehnologije.

Material likalnika za lase

Naj bo likalnik za lase iz keramike, titana ali teflona? Vsaka površina ima svoje prednosti. Izogibajte se le navadnim kovinskim površinam, saj pri njih obstaja največ nevarnosti za opekline. Keramika se dobro in enakomerno segreje, titan pa je odporen. Dobra izbira so tudi likalniki iz teflona (lasje se ne prežgejo), prav gotovo pa je najboljša kombinacija različnih površinskih materialov, ki se vzajemno dopolnjujejo. Pogosto se dodaja tudi turmalin, ki nevtralizira nastanek statične elektrike.

Parni likalniki za lase: TOP 5

In kakšni so po mnenju nas iz Notina popolni, TOP likalniki za lase? Za vas imamo širok izbor, v katerem bo vsakdo našel kaj zase.

Likalnik za mokre lase

Likalnik BaByliss Stylers I-Pro 235 XL Intense Protect lahko nastavite na šest različnih temperatur, pri čemer z višjimi temperaturami lase zravnate s samo enim potegom. Keramični ploščici sta prevlečeni s tanko diamantno plastjo, ki ju ščiti pred praskami, ob straneh pa je glavnik za česanje. Ionizacija varuje lase pred poškodbami, prav tako pa preprečuje nastajanje statike v laseh. Z njimi lahko likate tudi mokre lase, kar vam bo prihranilo veliko časa.
 
BaByliss Stylers I-Pro 235 XL Intense Protect

Ionizacijski likalnik za vse tipe las

Ionizacijski likalniki so primerni za vse tipe las, varujejo jih pred poškodbami (ionizacijski likalniki namreč ustvarijo negativne ione, ki nevtralizirajo škodljive katione, s tem pa preprečijo lomljenje in izsuševanje las). Likalnik Bio Ionic OnePass 1,5″ je vrhunski likalnik za lase, tudi frizerji ga označujejo za najhitrejšega. Segreje se v 10 sekundah in ob straneh ima poseben Speed Strips za hitrejše likanje in boljši sijaj las. Površine za likanje so obogatene z nanoionskimi minerali, višjo ceno tega likalnika za lase pa upraviči zadovoljstvo ob lepih in sijočih laseh po likanju.
 
Bio Ionic OnePass 1,5″

Parni likalnik za močne in suhe lase

Medtem ko mora običajni likalnik za lase kodraste, krepaste, grobe in močnejše lase večkrat prelikati, moč pare skrajša njihovo likanje. L’Oréal Professionnel Steampod LP7100F0/7PO R je prav gotovo kakovosten parni likalnik za lase s keramičnima ploščicama. Široki sta samo 2,5 cm, kar omogoča tudi navijanje las, ki ostanejo navlaženi in sijoči, moč pare pa lase nahrani. Najpogosteje se parni likalnik za lase uporablja z izdelki s keratinom, v primeru tega likalnika pa imate na razpolago specializirano linijo izdelkov Steampod in tehnologijo Pro-Keratin, ki lase celostno obnavlja.
 
L’Oréal Professionnel Steampod LP7100F0/7PO R

»Hladni« ultrazvočni likalnik za suhe in poškodovane lase

Brazil Keratin Iron Repair ni klasični likalnik za lase, saj ne lika in ne uporablja toplote, ampak zahvaljujoč ultrazvočni tehnologiji lase zdravi. Uporabljate ga lahko tudi za barvanje las. Kako? Lase pobarvajte, splaknite, osušite z brisačo in prižgite ultrazvočni likalnik, s katerim greste skozi čez vsak pramen las trikrat do petkrat. Enako velja, če želite pozdraviti lase s keratinsko masko. Lase je treba še posušiti s sušilnikom, vendar pa vam zaradi sijoče barve in ponovno zdravega videza vaših las malo daljši postopek ne bo odveč. 
 
Brazil Keratin Iron Repair

Potovalni likalnik za lase

Če ste ljubiteljica likanja, boste veseli tudi mini likalnika za lase, ki ga lahko pospravite v trenutno zelo moderno torbico za okrog pasu! Potovalni likalnik Remington On The Go S2880 je velik samo 15 cm, še posebej primeren je za kratke lase ali konice, vendar pa bo kos tudi dolgim lasem – samo malo potrpežljivi morate biti … Hitro se segreje in upoštevano je tudi, da ga bo treba hitro spakirati, zato je njegov sestavni del tudi negorljiv etui. Še niste izbrali? Za dodatne nasvete si oglejte poglavje Likalniki za lase!
 
Remington On The Go S2880

Kako pravilno likati lase

Predvsem bodite zelo pazljivi. Naprave so nastavljene na visoko temperaturo (do 230 °C, čeprav za optimalno velja temperatura okrog 190 °C), zato si lahko opečete lase, pa tudi lasišče, ušesa in roke. Zaradi lastne varnosti izberite likalnik za lase z nedrsečim ročajem. Ker vsi likalniki za lase pri likanju še vedno nimajo hladne konice, so na razpolago zaščitne termo rokavice (npr. Cera Styling), odličen pa je tudi vrtljivi kabel, ki se ne zapleta.
 
In kar je skoraj najbolj pomembno: pazite, da si ne zažgete las! Uporabljajte zaščitna pršila (najmanj obremenjujejo lase) ali kreme in olja, ki jih nanesete na počesane lase ne samo pred likanjem, ampak tudi v primeru kodrov ali pogostega sušenja. Poleg tega, da dobro ščitijo lase, pomagajo pričesko na koncu dobro utrditi in lase zgladiti ter jim dodati sijaj. Izberete jih lahko v poglavju Zaščita las pred visoko temperaturo.
 
Lase likajte brez laka, vedno dobro razčesane in po manjših pramenih. Pozor, redno (ko se likalnik za lase ohladi) brišite stranske dele s krpico, saj se bo v nasprotnem primeru na njih kopičila umazanija ...
 
Avtor: Jana P