NOVOST: Profesionalne gel nohte lahko naredite sami doma!

Bila sem zelo radovedna, kako bo potekalo testiranje novosti od Sally Hansen – kozmetičnega seta za profesionalno gel manikuro. Moram priznati, da sem bila od začetka malo skeptična, in sicer zaradi dveh razlogov. Nisem privrženec nobenih drugih kot naravnih nohtov in sem se bala, da bo gel na nohtih deloval umetno. Naslednji razlog je bil, da ne maram domačega opravljanja česar koli, za kar so namenjeni profesionalci. Kljub temu sem imela le najboljše reference za izdelek od Sally Hansen in zato sem se odločila, da mu dam priložnost in mi ni bilo žal. Ta kozmetični set je res odlična stvar! Prisilil me je spremeniti svoje mnenje kar se tiče gel nohtov.

gel nohte

To zmore resnično vsakdo

Najprej vam bom predstavila, kaj kozmetični set od Sally Hansen vsebuje: LED lučko za trdenje gel laka, podlak za gel nohte, barvni gel lak, nadlak za gel nohte, čistilne robčke, odstranjevalec gel laka, pilico in leseno palico za obnohtno kožo. Zaradi nanosa sem bila malo prestrašena, tako da sem ga poskusila najprej le na enem nohtu in je šlo odlično. Sledila sem navodilu, ki je na škatlici, kjer je vse razumljivo razloženo (na voljo je tudi podrobno pisno navodilo, ampak tega mi sploh ni bilo treba prebrati). Postopek je takšen, da najprej na nohte nanesete podlak za gel nohte. Ta vam na nohtih ustvari plast, ki jih učvrsti in hkrati ščiti pred nanosom barvnega laka. Nato vložite roko v lučko in lak pustite 30 sekund posušiti. Odlično je, da takoj ko lučko vklopite, se prižge in avtomatično prične odštevati 30 sekund in se nato sama izklopi. Tako da vam ni treba paziti na čas niti ne potrebujete nobene štoparice. Nato sledi nanos barvnega gel laka. Najprej nanesete eno plast, jo pustite posušiti v lučki in nato še drugo in jo spet pustite posušiti v lučki. Dve plasti sta potrebni, da je lahko barva res nasičena. Za konec nohte potrite z nadlakom za gel nohte in spet pustite za 30 sekund utrditi v lučki. Zdaj so na vrsti čistilni robčki, s katerimi zgornjo plast laka izbrišete z nohtov. Zgornjo lepilno plast je treba odstraniti z nohtov. Čistilni robčki nohte popolnoma zgladijo in pološčijo, tako da vam ostane le lepa sijoča barva in nohti se lepo bleščijo. In to je to. Moram pohvaliti tudi to, da imajo laki odlične čopičke, s katerimi se lak enostavno nanaša in nanos je resnično hiter. Manikuro obeh rok sem naredila le v eni uri, čeprav sem popolna začetnica.

Kakšne so prednosti gel laka

Zame je največja prednost gel laka to, da nohte izrazito okrepi, tako da se ne lomijo in ne cepijo. Lak na nohtih zdrži približno 14 dni in to je druga velika prednost. Dva tedna je lak ostal na svojem mestu in se ni olupil niti nikjer odrgnil. Lahko bi zdržal še dlje časa, ampak nohti rastejo in zato postopno odrašča in to je edini vzrok, zakaj ga je treba v grobem po 14 dneh ponoviti. Nohti z gel lakom so videti naravni, lepo se bleščijo in zahvaljujoč temu, da se ne lomijo, jih lahko pustite rasti do kakršnekoli dolžine (to vam z naravnim lakom ne bo uspelo).

sally h

Desno je klasičen lak in na levi strani mezinec po nanosu gel manikure Sally Hansen.

In kako se laka znebite?

Tudi odstranjevanje laka je resnično enostavno. Na vatirano blazinico nanesete posebni odstranjevalec gel laka, priložite na noht, zavijete ga v alufolijo in po navodilih pustite delovati 15 minut. Nato odvijete in vse tri plasti gel laka lahko enostavno olupite. In lak je proč.

Bila sem prestrašena, da bodo nohti pod lakom poškodovani, ampak sploh ni res. Struktura je ostala nepoškodovana, tako da je potem odvisno le od vas, ali hočete gel lak uporabiti ponovno, ali boste uporabili navaden lak. Ni tako kot pri umetnih nohtih, da se vaši naravni nohti uničijo. Po mojem pa ni nobenega razloga, da se vračate h klasičnemu laku. Gel lak je videti odlično in za nameček mnogo dlje zdrži.

Na zaključku moram pohvaliti še to, da lahko posamezne izdelke iz seta Sally Hansen kupite tudi samostojno – čistilne robčke, odstranjevalec laka ali posamezne gel lake. Barvni gel lak je na voljo v različnih odtenkih, tako da si lahko samo izberete. Mene je navdušil odtenek Pink Pong, ki ga takoj poskusim.

Če si želite lepe in učvrščene nohte, vam ni treba obiskovati salona – s setom Sally Hansen to zmorete brez težav sami doma in videli boste, da bo to zabavno.

Denisa