Nasmeh, prosim: Najboljše belilne paste za zobe

Najboljše belilne paste za zobe
 
S sijočim nasmehom pri pogovoru marsikaj dosežete, pogosto tudi brez besed. V njem je namreč skrito potrebno zaupanje vase. Kaj pa, če obarvanost vašega zobovja ni idealna? Pomagale vam bodo belilne zobne paste! Izbrali smo najboljše paste za beljenje zob in predstavili vam bomo njihove prednosti.

Kakšna obarvanost zob je običajna?

Nobeno zobovje ni naravno snežno belo. Sodobna stomatologija razlikuje tri osnovne barve glede na odtenek zobovine (druge plasti zob): rumeno, sivo in rjavo. Kako izrazita je barva, določa v veliki meri debelina sklenine (prva plast zob), skozi katero se sveti zobovina. Izboljšati pa se da marsikaj: za osnovni odtenek je sicer kriva genetika, vendar pa lahko neželeno obarvanje povzročijo tudi kajenje, nepopolna zobna higiena ali pitje kave in rdečega vina.

Belilna zobna pasta: odlična rešitev!

Nepopolno očiščene zobne obloge vase vpijajo barvila iz jedi in pijač, kar lahko obarvanost zob poslabša za kar nekaj odtenkov. Če hrepenite po spremembi, se je treba najprej naučiti pravilno tehniko čiščenja zob. Redna in skrbna domača nega s pastami za beljenje zob lahko pričara spremembo v nekaj tednih. Pred intenzivnim beljenjem pa bi moral biti na vrsti posvet s stomatologom. Z neprimerno nego si namreč namesto sijočega nasmeha „izprosite“ poškodbe zob in dlesni ...

Kaj vsebujejo belilne zobne paste?

Paste za beljenje zob odlično delujejo predvsem zaradi vsebnosti abrazivnih sestavin, ki prisotne pigmente nežno brusijo – to pa je popolnoma neprimerno na primer za občutljive zobe. Z beljenjem pomagajo tudi encimi, aktivno oglje (črna zobna pasta) ali peroksid, ki se uporablja pri ambulantnem beljenju. Najboljša belilna pasta bi morala kar se da dobro odstranjevati pigmentne madeže, vendar čim manj poškodovati sklenino. Vsakim zobem pa ustreza kaj drugega.

Izbiramo za vas: Najboljše zobne paste za beljenje zob

  1. Opalescence Whitening

Odlična belilna pasta z nizko abrazivnostjo Opalescence Whitening z zob nežno odstrani površinske madeže, zaradi česar boste imeli že v enem mesecu kar za 2 odtenka bolj bele zobe. Vsebuje tudi natrijev fluorid, ki pomaga krepiti zobno sklenino in podpira celotno zdravje ustne votline.
  1. Swissdent Extreme

Mikronizirani kalcijev peroksid, vsebovan v intenzivni belilni zobni pasti Swissdent Extreme, razbarva pigmente na površini zob in na neravnih delih zobne sklenine. Pri zunanji obarvanosti delujeta tudi naravna sadna encima papain in bromelain, za zdrave dlesni pa poskrbi dodatek koencima Q10. Po našem mnenju palec gor!
  1. My White Secret Toothpaste Classic Mint

Set nege za sijoče bele zobe My White Secret Toothpaste Classic Mint lahko zavijete kot darilo, vendar pa mislimo, da si ga boste raje pustili :-). Vsebuje namreč usklajeno dvojico – posebno dnevno in nočno belilno pasto za zobe. Jutranja nega deluje kot antioksidant in ščiti zobe pred nastankom madežev od hrane in pijače, medtem ko večerna nega blago beli zobe s črnim ogljem in čez noč krepi zobno sklenino.
  1. White Pearl NanoCare Whitening

Zlati zobje? Niti pod razno. Kaj pa negovanje zob z zlatom? Zobna pasta White Pearl NanoCare Whitening vsebuje nanodelce 24-karatnega zlata, s pomočjo katerih ustna votlina ostaja sveža in zdrava. Za sijoč nasmeh poskrbi učinkovito aktivno beljenje zob s črnim ogljem, sklenina pa se bo remineralizirala po zaslugi propolisa in izvlečkov zelenega čaja.
  1. MEDIBLANC Dental Care White Time Set

Darilni set zobne nege za sijoče bele zobe MEDIBLANC Dental Care White Time Set vsebuje kar tri edinstvene belilne zobne paste. V vseh boste našli 100% naravni mineral hidroksiapatit, ki vidno beli zobe, ne da bi nanje deloval abrazivno. Ena je obogatena še z izvlečki iz kamilice in žajblja, kar pomaga čvrstiti in pomirjati dlesni. Če se torej zanašate na moč narave, je to prava izbira!
  1. My Magic Mud Activated Charcoal

Črna belilna zobna pasta z aktivnim ogljem My Magic Mud Activated Charcoal učinkovito odstranjuje neželeno pigmentacijo in obenem temeljito očisti zobe. Njena sestava na naravni osnovi brez fluora poskrbi tudi za detoksikacijo ustne votline, pepermintov okus pa dolgotrajno podpre svež dah.
 
Ste izbrali ali imate za nas drug namig za še bolj sijoč nasmeh? Ne pozabite ga deliti z nami.
 
Denisa