Najslabši nasveti za lepoto

Ženske hrepenijo po lepoti že od nekdaj. Obstajajo številni miti in bizarni nasveti o tem, kako biti najlepša. Nekatere metode lahko naredijo več škode kot koristi. Katere so najpogostejše?

koža
 
Obraz najbolje čisti voda in milo

Časi, ko so ženske vsak večer umivale obraz s pomočjo navadnega mila in vode so že davno minule! Navadno milo je za občutljivo kožo obraza preveč agresivno in jo zelo izsuši in poruši njen naravni pH. Prav tako pretirano umivanje obraza z vodo prispeva k dehidrirani koži. Navadno milo zato uporabljajte samo za umivanje rok. Za temeljito čiščenje in odstranjevanje ličil uporabljajte izdelke za čiščenje obraza, ki so namenjeni  posebej za ta namen.

Zobna pasta zdravi akne

Morda ste že slišali nasvet, da zobna pasta pomaga proti aknam. Zobne paste vsebujejo različne abrazivne sestavine, kot sta kalcijev karbonat ali cink, ki akne posušita. Zobne paste hkrati vsebujejo fluor ali mentol in lahko akne neprijetno razdražijo. Zato zobno pasto v nobenem primeru ne uporabljajte na akne in namesto tega uporabljajte izdelke, ki so namenjeni posebej za zdravljenje aken.

oblicej 2

Maska za obraz čez noč

Ste že kdaj slišali mnenje, da če pustite masko delovati dlje, bodo njeni učinki bolj vidni. V tem primeru gre spet za mit, ker sestavine, ki jih vsebuje maska, potrebujejo za absorpcijo v kožo maksimalno 5-30 minut. Če pretiravate z dolžino učinkovanja in masko na obrazu pustite na primer čez noč, vam grozi zjutraj precej neprijetno draženje, pordelost ali ekstremna suhost kože. Zato vedno upoštevajte postopek, ki je naveden na embalaži maske.  

Lak za lase fiksira ličenje

Nekateri ​​nasveti o tem, kako izboljšati ličenje so res zelo izvirni, v mnogih primerih si lahko naredite več škode kot koristi. Med takšnimi nasveti je na primer uporaba laka za lase za fiksiranje ličil. Takšen poskus vam lahko povzroči hudo alergijsko reakcijo, pordelost in draženje. Lak je tudi zelo lepljiv, kar zagotovo ni prijetno. Za fiksiranje make-upa raje uporabite izdelke za fiksiranje, kot so na primer podlage

 oblicej 3

Mehčalec namesto balzama

Neke čudne nasvete lahko najdete tudi v negi las. Morda ste že kdaj slišali, da balzam za lase lahko nadomestite z mehčalcem. To je resnična napaka, ker ima mehčalec kemično sestavo in če ga uporabite za lase, jih lahko poškodujete. Pri stiku z občutljivim lasiščem je tudi riziko močne alergijske reakcije kože.

Kajenski poper spodbuja rast

Pekoče začimbe izboljšujejo krvni obtok v koži. Na osnovi tega dejstva se je pojavil nasvet uporabljati pekoč poper neposredno na lasišče in s tem spodbuditi rast las. Uporaba pekočega popra tudi povzroči bolečo pordelost in srbenje. Nastalo draženje lasišča uniči naravno pH, kar lahko negativno vpliva na kakovost in rast las. Z vašimi  lasmi raje ne eksperimentirajte in rast las podprite s hrano bogato z vitamini, nežno masažo glave ali s pomočjo kakovostnih izdelkov za rast las.