Nič več akutne faze atopičnega ekcema in ekstremno izsušene kože!

Atopični ekcem ali atopični dermatitis je kronična vnetna bolezen kože. Koža atopičnih bolnikov ima nizko vsebnost lipidov in zato povzroča nadležno srbenje in rdeče madeže.

atopija

Če želimo pomiriti srbenje kože je potrebno obnoviti pregradno funkcijo kože, ki je poškodovana.

Ali ste vedeli, da ...

50 milijonov Evropejcev trpi zaradi atopijskega dermatitisa.

Pojavnost te bolezni se je v teku 50 let v zahodnih državah podvojila.

70 % bolnikov ima to bolezen v družini.

Atopijski ekcem moti 2 od 10 otrok.

Bolezen se pojavi po tretjem mesecu starosti in traja več let, včasih do odraslosti.

85 % primerov se pojavi pred petim letom starosti.

58 % otrok z atopičnim dermatitisom ima moten spanec.

Kaj povzroča atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis je posledica kršitve pregrade kože, zaradi katere prodrejo dražeče snovi in alergeni v kožo. To povzroča izrazito izsuševanje kože. Suha koža se nato lušči, kar povzroča srbenje in nato praskanje. Praskanje posledično vodi do poškodbe pregrade kože. Ta »začarani krog« se imenuje atopijski cikel, ki se nikoli ne konča, če za kožo ne skrbimo pravilno.

Ali je atopijski dermatitis vedno isti?

Ne, intenzivnost bolezni se spreminja. Za atopijski dermatitis sta značilni dve fazi: akutna (znana tudi kot izbruh) in neakutna. Akutna faza: lahko se pojavi vnetje, srbenje, kraste, gnojenje itd. V neakutni fazi je tipična ekstremno suha koža. Ta faza je tudi neprijetna, ampak še vedno boljša od prve faze.

Kaj povzroči akutno fazo?

Akutno fazo povzročijo zunanji dejavniki, kot so prah, cvetni prah, pripravki za pranje in zelo suh zrak.

Kako zdraviti atopični dermatitis?

Najprej je potrebno odstraniti glavni vzrok – torej kršitev bariere kože, kar vodi do zmanjšanja njene zaščitne funkcije. In tudi zmanjšanje srbenja in s tem prekinitev atopijskega cikla.

To se lahko doseže z uporabo primernih izdelkov z učinkom proti draženju. Pomirjenje se lahko doseže z uporabo olja za kopel, ki ščiti kožo pred škodljivimi učinki trde vode in skupaj z uporabo vlažilnih izdelkov, ki se borijo proti suhi koži, jo pomirjajo, zmanjšujejo srbenje in hkrati pomagajo obnoviti hidrolipidni film. Ta dnevna rutina je priporočljiva skozi vse leto – ne samo med akutno fazo, ampak tudi v času miru.

Mikrobiom – nepogrešljiv »partner« za našo kožo

Ali ste vedeli, da mikrobi in bakterije niso vedno škodljivi za našo kožo, so sestavni del njene zaščite. Ta naravna mikroflora - znana kot mikrobiom – ščiti našo kožo pred zunanjimi vplivi in preprečuje vnetja in kožne izpuščaje, kot so atopijski dermatitis.

Pomembna ugotovitev laboratorija La Roche-Posay je: Mikrobiom je delno odgovoren za atopijo, enako kot kožna pregrada. Za dolgotrajno zdravljenje atopije je torej potrebno ne le obnoviti kožno bariero, ampak tudi uravnotežiti mikrobiom. Dobra novica je, da se za razliko od genetske dediščine mikrobiom lahko modificira. To odpira nov pogled na zdravljenje atopije, ki ga blagovna znamka La Roche-Posay odraža v razvoju svojih izdelkov za ekstremno suho do atopično kožo serije Lipikar.

La Roche-Posay Lipikar Inovacija La Roche-Posay za kožo nagnjeno k atopiji

Za nego kože nagnjene k atopiji je namenjena posebna serija La Roche Posay Lipikar. Lipikar je serija izdelkov za nego in higieno, ki ni namenjena samo za odrasle, ampak tudi za otroke in dojenčke. Ta serija ponuja rešitve za normalno, suho, zelo suho za atopično kožo. 20 let izkušenj v negi telesa in pri zdravljenju atopične kože so dokazale svojo učinkovitost v številnih kliničnih študijah. Pripravki Lipikar so znani po njihovi optimalni toleranci zahvaljujoč minimalistični sestavi z nevtralnim pH, brez dišav, parabenov, barvil in mila.

Suha koža – otroci in odrasli

Higiena

LIPIKAR SURGRAS – Kremasti gel za prhanje proti suhosti kože, brez mila. Nežni čistilni pripravek brez mila in parabenov. Pomaga obnoviti bariero kože in koži dodaja lipide med prhanjem. Lahko se uporablja tudi za kopel. Obogaten je z 10 % koncentrata, ki koži vrača lipide in Niacinamid. Pomaga obnoviti bariero kože in dopolniti lipide med prhanjem.

Zelo suha in atopična koža – dojenčki, otroci in odrasli

Higiena

LIPIKAR SYNDET – kremasti čistilni gel proti suhosti kože. Fiziološki pH. Nežni čistilni pripravek brez mila, dišav in parabenov. Obnavlja bariero kože, nevtralizira izsuševalne učinke apnenčaste vode. Lahko se uporablja tudi za kopel. Obogaten je z 10 % koncentrata, ki koži vrača lipide in Niacinamid. Pomaga obnoviti bariero kože in dopolniti lipide med prhanjem.

Nega

LIPIKAR BAUME AP + - Inovacija v obliki novo patentirane aktivne sestavine Aqua Posae Filiformis prinaša dvojni učinek zdravljenja:

  1. na površini - uravnoteža mikrobiom in s tem prekine akutno fazo in v neakutni fazi stabilizira kožo.
  2. iz notranjosti kože – dolgotrajno obnavlja pregradno funkcijo kože in pomirja draženje.

Rezultati so vidni že po 1 mesecu uporabe: srbenje in suhost kože sta minimalizirani, akutna faza je oddaljena in neakutna faza je obnovljena. Edinstvena sestava vsebuje 50 % pomirjajoče termalne vode La Roche-Posay in visoko koncentracijo dveh aktivnih snovi: 4 % niacinamida za takojšnjo pomiritev in 20 % karitejevega masla za intenzivno prehrane. S to inovativno teksturo je izdelek učinkovit kot balzam in hkrati tudi kot mleko.

Dodatna nega

LIPIKAR HUILE – Vlažilno olje za prhanje in kopel, ki koži vrača lipide, proti draženju in brez parabenov. Ščiti kožo pred izsuševanjem, ki ga povzroča trda voda. Koži dodaja lipide, ki so potrebni za obnovo pregrade kože. Čistilne snovi so izbrane za optimalno toleranco. Nevtralen pH. Brez mila. Brez alkohola. Brez barvil. Brez parabenov. Z niacinamidom za obnovo kožne bariere in za pomiritev. Vsebuje karitejevo maslo za intenzivno prehrano. Med prhanjem nanesite nekaj kapljic v roke in nanesite na vlažno kožo. Za kopel dodajte 2-3 pokrovčke. Nežno sperite. Osušite brez drgnjenja kože.

 Denisa