Najboljši poletni parfumi: Kako izbrati svojega?

Najboljši poletni parfumi
 
Ko sem iskala spomladanske novosti med parfumi, so bile to predvsem cvetlične dišave, v katerih je prevladovala vrtnica. Seveda te dišave sodijo tudi v poletje, vendar so poletni parfumi vseeno malce drugačni: sočni, sadni in sveži kot vetrič. Izberite med preverjenimi dišavami in novostmi. Zase in zanj!
 
Če iščete parfum, vam svetujemo, da si premislite, saj poleti bolj priporočamo toaletno vodo. Pri parfumu je namreč koncentracija esence med 15 in 20 %, pri toaletnih vodah pa med 5 in 15 %. Zato so to načeloma lažje dišave, ki trajajo enako dolgo. Seveda na to vpliva tudi njihova sestava. V toaletni vodi v ospredje silijo zgornji (sadni ali zeliščni) toni, medtem ko pri parfumu najbolj uživate v srčnih in sadnih tonih (začimbe, lesni toni). Tudi zato se lahko zgodi, da preizkusite tako parfum kot toaletno vodo iste dišave, ki si bosta zelo podobna, ne bosta pa enaka … Zdaj je jasno, zakaj!

POLETNE DIŠAVE ZA ŽENSKO IN UNISEX DIŠAVE

S plaže

Že leta 2001 je ustvarjalcem uspelo v dišavo Dolce & Gabbana Light Blue vplesti vzdušje Sredozemskega morja. Je osvežilna, zapeljiva in zelo gladka dišava in še vedno sodi med najbolj prodajane! V podoben repertoar sodi tudi večna dišava Davidoff Cool Water Woman …

Sladko-cvetlična

Dišava Marc Jacobs Daisy Love Eau So Sweet je v primerjavi s tem popolnoma nova in kot ustvarjena za vroče dni. Zrele maline ali robide, marjetice… sama ženstvenost, kamorkoli pogledaš! Morda pa preizkusite še eno cvetlično novost, dišavo Armani Light di Gioia?

Limonin gaj

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri je zaenkrat najbolj sveža dišava, kar si jih lahko predstavljate. Sočne pomaranče, mandarine in limona vas primejo in vas ne izpustijo več. Pozor, je UNISEX!!! Enako kot stara dobra dišava Calvin Klein CK One ali Tom Ford Neroli Portofino iz kategorije nišnih parfumov.

POLETNI PARFUMI ZA MOŠKE

Lagodno začinjeni

Posebej za letošnje poletje je bil zasnovana dišava Calvin Klein CK One Summer 2019. Res je uspela! Koriander z matcha je v družbi bergamotke in mandarine prijetno lagoden ... Že omenjeni agrumi z zelišči pa prodrejo tudi v Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Blanc.

Primorski vetrič in dišava divjine

Dišava Paco Rabanne Invictus dolgo traja. V trenutku, ko jo samo povohate, vas odpelje k morju, v globine oceana. Če pa želi vaš soprog kaj popolnoma drugega, mu pokažite Davidoff Wild!, ki zagotovi odlično dišeče potovanje v divjino!
 
P.S.: Še več vonjavih navdihov, ideje za poletne parfume in toaletne torbice najdete v kategoriji Poletni parfumi!
 
Denisa