Nazaj v osemdeseta: Nasveti za make-up, ki še danes delujejo

ličenje
 

Retro moda in retro kozmetični nasveti nikoli ne bodo prenehali biti trendovski. Je pa včasih težko prepoznati, kaj je še vedno v modi in kaj že velja za neokusno. Moda 80. let je dober primer nečesa, kar se ob pogledu nazaj zdi zelo pretirano v vseh smereh. Moderen make-up in moderni stili so danes veliko bolj naravni. Zakaj torej ne bi v današnji čas vnesli malo stila osemdesetih?

Naj vas ne bo strah, potrebnega je le malo poguma in spretnosti. Preizkusite katerega od naših nasvetov in zagotovo vam bo uspelo pričarati make-up, ki vam ga bodo vsi zavidali. Ravno zato vam predstavljamo najbolj vroče trende ličenja in pričesk 80. let.

Barvito in poudarjeno senčenje oči
 
Za senčila 80. let, pa naj bodo v mavričnih ali fluorescentnih barvah, sta značilni izrazita barva in oblika. Bolj plastičen videz osemdesetih lahko dosežete s kombiniranjem treh barv. Prvo barvo uporabite na spodnjem delu veke, vse do gube. Začnite s poševnim slojem barve, ki ga zaključite tik nad očesno gubo. Na koncu nanesite tretjo barvo vzdolž obrvi.
 
Dodaten nasvet: Za večji učinek lahko barve povlečete do notranje strani nosnega korena na obeh straneh. Primer si oglejte na sliki.
 
 
Ta rezultat lahko dosežete s paleto senčil za oči AFFECT Provocation, ki vsebuje 10 izrazitih senčil za oči, s kolekcijo senčil za oči „Hypnose“ znamke Lancome ali s paleto NYX Professional Makeup, ki obsega 6 barv.
 
Črtala za oči in senčenje okoli oči
 
Črtala za oči so bila vedno nepogrešljiv dodatek vsakega make-upa, toda v 80. letih je bilo še posebej trendovsko dopolnjevanje le-teh s kontrastnim senčenjem pod očmi. Z uporabo tekočih črtal za oči ali svinčnika lahko ta rezultat dosežete tako, da obarvate notranjo stran zgornje in spodnje veke. Barvo nato še dodatno poudarite s senčili za oči v usklajenem odtenku.
 
Za zaključni dotik je potrebno dodati še zadimljeno senčilo pod očmi. To mora biti usklajeno z osnovno barvo senčila za oči, ki ste ga uporabili na zgornji veki. Črtalo pa mora biti kontrastno, da bi bil rezultat kar najbolj izrazit. Na spodnjo stran vek nežno dodajte naslednjo barvo tako, da se bodo njeni robovi postopoma izgubili v koži.
 
 
Odlično izbiro svinčnikov za senčenje v bogatih barvah obsega „Expression“ znamke Maybelline ali pa „Quickliner“ znamke Clinique.
 
Bogatejše obrvi
 
Goste in bogate obrvi sodijo med najbolj ikonične vidike 80. let, ki so svoj čar ohranili do danes. Uporabite krtačko stare maskare in oblikujte obrvi v želeno obliko. Nato vzemite poševno prirezan čopič in z nanašanjem senčila, ki odgovarja barvi obrvi, poudarite njihovo obliko ter zapolnite vsa šibka mesta. Na robovih nato obrvi rahlo podaljšajte.
 
 
Preizkusite set svinčnika 2 v 1 in gela za obrvi iz kolekcije „Brow Fantasy“ znamke Revlon. Priporočamo tudi senčilo za obrvi znamke Catrice, poimenovano „Prime and Fine“.
 
Ekstravagantno rdečilo
 
Eden najbolj kontroverznih trendov ličenja 80. let je bila zelo pogumna uporaba rdečila. Danes se temu videzu bližata trenda „highlighting“ in „strobing“, pri katerih se uporabljajo lesketajoči odtenki za poudarjanje lic. Dobro deluje kombinacija rožnatega, breskovega in rumenega rdečila, ki jih nanesete postopoma v slojih tako, da bo najtemnejši odtenek osnovna barva za konture.
Najlepši izdelek za ustvarjanje tega videza je nedvomno „Cheek Palette“ znamke Nars kot komplet, ki vsebuje rožnati, breskov, koralni in rumeni odtenek. Nekoliko modernejša različica pa je pudrasto rdečilo „Le Prisme“ znamke Givenchy z mešanico 4 rožnatih odtenkov.
 
Pričeske 80. let
 
Pričeske 80. let so v vseh pogledih kljubovale vsemu, kar je do takrat veljalo za tradicionalno in normalno. Svetu so vladale trajne, kodri in frizure, ki danes skorajda nikogar več ne očarajo.
 
Nekatere ženske pa so se ponašale s supermodernimi pričeskami, ki ostajajo priljubljene do danes. Ena od njih je kombinacija obritih las ob strani glave in bogato oblikovane pričeske zgoraj. Izberete lahko elegantnejše poševno striženje ali pa povečate volumen za bujnejši in bolj prefinjen videz.
 
 
Ključni izdelek za zagotovitev čudovitega volumna las je „Big Sexy Hair Blow Dry Volumizing Gel“ znamke Sexy Hair. Vaša pričeska bo zdržala dlje s pomočjo močnega laka za lase, kot je denimo „Silhouette Super Hold“ znamke Schwarzkopf Professional.
 
Znamenje kot modni dodatek
 
Od trenutka, ko je na sceno stopila Marilyn Monroe, so začele ženske po celem svetu hrepeneti po tem nekoliko netradicionalnem detajlu. Če ste uporniško ali nostalgično razpoloženi, si ob ustnicah narišite majhno znamenje.
 
Poskusite črtala za oči „Automatic“ znamke Brische, s katerimi je delo enostavno in hitro.
 
Neonski lak za nohte
 
Laki za nohte se neprestano razvijajo, njihova glavna naloga pa je, da odražajo vaše razpoloženje. Pričarajte to poletje malo nostalgije s klasičnim neonskim lakom za nohte iz 80. let. Nič vas ne bo spravilo v poletno razpoloženje tako kot neonska manikira!
 
Lahko poskusite kolekcijo Dermacol Neon.
 
 
Denisa