Najboljši sušilniki za lase: katere se splača kupiti?

Najboljši sušilniki
 
Kaj je nepogrešljivi del vsake kozmetične opreme? Sušilnik za lase, seveda! A ne glede na to, ali lase s fenom sušite vsak dan ali le enkrat na teden, morate misliti na njihovo zaščito. Ta se začne prav z izbiro kakovostnega sušilnika za lase. Kaj morate vedeti pred nakupom? Korak za korakom vam bomo svetovali, kako izbrati najboljši sušilnik za lase!

Kako izbrati sušilnik za lase

Če boste izraz sušilnik za lase vnesli v brskalnik, se vam bo verjetno kar zvrtelo v glavi zaradi neštetih različnih zadetkov – oblik, velikosti, barv in nerazumljivih številk – ki se bodo pojavili na zaslonu. Najprej morate torej premisliti, kaj od sušilnika za lase sploh želite. Potem bo iskanje bolj usmerjeno in tudi bolj uspešno! Na začetku vam lahko pomaga osnovna delitev po namenu: na domače, profesionalne in potovalne sušilnike za lase.
 
Naslednji zelo pomemben dejavnik je gotovo moč. Večja kot je, hitrejši bo tok zraka v sušilniku za lase in krajši čas, potreben za sušenje las. Zato izberite pripomoček z močjo, ki bo zadostovala, da lasje ne bodo predolgo izpostavljeni prekomerni vročini. Zadoščati bi morala moč 1400 ali 1800 W, za zelo goste lase pa je lahko boljša izbira tudi moč nad 1800 W. Pri pripomočkih z močjo 2000 W in več gre praviloma že za profesionalne sušilnike za lase.
 
Pomembna je tudi možnost nastavljanja temperature. Zakaj? Če imate goste in močne lase, vam bo prav prišla višja stopnja, da ne boste las sušili cel dan. Za nežne in krhke lase pa so idealne nižje temperature, da se kar najbolj omeji možnost njihovih poškodb. Torej: tanjši kot so lasje, nižja mora biti temperatura. 

Material je pomemben

Čeprav sušilnika ne prislanjamo tako blizu k lasem kot na primer likalnik, vam bodo vaši lasje hvaležni za izbiro bolj kakovostnega materiala.
 
Grelna telesa v sušilniku za lase so lahko iz kovine, ki je cenejša in neenakomerno oddaja toploto. Nežnejše sušenje bo vašim lasem privoščil turmalin, če pa si želite še bolj varnega urejanja las, ki ne škoduje njihovi strukturi, izberite keramiko. V kategoriji izdelkov za profesionalno uporabo bo najboljši sušilnik za lase verjetno tisti iz titana, in sicer zaradi lahkosti materiala, ki vam bo olajšala celodnevno delo.

TOP 5: Najboljši sušilniki za lase!

Ste že razmislili, kaj želite, in ste pripravljeni na nakup sodelavca, ki vam bo pomagal poskrbeti za čudovite lase? Odlično! Oglejte si naš TOP izbor, ki vam bo pomagal najti najboljši sušilnik za lase prav za vas.
 
Kot dobra osnovna izbira se bo izkazal BaByliss Rose Blush 2200 5337PRE, ki je čudovite rožnate barve in hkrati nežen do vaših las. Omogoča enostavno uravnavanje moči in temperature, z njegovo pomočjo pa bo pričeska urejena, kot bi mignil!
 
Če je zjutraj pri vas običajno norišnica, vam bo gotovo ustrezal sušilnik za lase Rowenta Beauty Powerline CV5090F0. Osupnil vas bo z močjo 2300 W, po zaslugi katere bodo lasje suhi res v trenutku. Ker je opremljen z mrežico s keramično površino las hkrati ne bo preveč izčrpal in bo poskrbel za njihov čudoviti sijaj.
 
Naslednji resnično kakovosten sušilnik za lase je gotovo Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Opremljen je tako z mrežico s keramično površino kot s funkcijo ionizacije. Kot sušilnik z ionizatorjem  v lase pošilja negativno nabite ione, ki zapirajo njihovo povrhnjico. Vaši lasje bodo tako bolje zaščiteni pred vročino in zato bolj navlaženi ter sijoči. In še dodatna prednost? Zaradi boljše navlaženosti se boste lahko poslovili tudi od krepastih las!
 
V kategoriji profesionalnih sušilnikov z ionizatorjem vam lahko priporočimo tudi sušilnik Valera Swiss Metal Master 2000 Ionic. Gotovo boste navdušeni nad njegovim zmogljivim motorjem in močnim tokom zraka kot tudi nad varnostnim termostatom, ki pripomoček samodejno izklopi v primeru pregretja. Pri oblikovanju pričeske vam bo v veliko pomoč tudi ozka šoba.
 
Izjemno lahek in tih sušilnik za lase Parlux Alyon Ceramic & Ionic je prav tako opremljen s funkcijo ionizacije. Čeprav ga lahko uvrstimo med pripomočke za profesionalno uporabo, gremo stavit, da vas bo najbolj pritegnila velika izbira barvnih različic. Katera bo najbolje videti v vaši kopalnici?

Pravilno sušenje las

Čeprav je izbira ustreznega pripomočka osnovni pogoj za uspeh, pa to nikakor ni vse. Da bo pogosto sušenje s sušilnikom za lase manj naporno, lahko poskrbite tudi s številnimi drugimi malenkostmi. Kako?
  • Po umivanju lase nežno osušite z brisačo in jih nikar ne drgnite, da se ne bodo po nepotrebnem vozlali ali lomili.
  • Če jih želite takoj posušiti, za katerokoli nego brez spiranja nanesite zaščito za toplotno obdelavo.
  • V prvi fazi sušenja izberite srednjo ali višjo temperaturo, da iz las spravite vlago.
  • Ko bodo lasje vsaj nekoliko bolj suhi, vzemite krtačo in lase razčešite.
  • Nato jih razdelite v pramene in jih sušite pramen za pramenom glede na to, kakšno pričesko želite ustvariti. Začnite s spodnjimi lasmi in se pomikajte proti vrhnjim.
 
Nedvomno je pomembno tudi dejstvo, da je način sušenja las odvisen od tipa las. Postopek je nekoliko drugačen pri sušenju kodrastih las, denimo, pri katerih vam bo gotovo zelo prav prišel sušilnik z difuzorjem.
 
Denisa